Reklama

Reklama

Po tom, čo malým mestečkom Miles County otriasla séria vrážd, ktorú mal na vine klaun menom Art, sa komunita snaží zabudnúť na tohto vraha. S príchodom Halloweenu sa však hororoví nadšenci začínajú prezliekať do jeho kostýmov a on sa stane miestnou legendou. A to nie je všetko. Art začne čoskoro v mestečku opäť úradovať a obetí bude tento rok ešte viac. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (146)

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Damien Leone si v pokračování ukousl velké sousto. Stopáž 140 minut je sakra znát. Dramaturgie není dobrá, ale je to na úrovni béčkových hororů. A mě by to nevadilo, však je to snímek o vraždícím klaunovy, ale ten film chce být veledílo, kterým nemůže být a nemá šanci. Ano má to i přes svůj minirozpočet hezký záběry, pěknou estetiku a oblíbil jsem si styl, jak snímek vypadá. Ta pocta hororů z 80.-90. let je znát. Obraz je schválně zrnitější a zvukově to připomene například Carpenterův Halloween. Tohle se mi líbí. Jenže Leone se snaží udělat z Terrifier 2 ambicióznější dílo oproti obyčejné vyvražďovačce v jedničce. A mě by to (opět opakuji) nevadilo, ale ke konci je toho opravdu moc. Příběh ani nedává smysl (hlavní hrdinka měla divného tátu, který má nějakou spojitost s klaunem Artem a film Vám to vůbec nevysvětlí... co má být sakra ten meč??), ke konci ten film dokonce na mě působil trochu trapně. Kvůli dvou věcem. Za prvé je to uměle natahovaný a ani jednou film nešlápne na plyn a jede si to pořád svoje pomalejší tempo. A za druhé to má ke konci skoro až dá se říct fantasy prvek. A nelíbilo se mi to. Nelíbila se mi ani ta malá holka od Arta (absolutně nechápu o co tady šlo a proč nebyla v jedničce). A raději se nechci ani rozepisovat o Vicky, která jako jediná přežila brutální řádění klauna Arta z jedničky. Terrifier 2 není špatný film, možná tady působím hodně negativně, ale bavilo mě to a je to fajn hororová podívaná. Jenže Leone dělá z toho něco, co je naprosto zbytečný a divně překombinovaný. Na třetí díl se těším, ale Leone prosím tě, už to nepřeháněj se scénářem přidej plyn a uber stopáž. Potom to bude o mnohem snesitelnější. P.S. Scéna cca v půlce filmu, kdy Art zmasakruje jednu holku, byla nejvíc over the top. Masakr. 6/10 ()

Quint 

všetky recenzie používateľa

138minutový (!) slasher o vraždícím klaunovi Terrifier 2 na sebe upozornil tím, že diváci na jeho projekcích údajně zvraceli a omdlévali, zatímco na serveru Rotten Tomatoes získal překvapivých 86 % a vychvaloval ho dokonce i sám Stephen King. Nezávislý film za 250 tisíc amerických dolarů financovaný skrz crowdfunding se díky tomu dostal do hororového mainstreamu a hned za první tři dny vydělal 6 milionů amerických dolarů. Něco podobného se povedlo i hororům Blair Witch Project a Paranormal Activity, ale v tomto případě jde o extrémně brutální "video nasty" gorefest, který nemá absolutně žádné zábrany a v USA stále zůstává "unrated". Co všechno se ve filmu děje byste ve slušné společnosti nechtěli popisovat. Film stojí především na imaginativní zvrácenosti, prvotřídních praktických efektech, které tvůrci na žádost fanoušků vyslali do boje o Oscara, a na děsivě groteskním hereckém výkonu Davida Howarda Thorntona coby klauna Arta, který je v podstatě takovým němým, pantomimickým Freddym Kruegerem. Divoký, pobuřující a krajně znepokojivý grindhouse ze staré školy pouze pro milovníky gore filmů a pro ty, kdo chtějí otestovat hranice své otrlosti. ()

Reklama

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

1tka ma " nechtiac" obišla, i keď podľa 2ky šlo o komornejšiu etapu veselého klauna. Tu 2ke dal Damien vysší a širší (aj viacpeňažný) 2-rozmer a zľahka zamiešal 2 žánre, čo je vidieť na skládacom metri. NadDecentne Fajn RETRO VYMAĽOVANÁ- ŠŤAVNATO MÄSITÁ-ŠTÝLOVKA, až som sa ocitol v Oných detských časoch. A vôbec to nebolo našľahané tak nasilu ako v podobne vyfarbených flákoch. Fiktívnu 5tu sypem za medzitulkovú Hororovú "minútku" , ktorá mala poctivý charakter H-žánru. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Feeling tohoto pokračovania, sa z vyvražďovačky presúva do epickejších rozmerov, posúvajúc celý tento fenomén ďalej. Kam? To nám možno prezradí, po veľkom úspechu dvojky v amerických kinách, možno hneď niekoľko pokračovaní. A zrejme s ešte dlhšou minutážou, väčšou dávkou krvi a ľudských ostatkov. Tento snímoček, ho totižto ponúka v krystalicky čistej podobe. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Oproti jednotke cítiť progres. Tá bola špinavým až grindhousovo ladeným splatterom kde sme od 20. minúty neopustili 1 budovu a dostali sme len vraždy, brutalitu a gore. To dostaneme vo veľmi výživnej porcii aj teraz. Ale už badať snahu aj o dejovosť (sústredenie pozornosti na hlavnú hrdinku a jej background), budovanie mytológie ohľadom postavy Arta Clowna, či viac creepy momentov, kedy klaun preniká do civilizácie a svojim výzorom, gestami a mimikou privádza všetkých naokolo do rozpakov (paradoxne na mňa tieto chvíľkové nepríjemné creepy scénky ako napr. v hororovom obchode či pri trick or treat na Halloween zapôsobili omnoho viac než splatter scény). Dĺžka 2 hodín je samozrejme prehnaná a skrátenie by prospelo. Ale inak: hlavná hrdinka bola aspoň mne osobne veľmi sympatická, David Howard Thornton ako Art the Clown odviedol fantastický výkon a celý film ťahá neskutočne nahor, vďaka čomu prepáčim aj zjavné chybičky krásy ako amatérske herecké výkony vedľajších postáv, či občasne absentujúcu logiku v správaní postáv. Nesmieme totiž zabúdať, že budget bol okolo 1 milióna a za to Damian Leone ukázal podľa mňa fakt dosť. No a na záver k spomínanej brutalite. Kto nerozdýchal jednotku, dvojku nech ani nezapína. Je to splatter, čiže brutality je veľa a je dosť intenzívna, slabším žalúdkom zhliadnutie nedoporučujem. Ale zas niektoré vyjadrenia typu "najbrutálnejší film všetkých čias" a vracanie a omdlievanie divákov v kinách sú klasicky prehypeované: už len v rámci tohto roka sme našli 2 porovnateľné či možno aj intenzívnejšie masakre (Sadness, Project Wolf Hunting). Celkovo: slabšie 4* a 70%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (15)

  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama