Reklama

Reklama

Show Billa Cosbyho

(seriál)
Komédia / Rodinný
USA, (1984–1992), 80 h 47 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrajú:

Bill Cosby, Phylicia Rashad, Keshia Knight Pulliam, Malcolm-Jamal Warner, Tempestt Bledsoe, Lisa Bonet, Chandra Wilson, Deon Richmond, Erika Alexander (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(197)

Obsahy(1)

Pre manželov Cosbyovcov nastal veľký deň D. Začal sa školský rok a prišiel čas, kedy ich dve z detí odchádzajú na internát a oni si konečne budú môcť vychutnať chvíle pokoja. Ale tie netrvajú dlho, pretože Theo (Malcolm Jamal Warner) zabudol zaplatiť ubytovací šek na internáte a škola ho nemá kde prichýliť. Zlatým klincom programu je Denise (Lisa Bonetová), ktorá sa rozhodla prerušiť štúdium na vysokej škole. Už ju unavuje neustále naháňanie sa za vzdelaním, zistila, že pre tento spôsob života nie je stvorená. Svoju budúcnosť si predstavuje celkom inak a bez zbytočných stresov. Na návštevu prichádza Sondra (Sabrina Le Beaufová) s manželom Elvinom (Geoffrey Owens). Dozvedeli sa o bojovej atmosfére v domácnosti a po dôkladnom zvážení predkladajú Denise neodolateľnú pracovnú ponuku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (113)

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Moje černéééé deti mají stáááále hlad... Tak toto bol vôbec môj prvý sitcom ktorý som videl kedysi začiatkom 90 rokov. Bill Cosby má svoje typické ksichty a grify pomocou ktorých dokáže vždy pobaviť aj keď samotná situácia nie je trebárs práve extra srandovná. Jasné, Huxtablovci sú zazobaná americká rodinka ktorá považuje každého človeka bez vysokej školy za podradného čističa hajzlov a zúrivo dbajú na bezchybnú plagátovú morálku, ale skoro vždy dokážu byť pri tom dosť vtipný, takže im to divák nevyčíta a jednoducho sa baví. Horšie sú na tom samozrejme epizódy kde sa viac moralizuje než hláškuje, to je v týchto seriáloch skrátka nutne zlo. Ale celkovo pohodička, bolo to fajn. ()

manonfire 

všetky recenzie používateľa

Tak národ, či jeho zdejší segment, který dá hloupému seriálu Krok za krokem o deset procent více, než seriálu Cosby show, který slouží rodinné zábavě a přesto si udrží míru inteligence na velmi solidní laťce.....tak takový národ si říká o psychoanalýzu, nebo o přezdržku. Toto byla famózní lekce výchovy. 80% ()

Reklama

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Show Billa Cosbyho nie je ani tak o výbuchoch smiechu, ako o rodine a medziľudských vzťahoch v nej. Je to taký zidealizovanejší predchodca Roseanne - tam, kde sa Connorovci potĺkali na okraji chudoby a povahy jednotlivých členov sa vykryštalizovali práve v týchto neblahých podmienkach, tam si Cosbyovci vždy zachovávali svoj vysoký spoločenský status a spokojne si plávali životom. Možno to nie je až také nadčasové, no dobre sa na to pozerá, či už ste začínajúci školáčik, večne nespokojný adolescent, alebo dôchodca odpočívajúci na svojom hojdacom kresle. Ak však hľadáte sitcom, pri ktorom by ste si poriadne precvičili svoju bránicu, ste na zlej adrese. ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Musím podotknúť, že nie som žiadny veľký priaznivec seriálov. Mám rád napätie, akciu, zlé konce. A napriek tomu som videl každú časť Cosby show. Tá rodina ma načisto dostala a nedbal by som stať sa jej členom aspoň na týždeň.Pri poslednom dieli som mal slzy na krajíčku. Moja druhá rodina odišla do nenávratna.. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Na tento seriál mám vzpomínky ještě z dětství se slovenským dabingem. Jako malý jsem se bavil, ale znáte to, v pozdějším věku už to tak vtipné přijít nemusí. Až pak po nějakém čase jsem v TV programu objevil reprízu. Podíval jsem se a skutečně se mi líbil i po letech. Někdy je srandy více, jindy méně, jak už to bývá. Nejlepší "černošská" komediální věc. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (32)

  • Prvý z Cosbyho svetrov sa pred kamery dostal náhodou. Speváčka a herečka Josephine Premice poprosila Koosa van den Akkera, či by mohol jeden vytvoriť pre jej priateľa Billa Cosbyho. Darček sa mu tak zapáčil, že si ho obliekol na nakrúcanie. Potom si objednal aj ďalšie svetre, dnes ich má asi 14 a považuje ich za umelecké diela. Spolu s manželkou navždy ostali zákazníkmi spomínaného návrhára. Dnes sa dajú tieto svetre zohnať len vo vintage obchodoch a na internetových aukciách, kde sa ich ceny začínajú na 350 eurách. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Show bola odmietnutá stanicou ABC a neskôr sa na stanici NBC stala trhákom. (rador)
  • V skutočnosti je Earle Hyman (otec Cliffa v seriály) iba o 11 rokov starší ako Bill Cosby. A Clarice Taylor, ktorá hrá Cliffovu mamu, je tiež iba o 10 rokov staršia ako Bill Cosby. A Phylicia Rashad je iba o 10 rokov staršia ako Sabrina Le Beauf. (rador)

Reklama

Reklama