Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 12 (2010) (séria)


Detektív Poirot: Tragédia v troch dejstvách (S12E01)

(epizóda)
  • Slovensko Tragédia v troch dejstvách (viac)

Obsahy(1)

Reverend Babbington umrie na večierku, na ktorom sa zúčastní spolu so svojou ženou v dome známeho herca Sira Cartwrighta. Reverend sa udusí. O dačo neskôr príde o život aj lekár a priateľ Sira Cartwrighta Sir Strange. Otrávi sa na inom večierku. Zdá sa, že oba prípady nemajú nič spoločné, ale detektív Poirot ponúkne vyšetrujúcemu inšpektorovi Crossfieldovi svoju pomoc. Zistí, že na večierok si najali záhadného sluhu, ktorý mal na zápästí materské znamienko. Tento človek zrazu zmizol a zdá sa, že on mohol byť vrahom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (78)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jako vždy mile zamotaný Poirot, který hold není pro každého. Příběhy s tímhle Belgičanem snad ani přímočarost neznají. Přiznám se, že je sleduji moc rád, avšak vraha většinou nikdy neodhalím. Tím se pro mne stávají ještě přitažlivější. Vše podporuje prostředí staré, hmm, z dnešního pohledu tedy staré, Anglie, působivá hudba i příjemná kamera. O hercích snad nemluvě, Angličané v detektivkách odvádí vždy výbornou práci. A...český dabing je opravdu na úrovni, která mnohonásobně převyšuje kvalitu dabingových studií pro mnohé komerční TV... ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No a pak že Martin Shaw nikdy nezahrál pořádně nic než Raye Doylea:) Ehm, tedy, vlastně pokud bych měl soudit jen podle této Poirotovské eskapády, tak sice zahrál dobře, ale v příšerně zmatlané detektivce, které se mi nechtělo věřit ani na vteřinu, že je míněna vážně. Prý si tehdy Agatha Christie holt vybrala slabší chvilku;) Že jsou klíčové momenty schválně teatrální, to bych byl schopen přijmout. Ale on je celý ten příběh úplně šílený. Takže zůstávají obvyklé klady v podobě svědomité výtvarné a kostýmní práce, přinášející zážitek z doby, na kterou se (pokud jde o vizuálno) nedá hledět jinak než s libými pocity. 60% ()

Reklama

kuře.gril 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

SPOILER!!.. Hned na začátku jsem si říkala, jaké pěkné kamarády to ten Poirot má. A jak je podivné, jak je Cartwright strašně angažovaný ve vyšetřování a hlavně, jak mu to myslí (u té scény s inkoustovou skvrnou a dopisy mi to už začínalo být více podezřelé), ale i tak- snad díky tomu, že se film docela táhne- jsem nepředpokládala, že by mohl být vrahem. ... Pro mě spíše slabší díl, ale ve svém žánru pořád kvalitní. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poirotovky sa mi, napriek iným režisérom a miestami inovovaným režijným postupom, zlievajú do jednej. Pravidlá má pomerne jednoduché: 1. Na mieste, kde sa vyskytne guľatý Belgičan s francúzskym prízvukom bude vždy o jedného menej. Už to, samo osebe, malo byť varovaním pre všetkých zúčastnených. 2. Vyšetrovanie vedie tak, že nikomu nič podstatné nepovie. Často vie páchateľa v polovičke príbehu, no okrem neho a vraha sa nik nič nedozvie. V tejto situácii často pribudne ďalší mŕtvy. Tu je na zamyslenie, či by vďaka vedomosti ostatných o identite páchateľa a vďaka tomu aj istej ostražitosti, nebolo lepšie byť trošku ukecanejší. 3. Na záver sa zúčastnia všetci dotknutí, Poirot urobí morálne kázanie, počas ktorého upozorní na poklesky prítomných a v slovne exbicionistickej a emóciami podfarbenej dlhej reči odhalí páchateľa. 4. Vrahom je takmer vždy tá najneodhadnuteľnejšia osoba. Ak ju niektorý z divákov odhalí vopred, je celý šťastný a nezabudne sa tým následne pochváliť. 5. Toto už nie je pravidlo série, len obligátna poznámka na záver. Škoda, že Agatha Christieová neurobila aspoň raz páchateľom toho naozaj najneodhadnuteľnejšieho: samotného detektíva, ktorý by si takto vybavil svojpomocne nevybavený účet s niektorým grázlom. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Divadelné predstavenie prenesené do televízneho filmu. A divadelné sú dokonca aj exteriéry alebo jachta na mori, slnko svieti ako reflektor a vrhá neprirodzené tiene postáv. V takejto znepokojivej atmosfére je celý film a pátranie je trochu v tieni vytvárania atmosféry. Na pódiu je nakoniec odhalený pochybný motív a ešte pochybnejšia realizácia vrážd. (25.7.2013) –– Na druhýkrát sa mi motív a vraždy nezdajú až také pochybné. Záver s odhalením na divadelnom javisku je fantastický, ale mal som veľký problém so sledovaním nudne podaného vyšetrovania. Táto detektívky mohla mať ideálnych 50 minút a bol by som spokojný. (20.12.2015) ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama