Reklama

Reklama

Štyri roky po udalostiach zachytených vo filme Halloween zabíja žije Laurie s vnučkou Allyson a dokončuje svoje pamäte. Michaela Myersa od tej doby nikto nevidel. Lauria sa potom, čo mu dovolila určovať a riadiť jej realitu po celé desaťročia, rozhodla oslobodiť od strachu a hnevu a prijať život. Ale keď je mladý muž, Corey Cunningham, obvinený zo zabitia chlapca, ktorého strážil, zapáli to kaskádu násilia, ktorá donúti Laurie, aby sa raz a navždy postavila zlu, ktoré nedokáže ovládať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (293)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie. Bol som rád za nový smer, ktorý priniesol režisér David Gordon Green, keď nám predstavil pokračovanie po 40 rokoch, ktoré nadviazalo na úplne prvý film. Bohužiaľ dobre nápady mu dochádzali už pri predošlom filme a toto je ešte niečo horšie. Tešil som sa na finále a bol som zvedavý, čo nové nám Halloween Ends prinesie a priniesol bohužiaľ tejto série iba klinec do rakvy. Prvá polovica filmu, nie je síce zlá, ale nepôsobí to na mňa ako pokračovanie Halloweenu, ale ako nejaké voľne pokračovanie, kde hlavne postavy (Myers, Laurie) sú vedľajšie, pretože nemajú toľko priestoru ako pred tým. Zopár šťavnatých vrážd samozrejme nechýba a Jamie Lee Curtis ako nestarnúca Laurie tu ma tiež svoje svetle momenty, ale je to málo keďže ide o finále. Veľký priestor dostanú postavy, ktoré nás vlastne ani nezaujímajú a to nie je dobra vizitka. Kvôli ním to predsa nikto nepozeral. Chápem, že chceli tvorcovia prísť s niečím novým, ale toto nebola ta správna cesta. Príbeh, taktiež nula bodov, nič nové neprinesie. Čo viac dodať, názov filmu hovorí za všetko, Halloween končí. 50% - 2* ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zhruba hodinu fajn, miestami aj cez 3*. Prvý fail príde hádkou Coreyho s matkou, druhý hádkou Jamie Lee Curtis s vnučkou. Vzťahy medzi nimi sú najmenej uveriteľnou zložkou celého filmu. David Gordon Green nezvláda emočne vypäté okamžiky. Nevie ich vygradovať, nevie ich ani vytvoriť. A záver je smiešny. Ale na úroveň predošlej - najhoršej časti celého univerza (a to počítam aj s Halloween trojkou a video-pokračovaniami z 90.tych rokov), na tú neklesne ani raz. Slabá dráma, ale žiadne Scary Movie. V rámci hororového žánru (a série) mi to tentokrát na 3* stačilo. No a ak máme už OPÄŤ koniec, poďme si aktualizovať rebríček (zoradené od najlepšieho dolu): H7 (H20), H1, H2, H11 (David Gordon Green’s reboot), H5, H9 (Rob Zombie’s reboot), H4, H13 (DGG reboot III.),  H10 (RZ reboot II.), H3, H8, H6, H12 (DGG reboot II.). ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Verejnosťou neakceptovaný koncept záverečnej časti novej trilógie mi príliš nevadil, skôr spôsob jeho spracovania. Ends má odlišnú atmosféru ako predchádzajúce Greenove časti a v tomto smere akosi nezapadá ani do nekonečnej série ako celku. Pred samotným finále sa dej vlečie, občas film pôsobí ako televízny, sem tam sa Greenovi látka rozpadá pod rukami. Je to škoda, pretože záverečné desiatky minút rozpačitý dojem napravujú, ale pachuť neustále zostáva. Pokiaľ Halloween nerdovsky neprežívate, tak si film môžete užiť ako slušný, priemerný slasher. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. Dal som mu päť hviezdičiek. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. A s radosťou som sa vrhol na tretí diel, ktorý nesie názvom "Halloween konči". Bohužiaľ však prišlo veľké sklamanie. Davidovi Greenovi došiel dych. Záver trilógie nezvládol. Tomuto nepodarenému experimentu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ** ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Když v roce 2018 natočil David Gordon Green první díl této trilogie, byl jsem hodně zvědavý, jak se s tématem Halloweenu popasuje. Nikdy jsem nebyl žádným zarytým fandou série ani Michaela Myerse, ale za to Jamie Lee Curtis jsem měl hodně rád. Ukázalo se, že jde o lehce nadprůměrnou záležitost (dal jsem tomu tehdy 60%) a další dva díly jsem si tedy nehodlal nechat ujít. Jenomže když v roce 2021 přišel film Halloween zabíjí, dostavilo se první zklamání. Postava Laurie byla odsunuta do pozadí a kromě povedených masakrů hasičů a staré černošky a jejího manžela (která to záhadně přežila a objevila se i zde), mě to vlastně ani moc nebavilo. Nebýt návratu některých postav z minulosti, nedal bych tomu ani to průměrné ohodnocení a tak jsem doufal, že trojka přijde s něčím výjimečným.    To se ale nestalo. Halloween Ends je bezesporu nejhorším dílem celé trilogie a to po všech stránkách. Obrovské zklamání započalo už jen tím, že uběhne skoro 40 minut, než se Michael objeví poprvé na obrazovce. Celou dobu jsem si říkal, jestli si tvůrci z nás udělali jen srandu, nebo to myslí vážně. Místo toho sledujeme jakési romantické drama mezi vnučkou a usvědčeným mladým vrahem, který to v hlavě nemá zrovna v pořádku a kterého celé městečko nesnáší a dělá si z něj srandu. Ten borec mě popravdě absolutně nezajímal a jeho cestu ZLA jsem mu taky nezbaštil. Proměna v chladnokrevného vraha, který se chce vyrovnat místní legendě – dokonce se s ním i popere o Michaelovu masku, no nevím, čekal jsem něco mnohem víc. Vždyť i ta partička výtržníků byla naprosto lichá – profackovala by je i osmdesátiletá babička…   Naštěstí si to kultovní zabiják ke konci rozmyslel a z té smradlavé stoky vylezl. Moc paseky sice nenadělal, ale pár mrtvých si na své konto připsal. Důchodcovský souboj v kuchyni se mi docela líbil, ale chtělo to větší grády. Čekali jsme na to tak dlouho, ale těch pár minut bylo jen chabou náplastí. Jamie Lee Curtis zachraňovala situaci, protože dostala více prostoru než minule, ale vůbec se jí nedivím, že prohlásila, že tohle bylo už naposledy, co ztvárnila postavu Laurie. 40% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (19)

  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Ve filmu je v úvodních titulcích použito modré písmo, které se také objevilo ve filmu Halloween III (1982). Halloween končí vyšel 40 let po Halloweenu III (1982). (Takeshi666)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (viac)

Reklama

Reklama