Reklama

Reklama

Risk

  • USA Seized (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý člen speciálních jednotek žije poklidný život se svým synem Taylorem (Matthew Garbacz). Vše se ale změní ve chvíli, kdy je Taylor unesen záhadným Mzamem. Mzamo (Mario Van Peebles) po Nerovi (Scott Adkins) chce, aby odstranil konkurenty zločineckého sindikátu. (mokki5)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Toto režíroval Florentine? Neverím. Vyzerá to ako klasická sračka od nemehla R. Ellis Fraziera, ktorý tento film produkoval. Kopa mizerne nasnímanej akcie, nefunkčný dej, ale hlavne, že sa točilo v skutočných lokáciach na ktoré máju Frazier a jeho fanúšikovia fetiš. Dej je millónta variácia zápletky v ktorej super duper agentovi vo výslužbe unesú domáce zvieratko prezývané syn, vďaka čomu je donútený vystrieľať polovicu sveta. Záporák v štýle hry Simon prikazuje posiela Adkinsa do jedného domu plného členov mexických kartelov za druhým, aby ich vystielal do posledného muža a to sa neustále opakuje až do záveru. Nijak to poriadne negraduje ani po dramatickej stránke a ani po akčnej. Adkins znudene a bez nejakej námahy strieľa do hlavy jedného zloducha za druhým. Trochu to pripomína headshoty z Johna Wicka, ale ešte viac som mal pocit, jak keby som sledoval niekoho ako drtí nejakú videohru na najslabšiu obtiažnosť. Núdááá. Najväčším sklamaním sú bitky. Je ich tu minimum. Adkins v nich nepredvedie jediný pôsobivejší chvat. Ale naviac sú snímané z debilných uhlov pri ktorých je až príliš očividné, že ku kontaktom nedochádza. Občas je kamera tak nepríjemne rozmazaná. Fakt toto nemohol natočiť Florentine. No čo už. Zase sa raz potvrdilo pravidlo: oholený Adkins = mizerný film. P.S: Neviem čo je kladného alebo nejednoznačného na záporákovi, ktorý chce vyvraždiť všetku svoju konkurenciu. 3/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Presne ako hovorí užívateľ vegetol.mp. Lacné, akčné béčko. A za tie sa 4 hviezdy nedávajú. Už len keď sa zamyslím, koľko špičkových filmov a seriálov bolo len za poslednú dobu natočených v súvislosti s mexickými kartelmi, tak tento počin naozaj vyzerá ako ich nedokonalý až postihnutý bratranec. A nepomohol tomu ani sympatický mexický záporák s hranatým psím obočím. ()

Reklama

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Teda obsadit Van Peeblese ve filmu jako Mexičana mě překvapilo. Ano, sice se tam narodil, ale opravdu není ukázkový představitel hlavy Mexického kartelu. Ale popojedem. Za celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, jako by někdo vzal myšlenku z Komanda, aktualizoval pro 21 století (Komando v době mobilních telefonů by moc nefungovalo) a nacpal do videohry. Celé Seized (jméno zatím nezprzněno kreativním CZ distributorem… jak svěží) je totiž normální FPS se stejně nápaditým scénářem… a přemýšlím jak moc mě to u filmu s Adkinsem vadí. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je smutné sledovať, v akej rozpočtovej kategórii sa momentálne pohybujú Scott Adkins a jeho dvorný režisér Isaac Florentine, ktorí síce nikdy netočili pre kiná, ale kompetentné akčné filmy v ich filmografiách rozhodne nechýbajú, ale to sa o tomto filme tak ľahko povedať nedá. Inak to vôbec nie je zlé, štandardný príbeh o snahe zachrániť uneseného syna a likvidáciách členov kartelu, len tá záporná strana tu nie je tak čisto záporná, ako to býva zvykom a celkom to osvieži a tak ma bavili aj tie spoločné dialógy medzi hlavným hrdinom a záporákom, aj keď väčšinou len cez telefón. Ale príliš je tu vidno, že tvorcovia nevedia, ako vyplniť dej a tak sú mnohé scény podstatne dlhšie, než obvykle a tak tu sledujeme Adkinsa, ako v dlhom zábere bez strihu vchádza do reštaurácie, otvára si bránu pre odchod auta a podobne, jednoducho scény, ktoré sa inak riešia strihom sú tu v plnej verzii. Pôsobí to jednoducho trochu odfláknute. Akcia tiež nie je zlá, je jej dostatok, choreografia súbojov a prestreliek je slušná, lokácie nie sú zlé a síce súboje nie sú tak dlhé a náročné, ako býva často u Adkinsa zvykom, nevadí mi to, nemusí pôsobiť v každom filme rovnako, tu sa jednoducho každého čo najrýchlejšie zbaví, len možno až moc rýchlo, nikto mu nedá zabrať a protivníci sú tu ozaj len figúrky na odstrel, prípadne rýchlu elimináciu. Ale aj tak to celé kazí ten lacný vizuál. Opäť strašne viditeľné digitálne výstrely a krv a dokonca aj tej je málo, prišlo mi, že aj na tej šetrili a protivníci sa po zastrelení len väčšinou hodia na zem. Inak je akcia prehľadná, ale v predchádzajcich režisérových počinoch bola určite okulahodnejšia, tu kamera neberie akciu z tých najideálnejších uhlov. Ale predsa len som sa relatívne bavil. A v rámci obsadenia tu za niečo stoja len dve postavy, Scott Adkins tu hrá zase toho svojho sympaťáka, ktorý sa musí vrátiť do akcie, ale dobre to uhral aj Mario Van Peebles. Mimo nich to nestojí za pozornosť, či už Adkinsov syn alebo členovia kartelov. Takže na to jedno pozretie sa to dalo, ale to je pri tejto kombinácii Adkins/Florentin predsa len dosť málo. Pri normálnom rozpočte by to bola slušná žánrovka, ale ten ultra lacný vizuál na úrovni nejakých youtube videí sa pri tom znemožňuje skutočne baviť, 52% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Takyto jednoduchy priamociary nasilny dej by sa ujal este v 70. rokoch. Dnes po skusenostiach s Tarkovskym, Bergmanom, Tarantinom atd atd atd to uz ludi fakt netaha, an pokon ani mna. Tema odstarnit konkurentov zlocineckeho syndikatu vyzera na prvy pohlad dobre, len herci si doslova odbili a reziser je rutiner  : 30 % ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Nero (Scott Adkins) je zasažen malou uspávací šipkou, která prorazí sklo jeho posuvných dveří. Samotné sklo by změnilo trajektorii šipky a vzhledem k tomu, jak šipka funguje, by se při nárazu do skla uvolnila její nálož, takže by byla pro Nera nepoužitelná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama