Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (357)

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Když si chce člověk odpočinout u filmu, ideální je romantická komedie. Dnešní zástupci tohoto žánru jsou bohužel dost často bezduchá a tupá díla. Ale tento film je světlou výjimkou. Bude asi neuvěřitelné když řeknu, že jsem do téhle chvíle tento snímek neviděla, což jak jsem zjistila při jeho sledování byla fatální chyba. Meg Ryan je hezká sympatická osoba a tenhle typ romantických komediích ji sluší. A Billy Crystal, ne tak moc výrazný, ale za to také příjemný sympaťák. Čistě a jednoduše jde o vtipnou romantickou komedii, které se dá věřit všechno. A i když mi už předem bylo jasné jak film dopadne, ani ve snu mě nenapadlo se tím nějak během filmu zaobírat, sledovala jsem, smála se u několika scének či hlášek a uživala si to. Film si pluje svým vlastním tempem, nijak nespěchá - stejně jako ústřední postavy - a určitě je to snímek, který se dá vidět víckrát. Jinak, velké plus je také chemie mezi protagonisty, ta také funguje dokonale. - "No man can be friends with a woman he finds attractive. He always wants to have sex with her." ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Krásny a vzrušujúco vyrozprávaný príbeh, ktorý vo svojej podstate je veľmi zábavný. Ma viacero úsmevných momentov a aj viacero zábavných hlášok. Ústredný pár Ryan- Crystal bol bravúrny, navzájom sa neskutočne doplnali a hodili sa k sebe a to Crystala nemám v obľube, ale herecky bol ukážkový. Film hrá na city, sú tu rozchody, túžba, priateľstvo a hlavne láska, ktorá kvitne za každých okolností a v tomto filme to nieje inač. Troška komplikovanejší príbeh lásky, kde musia byť nepríjemné rozchody, aby potom prišiel (ne)predvídateľný happy end. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Keď Harry stretol Sally...To bolo ešte v 70tych rokoch na Univerzite v Chicagu,kde sa potom spolu vybrali na 18 hodinovú Tour do New Yorku,ale uplynulo vyše 12 rokov pokiaľ sa vzali...Mladí a nerozhodní,ich cesty sa potom rozišli,stretli sa opäť po piatich rokoch na letisku,kde pomaly ani jeden druhého nevedel spoznať,mali všelijaké vzťahy,dokonca dali dokopy Máriu a Jessa,ktorí sa vzali skôr ako oni dvaja,do toho vstupujú do obrazu staré manželské páry,ktorí spomínajú,ako voľakedy dávno začínali...Rob Reiner je na vrchole režisérskej tvorby,neviem,kto pre kinematografiu urobil tak veľa,v tak krátkom časovom intervale,ako zmienený Rob Reiner,k tomu sa pridávajú dvaja zaľúbenci Billy Crystal a Meg Ryan,kde mimochodom v Meginom prípade sa jedná o mimoriadny prísun v jej kinematografii,o Billym viem,že uvádzal niekoľko Oscarových večerov,ale určite je tento snímok ich najlepší,najznámejší... Seriózne som uvažoval o maximálnom hodnotení,ale niekedy sa film zasekáva,stojí na mieste,neposúva sa ďalej,len zopakuje ročné obdobie,zimu,Silvester,kde už je človeku jasné,že ich cesty sa musia spojiť.Klasické Klišé,ktoré ospravedlňuje extra zaujímavý Scenár+herci a ich výnimočný herecký koncert+pohľad na Meg,kde si človek dopraje byť Harrym a sakra,že nechodiť okolo horúcej kaše! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď Harry stretol Sally.....tak ten jej toho chuderke toľko natáral v tom aute, že musela mať z toho bordel a psychické problémy presne do doby, keď sa ako v správne šablónovitej romantickej komédii dajú dokopy. No povedzte, chlap sa stretáva so ženami iba preto, že sa s nimi chce vyspať a to aj dokonca vtedy, ak sú škaredé! Interpohlavné priateľstvo je vylúčené! A to jej hovorí, ešte keď je mladá a stretáva sa s mnohými kamarátmi. Zabiť ho je málo. Skoro ma ukecal na stovku. Ešte si to raz niekedy dám, možno sa mu to podarí. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zápas bez pravidel zvaný láska má své zvláštní specifikum a sice, že to nejlepší, co vám může nabídnout, necháváte mnohdy celý život jen doslova procházet kolem sebe.. Reiner si půjčil od Allena nejen kulisy podzimního Nového Yorku a natočil nadprůměrnou romantickou komedii těžící z chytře napsaných dialogů N.Ephron a přesného výkonu jednoho sarkasmem hýřícího škaredy, co bude brzy uvádět Oscary. Nebudu myslím spoilerovat, když napíšu, že k dokonalosti mi scházelo vymanit se z osvědčené šablony poslední čtvrthodiny podobných filmů v podobě schématu: krize - odloučení - uvědomění - běh (sprint) - vyjádření - huban - dvakrát yes - zase huban a patrový dort z kokosu - čokoládová poleva zvlášť, však to znáte.. Zajímalo by mě, jak by si M.Ryan a hlavně B.Crystal poradili se scénou předstírání orgasmu v bistru, kdyby si prohodili role.. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (43)

  • Věta „dám si to co ona“ byla Americkým filmovým institutem zvolena jako 33. nejlepší filmová hláška (ze 100). (HellFire)
  • Harry je založen na Robu Reinerovi, který miluje být v depresi. Sally je založena na Noře Ephron. Nora je optimistka, věčně nadšená, miluje mít kontrolu a je ten typ osoby, který je se vším spokojený. (HellFire)
  • Scéna, ve které Jess (Bruno Kirby) a Marie (Carrie Fisher) leží vedle sebe v posteli, ale každý zároveň ze svého telefonu volá svému příteli z titulního páru (Jess Harrymu, Marie Sally), se musela točit jednašedesátkrát a zabírala se tři různá místa najednou. „Telefony jsou na sebe napojené, možná jste si všimli, že v té scéně nejsou žádné střihy. Když někdo udělá chybu, celá čtyřstránková scéna se jede znovu. Na konci maji postupně jeden po druhém položit telefony, v jednom rytmu. Na asi 54. pokus jsme si říkali: ‚To je perfektní, teď dokonale zavěsili telefony. A pak Bruno zkazil svou poslední repliku,‘“ vzpomněl na dlouhý proces režisér Rob Reiner. (DavePave)

Súvisiace novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (viac)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (viac)

Reklama

Reklama