Reklama

Reklama

Štyri roky po udalostiach zachytených vo filme Halloween zabíja žije Laurie s vnučkou Allyson a dokončuje svoje pamäte. Michaela Myersa od tej doby nikto nevidel. Lauria sa potom, čo mu dovolila určovať a riadiť jej realitu po celé desaťročia, rozhodla oslobodiť od strachu a hnevu a prijať život. Ale keď je mladý muž, Corey Cunningham, obvinený zo zabitia chlapca, ktorého strážil, zapáli to kaskádu násilia, ktorá donúti Laurie, aby sa raz a navždy postavila zlu, ktoré nedokáže ovládať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (293)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Halloween Finally Ends a slušný fakáčik do ksichtu každému kto čakal akokoľvek veľkolepé zúčtovanie. Namiesto zúčtovania Laurie s Michael Myersom totiž dostávame zúčtovanie matky s dcérou, resp. babky s vnučkou a akýmsi Coreym, o ktorom je prakticky celý film, namiesto predmetného Michaela Myersa, ktorý sa tu vyskytne dohromady na ledva desať minút. Síce oceňujem, že David Gordon Green sa snaží ísť opäť neobvyklou cestou a každý Halloween film v novej trilógii poňať úplne odlišným spôsobom, no každý poníma úplne inak ZLE. Po pomalom, atmosférickom Halloweene z 2018 sme následne dostali presný opak a z reťaze utrhnutý non-stop mord v podobe Kills, no a teraz akýsi prapodivný pokus o .. čo vlastne? Psychologickú drámu o prerode jednej novej postavy (Corey) v zlo? Opäť to však vôbec nefunguje, pretože Gordon kombinuje v jednom filme niekoľko tém, ktoré poriadne nerozpracuje a tak vzniká iba séria absolútne cringe dialógov. Navyše sa mu týmto prístupom celá trilógia rozpadla pod rukami, pretože v každom filme sa každá postava chová úplne inak (z akčnej Laurie z predošlého filmu je ufňukaná stará bába) a ani s jedným motívom, ktoré nahodil v predošlých filmoch nijako ďalej nepracuje (Michael Myers bol naznačený ako akési ultimátne zlo / nadčlovek, ktorého sila rastie s každým zabitím v predošlom filme, no tu sa tým nikto nijako ďalej nezaoberá a je to houmlesák, ktorý sa po celý čas ukrýva v kanáli). Nie, takto fakt nie. Už Halloween Kills bol podpriemerným filmom, ale dal sa užiť aspoň ako také slasherské guilty pleasure, kde sa doslovne vraždilo každú minútu. Ends nemá nič, preč je akákoľvek atmosféra (z prvého filmu), preč sú akékoľvek mordy (z druhého filmu) a preč je aj akékoľvek očakávané záverečné zúčtovanie Michaela a Laurie, ostal tak iba film oproti ktorému sú aj zárezy z neskorších 80. rokoch a skorších 90. rokoch do Halloween série neraz lepšími filmami než to čo sme dostali teraz. Fanúšikov Halloweenu to musí zákonite naštvať, pretože o Michaela Myersa odrazu vôbec nejde, typickému hororovému fanúšikovi to tentoraz neponúkne ani tie killy a bežného diváka to iba otrávi svojou nijakosťou, keďže to nemá štipku atmosféry, napätia a prakticky ani príbehu. Asi najväčšie tohtoročné sklamanie a to som po Kills ani nemal veľké očakávania. CELKOVO: 3/10 ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Halloween končí, alespoň doufám. Po skvělém Greenově restartu a hloupé ale pořád zábavné dvojce přichází zbytečný a mizerně vymyšlený závěr, který prakticky vynechává samotného Myerse i horor jako takový. Film nudí, nestraší a nezachrání to ani hororový závěr, kde konečně dojde na nějaký ten kill. Zbytečný a špatný film i v porovnání s předchozím dílem. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zhruba hodinu fajn, miestami aj cez 3*. Prvý fail príde hádkou Coreyho s matkou, druhý hádkou Jamie Lee Curtis s vnučkou. Vzťahy medzi nimi sú najmenej uveriteľnou zložkou celého filmu. David Gordon Green nezvláda emočne vypäté okamžiky. Nevie ich vygradovať, nevie ich ani vytvoriť. A záver je smiešny. Ale na úroveň predošlej - najhoršej časti celého univerza (a to počítam aj s Halloween trojkou a video-pokračovaniami z 90.tych rokov), na tú neklesne ani raz. Slabá dráma, ale žiadne Scary Movie. V rámci hororového žánru (a série) mi to tentokrát na 3* stačilo. No a ak máme už OPÄŤ koniec, poďme si aktualizovať rebríček (zoradené od najlepšieho dolu): H7 (H20), H1, H2, H11 (David Gordon Green’s reboot), H5, H9 (Rob Zombie’s reboot), H4, H13 (DGG reboot III.),  H10 (RZ reboot II.), H3, H8, H6, H12 (DGG reboot II.). ()

Algernons odpad!

všetky recenzie používateľa

Halloween 2018 nám dal naději, jen proto aby ji Halloween zabijí zabil. Laťka tedy byla nízko a i tak to nestačilo! Nevím co zde byl záměr, ale až na těch pár hluchých míst z první půlky se jedná o nejlepší komedii 2022! HESLA: Micheal Myers žije 4 roky v kanále | Pohled do očí dělá poshluhovače | ZLO | SEBEVRAŽDA | HEINEKEN! ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Lepší než předešlý, zbytečný Halloween Kills. Michael Myers je sice na druhé koleji, ale linka s novou postavou Coreyho zajímavě relativizuje příčiny vzniku absolutního zla (odpovědnost společnosti kolem nás) a funkčně paraleluje samotného Myerse. Kdy jsme viděli hollywoodský mainstream, ve kterém se takřka hlavní postava, kterou chápeme a stojíme při ní, vyvine tímto způsobem? Neotřelé a dvážné. Čímž netvrdím, že bych uzavření kultovní série neviděl raději v jiných rukou a pojmutou jinak… ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (19)

  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (viac)

Reklama

Reklama