Reklama

Reklama

Temný dom

  • Česko Temný dům (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Horor o temných tajomstvách idylického manželstva, ktoré vyplávajú postupne na povrch po nečakanej a šokujúcej samovražde manžela. Zničená manželka sa snaží pochopiť prečo sa jej manžel odhodlal k takému radikálnemu riešeniu a pri pátraní po dôvodoch postupne zisťuje a odhaľuje šokujúce a desivé tajomstvá ukryté v dome pri jazere, ktorý dovtedy spolu šťastne obývali. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (199)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak si to zrekapitulujme. Hodinu 20 sa čaká na 12 minútovú scénu, ktorá nič z hororového hľadiska neprinesie, pričom za zmienku stojí akurát “ako-tak” zaujímavý námet, ktorý tu už tak či onak bol, akurát ho niekto iný podal iným spôsobom. Pokiaľ niekto dúfa v ducharinu, ktorá ho vystraší, bude extrémne sklamaný, a tak sa teraz dostanem k pointe tohto milého komentára, ktorý slepým trošku oči pootvára. Táto nudná kokotina bude mať teraz nevedno prečo 70%, pričom extrémne podhodnotený “No One Gets Out There” sa ledva udrží na päťdesiatke. Ostuda, tieto komerčné pičoviny s reklamou všade naokolo. Rozmýšľal som, že dám dve hviezdy, ale keď niekto bez milosti zjebe horor, ktorý má aspoň snahu hororovo potešiť, tak ja môžem tiež zarezať túto pojebanú romancu bez zápalu, ktorá je asi tak hororom, ako ja poslom očkovania. ()

Copacabana 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ natrafím na film, ktorý sa odohráva v dome pri jazere (narýchlo si spomeniem na Lake House, The Amityville Horror) skoro s určitosťou viem, že to bude niečo pre mňa. The Night House od začiatku budoval napätú atmosféru, a aj napriek tomu že nejaké veľké lakačky sa nekonali, dostalo ma to. Koniec bol pre mňa artový a dychberúci. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný Bruckner letos sebejistě zastínil i hitmakera Jamese Wana. A rýsuje se nám z něj nový mistr psychologického hororu, který dokáže i nejzkušenějšího žánrového diváka provést novými katakombami tajemna a strachu. Rozkrýváním tajemství slepými uličkami, ve kterých jsme jako diváci, napojení na hlavní postavu nikdy předtím nebyly, podpořeným intenzivní husí kůží a lekačkami, které přicházejí když je nečekáme a pro klid duše snad ani nechceme. Brilantní. A s metafyzickým přesahem, který nepůsobí mimózně, ale má základy v traumatu z lidské tragédie s nezodpovězenými otázkami. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Horor ako napísaný na telo Rebecce Hall. Scenár nám postupne rozhadzuje po dlážke rôzne črepiny, ktoré sa na konci príbehu postupne zložia v desivý celok a je rozhodne fajn, že až do samotného finále nedokážete predpovedať, ako to celé do seba zapadne. Horšie je to už s logikou, ktorú asi riešiť netreba, ale predsa len... žena je krátko po manželovej smrti o niečo viac pri zmysloch než by sa dialo v realite, viď návšteva krčmy s kamarátmi, ono ostať v dome, kde očividne nie je niečo s kostolným poriadkom, to chce pevné nervy, pričom Hallina postava ako vyrovnaná osobnosť už od začiatku nepôsobí. No a po tom, čo všetko do seba zaklapne, tak vlastne neviete, čo si o manželíkovi myslieť, na jednu stranu... a zase na tú druhú... no to si musí každý prebrať sám. 70% ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Seriózní psychologický horor pro dospělé, děti se v multikinech budou nudit. Temný dům stojí na výtečném hereckém výkonu hlavní postavy, Rebecca Hall to opravdu trefila tak, že jí zdrcenou postavu manželky sžíranou nejistotou a strachem věříme. Dál se mi líbila pěkně vymyšlená mytologie kolem bubáka (kde se vzal a co dělal), jen škoda, že se s ním pojí i několik nejasností (proč to dělal zrovna takhle). Strašení jsem ale od Brucknera (zvlášť po vynikajícím Rituálu) čekal o něco intenzivnější. 7/10 ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama