Reklama

Reklama

Jak jsem se stal gangsterem

  • Poľsko Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa (viac)
Trailer

VOD (1)

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "Naprawdę nie wiem, skąd w tej rodzinie wziąl się taki chuj jak ja."     Gangsterské filmy nie sú zrovna mojím obľúbeným žánrom (ak ich práve nenakrútil Tarantino) a problém s nimi mám najmä vtedy, keď je nejaký veľký mafián vykreslený ako ohromný sympaťák s mimoriadne vyvinutým zmyslom pre česť, spravodlivosť a priateľstvo. A tento film je presne takého typu - hlavný hrdina je štýlovo "hustý" a veľmi charizmatický. Napriek tomu ma film celkom dokázal zaujať (napr. svojim humorom, často poriadne čiernym, či zaujímavým, pre gangsterky netradičným prostredím) a nemôžem mu uprieť, že je nakrútený naozaj dobre. Dokážem mu odpustiť aj tú okatú snahu byť silou mocou ohromne štýlový (použitie hudby, pózy hrdinov, spomalené zábery). Páči sa mi aj vykreslenie jednotlivých postáv, s výnimkou hrdinovej partnerky Magdy, ktorá sa na začiatku javí ako inteligentná a silná žena, ale sa tak akosi zmení na hlúpu husičku. Dojem z filmu u mňa kazí nevhodný výber hudby, ktorá je poväčšine hrozne obohraná a dokopy tvorí neskutočný guláš.     "Nie będę jak inni gangsterzy, nie będę debilem." ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Evidentne ten prechod od socializmu ku kapitalizmu bol v Poľsku veľmi podobný vývoju na Slovensku. Hlúpe teplákové mafie zarábajúce na nečinnosti štátu. Skvelé zhrnutie jednej éry na celkom vtipnom a pravdivom príbehu. Gangsterka s takým anglosaským feelingom, vedel by som si reálne predstaviť v hlavnej úlohe Toma Hardyho. Alebo kľudne aj nášho Černáka, ten má ten mafiánsky ksicht lepší než Marcin Kowalczyk v hlavnej role. V každom prípade Poliaci filmovo prudko stúpajú a pod réžiou Vegu si viem predstaviť, že by tento film bol úplne bezchybný. ()

Reklama

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Ou jé, tak po delší odmlce sem si střihnul zase polskej film a zase sem nadšenej. Od začátku do konce je to svižná podívaná s perfektní muzikou, která tomu dodává skvělou atmošku. Začíná to za totáče, pomalu se to přesune do devadesátek a pak i do současnosti. Hodně se tady šňupe a taky střílí. Hlavní hrdina mi byl sympatickej a byl hodně chytrej. Oproti českým filmům jako je třeba to o Mrázkovi, nebo Gangsterka je tohle naprosto nesrovnatelně lepší filmovej zážitek. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Historie polského organizovaného zločinu na příběhu jednoho gangstera v podání  Marcina Kowalczyka, který se vypracoval od osmdesátých let do roku 2004 na významnou postavu podsvětí. Začátek je tedy úchvatná pětihvězdičková záležitost - svižné, moderní, sarkasticky vtipné , pak to trochu ztratí tempo , ale od poloviny opět strhující jízda. Takhle si představuju moderní filmařinu včetně kamery, střihu, super muziky a hereckých výkonů načež to, co tam předvádí Tomasz Wlosok v roli Wadena, to jsem zíral. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

další vydařená gangsterka po Polsku, která i na víc jak dvouhodinové ploše nestíhá nudit. Hlavně první cca dvě třetiny jsou hodně povedené a Jak zostalem gangsterem by se nemusel stydět ani před svými hollywoodskými bratranci. Technicky precizní, dobře obsazené a ten soundtrack je prostě super...80% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Když hlavnímu protagonistovi (Marcin Kowalczyk) nasedne do taxi kněz, pronese k němu větu: „Nikomu to neříkej.“ Tuto větu pedofilní duchovní nejčastěji adresují sexuálně zneužitým dětem. (Punisher)
  • Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu. (Karlosik_4)
  • Ve filmu ani jednou nezazní jméno hlavního protagonisty (Marcin Kowalczyk). V závěrečných titulcích je pak označen jako „bohater“, v překladu „hrdina“. (Punisher)

Reklama

Reklama