Reklama

Reklama

Čierne Vianoce

  • Česko Černé Vánoce (viac)
Trailer 1

Študentka Riley (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom  vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami. Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

tron 

všetky recenzie používateľa

1* hororu dávam fakt málokedy, ale toto bolo ozaj otrasné. Tak nesympatické postavy som už dlho nevidel. Neveril som, že niekto všetky tie kecy o tom, že ženy sú dokonalé/bezchybné a muži ich chcú len znásilňovať, myslí vážne, ale ak myslí, je to psychopat, veď takto paušalizovať spoločnosť mi pripadá zvrátené a nenormálne. Fakt by som ľudstvo nedelil na mužov a ženy, ale na idiotov a normálnych. Ale ak aj tieto reči necháme bokom, stále nám zostane k dispozícii nejde o to, že zbytočný remake, ale ide proste o to, že mizerný film (a ešte slabší horor/slasher/home invasion). Vrah je absolútne neschopný, dáva hrdinkám nepochopiteľné náskoky a keď sa dozvieme finálny twist (ktorý som nečakal, ale ktorý zároveň nič v konečnom efekte nevylepšil, skôr naopak), tak si budeme klepkať na čelo, lebo nepochopíme, prečo sa teda diali také komplikované veci, keď sa to všetko dalo zbúchať za pár sekúnd bez naháňačiek po dome a následne po meste a iných inštitúciách. Okrem toho scenár obsahuje rôzne perly, ako že baba si ako hlavnú zbraň proti zabijakovi vybaveného lukom berie UMELOHMOTNÝ ručný odhŕňač snehu, mobily VŠETKÝM pri prvej príležitosti vypadávajú z rúk, polícia samozrejme nechodí (radšej pošle súkromného sekuriťáka a následne sa už nezaujíma o to, ako dopadol) a vlastne som celkom zvedavý, ako to hrdinky na konci celé vysvetlili, lebo hádam vtedy už polícia prišla. Mimochodom hlavná hrdinka, tak to je fakt samostatná kapitola. Mal som toho po krk už po šiestich minútach. Ako horor to nefunguje prakticky vôbec, kasting za štyri mínus a prekvapivo o ničom je aj vianočná atmosféra a výprava. Finálna akčná scéna, to to snáď nebola už ani paródia. Priemerný remake z roku 2006 bol oproti tomuto perla. Chudák Cary Elwes (nemyslel som, že toto niekedy v živote poviem). ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

No, ten film je možno úplne iný, ako sa podľa trailerov aj názvu, odkazujúcemu na slávny vianočný slasher zdá. Hrozne nerád by som potencionálnych divákov odradil, ale namiesto tradičného gore a vynaliezavých kills sa film sústreďuje na sympatickú hlavnú hrdinku, gotickú atmosféru starej školy, tajné spolky a vcelku pôsobivý vizuál("snehový anjel" hneď na začiatku, ale celkovo to nie je žiadna bieda), vydarené napätie(sčasti to JE aj slasher, takže o nejaké tie naháňačky a jumpscares neprídete) a celkom podarený, na dnešné pomery aj štipku originálny príbeh s troškou nadprirodzena. Prečo nie. Možno zasa pôjdem proti prúdu, ale ja som si film užil a rád si ho pozriem znovu. Trošku mi to pripomínalo tohtoročný " Nočné mory z temnôt", pointa apelovala na lásku k pulpovým hororikom, aspoň mne to tak pripadalo. A samozrejme, tvorcovia apelovali aj na vzťahy medzi mužmi a ženami, feminizmus, atď. Nevadilo mi to, nebolo to nijako otravné a krásnu zimnú, vianočnú atmosféru to nepokazilo. Osobne sa mi to páčilo, ale viem, že názory budú lietať hore a dole. Za mňa palec hore. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nic velkého jsem neočekával, a tak jsem také nic takového nedostal. Vlastně jsem dostal jen mizerný film, který není ani strašidelný, ani tajemný, ani krvavý. Paskvil plný sexismu, rasismu, emancipace, Me Too a klevet o ničem je trapný a k smíchu. Bohužel není humorný, je směšný. Přímo k popukání je scéna, kdy se to děvčata rozhodnou chlapcům natřít! A přitom spojení černé magie se školou předvedla v dokonalém provedení Suspirie a hned dvakrát. Kdyby alespoň došlo na masomlejn, že by si člověk užil, když nic jiného, práci trikových specialistů...leč nic. Atmosféra nula, napětí nikde a o hercích škoda mluvit. Naprostá ztráta času, to už raději Černé Vánoce z roku 1974 nebo třeba Silent Night, Deadly Night (1984). ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Katastrofální podívaná, příběh špatný až to málem zničilo celou atmosféru svátků. Herecky nevím kde na to chodí ale tohle byl bolestivý hnus, hrozný koukat do konce na tyhle výtvory. Zlaté staré černé vánoce, protože tohle je film na spálení. Atmosféra v prdeli, a záběry totálně mimo svět, a konec bojovnice Xeny se rozhodly zničit finále, odpad to olízalo. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý vstúpi do dejín kinematografie, ako najsmiešnejšia girl power tímovka všetkých čias. A aj keď to bol v dvoch-troch scénach evidentne úmysel, aj tak je to zle. Režisérka nezvláda žáner horor, nezvláda žáner satiry, a čo je najhoršie; nevie ako vyjadriť to, čo chce povedať. Od odhalenia pointy pôsobí, ako keď sa nedostatok intelektu stretne s nedostatkom zdravého úsudku. A je úplne jedno, či sa malo jednať o jednoduchú hororovú komédiu a la Ready or not, dômyselnú satiru typu All cheerleaders die, alebo nejakú formu sebereflexívnej deštrukcie žánru, keď vo výsledku nedokáže byť dostatočne zábavná ani ako camp. Držte si menštruačné kalíšky a ja dávam jeden, alebo nech nežerem, jeden a pol hviezdy za “Up in the Frat House.” Pôjde do denníčku. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)

Reklama

Reklama