Reklama

Reklama

1BR

  • angličtina 1BR: The Apartment
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky sa Sarah (Nicole Brydon Bloom) presťahuje do Los Angeles, pretože už nevydrží žiť s otcom, ktorý jej matku podvádzal. Pošťastí sa jej nájsť komunitu s príjemnými susedmi a jediným problémom sa zdajú byť podivné zvuky, kvôli ktorým v noci nedokáže spať. Všetko sa mení vo chvíli, keď niekto z jej susedov zistí, že si napriek zákazu Sarah so sebou priniesla svojho domáceho miláčika. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (79)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Obsahuje nepřímé spoilery! Velice hutnej psychothriller, kterej je hororovější, než leckterý samozvaný horor. Jen to není pro diváka, kterej si pod pojmem horor představí hlasité lekačky, křik, krev a střeva. Ve své podstatě je to myšlenková vykrádačka Orwella a jak mě mrazilo při čtení 1984, tak stejnou intezivní úzkost jsem cítil i při sledování 1BR. Protože nenapadá mě nic děsivějšího, než zažít a žít v takovéhle situaci. Hodně dobré béčko. Cením neokoukané herce v čele se sympatickou racionálně uvažující hlavní hrdinkou. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Tohle je milé překvapení, které plulo pod radarem. Sympatická mladá hrdinka odjede do LA začít nový život. Najde si práci i nové bydlení v bytovém komplexu, avšak její noví sousedé nejsou ti, za které se vydávají. Film spíš než hororem je hutným psychologickým dramatem ve stylu Wicker man či Midsommar a spíš než konkurent je jejich bratříček, ale vůbec mi to nevadí, protože podobně laděné filmy můžu a zdejší komunita má zajímavě stanovené pravidla. Hlavní hrdinka je velmi sympatická a některé momenty jsou nejen napínavé, ale i velmi mrazivé a ve finále dojde i na trochu krve, takže jsem překvapen. Bavilo mě to. Naprosto ideální jednohubka. Film se hodně bude líbit ženám. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku skvelé a ku koncu to nebolo márne. Lenže v strede sa „niečo“ stane a od hororu sa to začne prikláňať skôr k takému tomu typu hororov, ktoré sa nám snažia niečo povedať, ale jednak to príliš nefunguje a jednak sa vytráca hororovosť a prichádza iný žáner, po akom príliš netúžite. Chcieť niečo povedať nemusí nutne byť mínusom, ako ostatne podľa mňa v praxi parádne dokazujú hororové pecky Jordana Peelea. V prípade filmu BR1 ma to ale každopádne dosť otravovalo a s pribúdajúcimi minútami výrazným spôsobom klesal môj stupeň bavenia sa. A nepomohla ani sympatická hrdinka a pár nepríjemných scén k tomu. Škoda, ak by to bolo trochu inak vystavané a podané (a proste viac hororové), v pohode by som to radil medzi 20 najlepších hororov roka. Takto neviem. Fakt neviem. Každopádne som určite za to, aby sa robilo oveľa viac činžiakových hororov, lebo je to výborný nápad a pre horor fantastické a vďačné prostredie. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

O 1BR jsem dopředu nic nevěděla, ale podle hodnocení a komentářů jsme se vcelku těšila. K mojí smůle mi to ale přišlo nějak málo horlivé a ač se tvůrci snaží hrát divákovi na nervy, mně přišlo, že se na tu pilu tlačilo málo a taky jsem to té hlavní hrdince vůbec nevěřila. Bohužel je tu ten námět podle mě zobrazený dost ploše a chabě a tu podstatnou myšlenku to nepředalo tak precizně, jak by si to zasloužilo. Je tu taky dost nesympatických postav a scénář mi někdy přišel přitažený za vlasy, co se týkalo naivity těch zdejších členů. Moc sympatií k tomuto filmu nakonec nemám a závěr tomu nepomohl. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ radi vidíte v žánrových, predovšetkým teda v hororových, príbehoch viac než tí, ktorí hodnotia v prvom rade štylistickú stránku veci, 1BR je presne pre vás. Dá sa totiž rôznymi spôsobmi interpretovať, čo mu dodáva poriadne body navyše. Ako triler je relatívne napínavý, logiky až tak veľa nedáva a vizuál nepatrí k tým najvydarenejším. Ale ako synekdocha fungovania nášho sveta vo všeobecnosti funguje výborne, pričom za ten svet si môžete dosadiť všeličo. Vlastnú krajinu, špecifický politický systém, či explicitne podaný svet plný osamelých a vyprázdnených žijúcich tiel, ale bez života. No a samotný záver posúva ako celý príbeh, tak celú myšlienku, ešte do vyššej roviny. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama