Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon a Mořský had bojují s krmičem krabů. Říše slaví Aegonovy druhé jmeniny. Rhaenyra čelí vyhlídce na sňatek. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (90)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Horí vlajka rybokoňa, ako aj hospodársky významná budova a asi ju ani nemali poistenú. Rapavý, kiahňami zasypaný princ Drahar v maske, za ktorú by sa nehanbil ani nemecký rapper 18Karat, útočí svojimi krabmi, mučí kladivom a klinmi. Kráľ sa stále snaží nezapájať do vojny, hoci Daemon v nej za neho už dávno bojuje. Jason Lannister je schopný balič a Rhanyera je skúšaná jeho šarmom. Sir Cole je priťahovaný ku rozmaznanej dramatičke a svoj vtip o zabití Jasona Lannistera myslí vážne. Rytier v bielej zbroji totiž urobí pre ňu všetko, čo kazí inak jeho chlapský charakter. Na Stepstones sa zvádzajú kruté boje a kráľ v malom strachu o svojich poddaných posiela chabú a neskorú posilu. Daemon dá svojím klasickým spôsobom najavo svoje rozhorčenie a uchýli sa spolu s ostatnými ku zúfalému plánu. Ako mierotvorca v kľaku na kolene ponúka protistrane svoj meč, no veľmi rýchlo sa mení na Berserka, ktorý ničí všetko okolo. Škoda len, že protistrana neponúka jemu rovnocenných súperov a kvalitných lukostrelcov, ktorých úspešnosť je asi 3%. Viac takýchto adrenalínových akcií by seriálu prospelo. V epizóde sa stane to divácky najpríťažlivejšie až v závere, ale potiaľ ide o výbornú štúdiu charakterov a zaujímavé dianie okolo trónu a ríše. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na negříky s bílým hárem se zvyká horko těžko. K jakékoli postavě je nesmírně těžké vybudovat si vztah, neboť jsou to pouze laciné odosobněné kopie charakterů z původního seriálu, které tenkrát skvěle zafungovaly. Je mi doposud sympatická snad jenom nesmírně výrazná postava Daemona, avšak rozhodně nefandím seriálovým momentům typu 1 proti milionu. Není těžké zde poznat, co Martin skutečně napsal a co je fikce scénáristů. Vlastně celý tento projekt dost připomíná pořad Věřte nevěřte. Jakkoli byla závěrečná bitva epicky zpracovaná, tak bytostně nenávidím podobné scény, kdy si jeden člověk poradí s milionem nepřátel, které na něj postupně nabíhají tak, aby mohl jednoho po druhém masakrovat, či kde jeden člověk probíhá salvou šípů takřka bez škrábnutí. Přesto tento seriál není vyloženě špatný, jen vám u toho zkrátka nestojí péro jako tomu bylo pravidelně u původních GoT. Mám pocit, že sleduji trošku takovou recyklaci toho co dříve fungovalo, jen tomu chybí duše. Snad se to časem trošku zlepší. [75 %] ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

SPOILERS: Tak a posunuli sme sa rovno o dva roky. Viserys ma vysneného potomka a Rhaenyra to trošku ťažšie znáša. Ale to pnutie medzi ňou a kráľom je zaujímavé. Plus Daemon vyvádza a všetci sú mierne nervózny. Páči sa mi ako je každý diel o trochu iný, ako posúva dej, motivácie postáv. Síce len dvojročný, ale Aegon riadne mieša kartami. Vzťahy nám začínajú pekne dozrievať až vyhnívať. A záverečný fight ozaj lahôdka, som definitívne namotaný. (8/10) ()

Sopholojong 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dalsi "pobrezny" prolog s "dracikom" a skvelou hudbou... a jump, sme o dva roky dalej. "Let me introduce myself, princess... Jason Lannister!" a hned sa to pozera lepsie. Medzitym sa polo-intriguje, kral sa vyberie na "Name Day" lov, dvojrocneho uz zenia s teenagerskou princeznou, kral sa ozerie, zdochne diviak, jelen zdochne (chudacisko! - zatial najdrsnejsia scena)... Nuz a potom pride zaverecne "Statocne srdce" s dracou podporou a ja nemam preco nedat plnu palku. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už je to mnohokrát o dlhých pohľadom do prázdna, o dialógoch je to stále, ale nevedú vždy ďaleko. Je zaujímavé, ako medzi dielmi prejde toľko času, ale stane sa veľký prd. Záverečná epickosť nebola epická, trocha dračieho ohňa, šupinák v mláke, no zvrat veľký žiadny. Len poznanie, že jeleň je krásne zviera. Krajšie ako princezná. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)

Reklama

Reklama