Reklama

Reklama

SeaQuest DSV

(seriál)
  • Česko Strážce moře (viac)
USA, (1993–1996), 43 h 41 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvorcovia:

Rockne S. O'Bannon

Hrajú:

Roy Scheider, Don Franklin, Ted Raimi, Marco Sanchez, Peter DeLuise, Michael DeLuise, Stephanie Beacham, Kathy Evison, Frank Welker, Edward Kerr (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(57)

Obsahy(1)

V roku 2018 ľudstvo kolonizuje posledné neobývané miesta na Zemi - jej oceány. Lenže ani hlboko pod hladinou oceánov se nedá vyhnúť konfliktom a nepriateľstvu. Úlohou posádky ponorky SeaQuest na čele s Royom Schneiderom je zabrániť všetkým problémom a skúmať nekonečné temné diaľavy podmorských vôd. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (39)

Scaevola 

všetky recenzie používateľa

Jeden z velké trojky nejoblíbenějších seriálů mého dětství. – Po dalším shlédnutí musím poopravit mé názory. První řada je vskutku geniální a, troufám si říct, dosud nepřekonaná. Naprosto originální námět, skvěle poskládaná posádka a pro sci-fi relativně netypické motivy. Druhá série je však bezprecedentní šílenost a trapnost. K posádce nastoupila banda podivných existencí a až na některé episody jsou většinou scénáře k smíchu, což nevyváží ani lepší a barvitější efekty. Třetí řada se pokorně vrací k počátkům (odkazy na postavy z první série, podobné motivy), odvážně rozvíjí hlubší vztahy mezi posádkou a hraje se už více méně pořád na poli světové politiky. Bohužel však byl úkrok druhé řady příliš široký a již se nepodařilo přilákat diváky zpět… Škoda, pokud by nově nastavený směr pokračoval dále uvážlivými krůčky. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Star Trek pod hladinou? Na první pohled sice ano, ovšem při bližším pohledu to zase až tak neplatí. Osobně mi byl Strážce moře vždy sympatičtější. Sice u něj kvalita padala rychle dolů, a fakticky jsou tak sledovatelné sotva první dvě série, ale na počátku měl specifické kouzlo, dobré nápady a solidní herce. Po tomto seriálu dnes neštěkne ani pes, a popravdě ono se není co divit, ale své kvality, alespoň zpočátku, rozhodně měl. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V 90. rokoch som bol puberťák a hoci dnes už Seaquest prirodzene zostarol, v tej dobe (a v tom veku) nič lepšie nebolo. Ponorka. Megaluxusná. Gigantická. Špičková. Dvesto členná posádka. Vojaci a vedci. Hologram. Hovoriaci delfín (dva roky pred hovoriacou gorilou v Kongu, ale tá vznikla podľa knihy z 80. rokov, takže je jasné, kto koho vykrádal). Ten delfín, aby toho nebolo málo, je samozrejme jednak geniálny a jednak sa dokáže pohybovať v ponorke vďaka dômyselnému systému vodných tunelov (!). No a ako bonus je v ponorke vertikálny výťah. Ktorý chalan by takú ponorku nechcel mať doma v obývačke? Scenáre boli vtedy vzrušujúce a napínavé. Dnes naivné, ale ešte aj v dnešnej dobe na nich (v dobrom) udivuje, že sa do značnej miery snažili pretláčať dobré a pozitívne myšlienky, boli plné kladných, pozitívnych a optimistických postáv (samozrejme v čele s absolútnym sympaťákom Royom Scheiderom a mladučkým Jonathanom Brandisom, ktorý neskôr spáchal samovraždu), kladú dôraz na ekológiu a mierové, diplomatické riešenie problémov. Produkcia: Steven Spielberg. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad to pôsobí ako Star Trek odohrávajúci sa namiesto vesmíru pod vodou, čo je kombinácia, ktorá by mi mala teoreticky sedieť. Dvakrát som sa snažil tento seriál pozrieť. Ale zakaždým som skončil po takých 5-6tich epizódach. Z posádky ma zaujal len kapitán Roy Sheider a sympáťak Jonathan Brandis. Najväčším problémom boli ale jednotlivé zápletky, ktoré za veľa nestáli a príliš pútavé neboli. Scenáristom sa nepodarilo vytvoriť dostatočne zaujímavý podvodný vesmír a veľmi rýchlo to proste začalo nudiť. Máme tu cool ponorku a to je tak zhruba všetko, čo zaujme. Mal som pocit, že s východzím námetom si scenáristi nevedeli rady a behom sérií, čo som si občas overil jednou dvoma časťami, sa seriál dosť radikálne menil až to začalo pôsobiť strašne prekombinovane. Takže celkovo bol tento nádejný seriál sklamaním. 4/10. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Přirovnání Sea Questu ke Star Treku je možná trochu silná káva, ale je to docela zdařilé zpracování alternativní budoucnosti, která jako by byla oživlým snem Stromberga z jedné nejmenované bondovky:) A je to i solidně graficky našlápnuté (alespoň ve své době bylo) a zábavné...navíc kdo by si nezamiloval mluvícího delfína?:) ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • V epizodě Sympathy for the Deep debutovala Jennifer Sky. (NinadeL)

Reklama

Reklama