Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (360)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Nikdy sa žene nechváľte, že dokážete odhaliť fingovaný orgazmus, dokáže vás totiž vyviesť z omylu v ľubovoľnej situácii. Žiadny film nedokázal takto vtipne a trefne vyobraziť kamarátstvo medzi mužom a ženou. Dokonale vyplnené žánrové klišé obohatené o inteligenciu a nadhľad sa stalo okamžite po premiére kultom. Množstvo filmov inšpirovaných touto peckou (z poslednej doby napr. One Day alebo Love, Rosie) pôsobí oproti originálu ako nevyluhovaný čaj. Snímka obsahujúca jednu z najvtipnejších a najikonickejších scén v histórii žánru bola nominovaná na Oscara za najlepší scenár a naštartovala kariéry Meg Ryan a Billyho Crystala. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Toto je presne ten štýl, ktorý ako divák nevyhľadávam. Veľa expresionistických konverzácií pri minimálnom "pohybe". Frázy a vtipy často mimo moje emočné pole a ten "nasilu" cynizmus, ktorý sa premení na sebareflexiu... To nie no, ale oceňujem, že práve tou výstavbou a budovaním poznania druhého človeka možno spraviť závery, či ten druhý je pre teba ten pravý napriek svojim nedostatkom. Bolo to v podstate príjemné pozeranie s výraznou dobovou atmosférou. ()

Reklama

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Klasika žánru romantickej komédie, ktorej sa vyrovná máločo, Nora Ephron (nerežíruje, ale napísala scenár) asi vo svojej najlepšej forme, Meg Ryan vo svojej druhej najlepšej (alebo skôr najroztomilejšej) forme hneď po Láske cez internet a hláškujúci Billy Crystal tiež ujde :-). Už samotný film by bol asi na plný počet, ale keď si k tomu pripočítam tú už skultovnenú scénu s predstieraným orgazmom, 10/10 je úplne jasných :-))) ()

swed 

všetky recenzie používateľa

Pilířem úspěchu této romantické komedie jsou vtipné a přitom pravdivé dialogy mezi B. Crystalem a M. Ryan, kteří se snaží přijít na to, zda je možné, aby muž a žena byli pouze přáteli. Bravurní scénář je vyšperkován tolika pravdivými postřehy, že jen stěží uvěříte, jak se je všechny podařilo vměstnat do jednoho filmu. Crystal a Ryan nemají chybu, jejich chemie funguje na jedničku z hvězdičkou. "Když Harry potkal Sally" dnes právem patří k absolutní špičce svého žánru. 10/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď Harry stretol Sally.....tak ten jej toho chuderke toľko natáral v tom aute, že musela mať z toho bordel a psychické problémy presne do doby, keď sa ako v správne šablónovitej romantickej komédii dajú dokopy. No povedzte, chlap sa stretáva so ženami iba preto, že sa s nimi chce vyspať a to aj dokonca vtedy, ak sú škaredé! Interpohlavné priateľstvo je vylúčené! A to jej hovorí, ešte keď je mladá a stretáva sa s mnohými kamarátmi. Zabiť ho je málo. Skoro ma ukecal na stovku. Ešte si to raz niekedy dám, možno sa mu to podarí. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (43)

  • Role Sally byla nabídnuta Molly Ringwald, která ji musela odmítnout. Zahrála si ji však roku 2004 v divadelní hře v Londýně. (HellFire)
  • Žena, která poté co Meg Ryan předstírá orgasmus, říká „dám si to co ona,“ je matkou Roba Reinera. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (viac)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (viac)

Reklama

Reklama