Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (613)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Na Costnerova Hooda jsem se podíval po letech, s chutí a rovnou na rozšířenou verzi. Spokojenost? Maximální. Jde přesně o ten (na tehdejší poměry rozhodně) velkofilm pro celou rodinu, ze kterého si to "něco" může vybrat každý. Nenapíšu teď nic nového, když pochválím hlavně Alana Rickmana, jehož šerif je jeden z nejzábavnějších záporáků v dějinách filmu (výkřiky typu "A zrušte Vánoce!" mluví za vše). Byla by ale škoda zapomenout na senzačně sehrané Kevina C. a Morgana F., jejich vtípky (dalekohled, "Je čas splnit slib, Azime!") a celkovou sympatičnost vůbec. Pravda, pro Marianu mohli hoši z castingu vybrat o něco pohlednější herečku, ale buďme rádi alespoň za to, že lady není naivní hloupoučká nanynka, jako v jiných verzích sherwoodské legendy. Pochválen budiž i Michael Kamen za příjemnou hudbu s návykovým motivem (Bryan Adams ale ať si trhne) a také Kevin Reynolds, který by už hernajs mohl zase něco natočit. Zkrátka pět. ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Čo k tomuto filmu napísať, keďže sa jedná už o nestárnucu klasiku a v podstate najlepší Robin Hood vôbec. Film, ktorý obsahuje všetko čo obsahovať má, od skvostnej výpravy, výborného obsadenia, skvelej akcie, perfektného záporáka (Alan Rickman je proste úžasný) a geniálnou hudbou (áno úvodná zvučka je perfektná) plus záverečný song od Bryana Addamsa. Jednoducho tento film je pre mňa nielen klasikou ale aj balzamom na dušu, ktorý si pozriem zakaždým keď ho dávajú. P.S.Zrovnávanie s verziou Ridleyho Scotta je prakticky nemožné, keďže ten film je takmer úplne iný a dejovo nekopíruje klasickú legendu o Sherwoodskom zbojníkovi. Napriek tomu je tento film môjmu srdcu bližší ako jeho nová verzia. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

nejleší zpracování Robina Hooda, Kevin Costner se sice na hooda nějak moc nehodí, ale už jsem viděl horší a ještě k tomu Kevin Costner je dobrej herec, takže se tý role zhostil celkem slušně. Děj je dost ohranej, ale co vymýšlet, když už to je několikátý zpracování a rozhodně ho nějak nepokazili. já jsem byl docela spokojenej, ale za ty malý nedostatky jenom 4* ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak ako som si z povinnosti a bez nadšenia pozrel nedávno Nočnú moru z Elm Street, takou povinnou jazdou bola aj divácky orientovaná verzia o ľudovom hrdinovi, Jánošíkovi zo Sherwoodskeho lesa. Vlastne ma potešilo iba to, že Alan Rickman nejakým zázrakom prežil pád z veže Nakatomi a mohol si v tomto filme zahrať životaschopného záporáka, ktorý dosť kontrastoval s papundeklovými klaďasmi. Potešil som sa nielen tomu, že všetko dobre skončilo, ale hlavne tomu, že skončil celý film. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Pepsi verze legendy o šéfovi hnutí odporu ze sherwoodských lesů, v níž má tento archetyp lidového hrdiny účes Jamieho Olivera, při koupeli ukazuje holou (dublérovu) prdel a více než půl filmu se řídí písní B.Adamse „Všechno co dělám, dělám pro sebe“. Scházelo mi mystično britského seriálu s Michaelem Praedem, středověký špinavý esprit i rovnováha mezi dramatem a líbivou rozjuchaností. Navíc se pro kanál MGM zhostil dabingu Robina Ernesto Che Guevara Chekan, což může nejednomu zkazit večer.. Ještěže A.Rickman propůjčil své postavě dostatečné množství noblesy i lability a řeknu vám, chvílemi mi bylo pána z Nottinghamu docela líto. Kromě toho, že se nemůže spolehnout na své podřízené, tak mu ten Jánošík z Locksley hatí veškeré mocenské i sexuální plány a navíc mu bere popularitu u levicových voličů rozdáváním sociálních dávek! A co je nejhorší, já teď musím kvůli šerifově nedůslednosti každý prosinec shánět dárky jak blbec! ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (35)

  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)
  • Ve filmu se původně mělo objevit více scén s šerifem z Nottinghamu (Alan Rickman), ale na popud Kevina Costnera (Robin Hood) byly některé jeho scény z filmu vystřiženy. (TheJoker)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama