Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká rodinná komédia nakrútená podľa predlohy M.Twaina o dobrodružstvách a láskach chlapčenských liet. Traja nerozluční kamaráti Tomáš, Jožka a Hubert žijú v pokojnom mestečku Levín. Tomáš žije u energickej tety a strýka, ktorým poriadne oživuje život. Jemu zasa robí prieky zlomyseľný bratranec Štěpán. Po neskorom príchode a potupnom potrestaní sa Tomáš rozhodne získať odmenu pre najlepšieho žiaka... (RTVS)

(viac)

Recenzie (392)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ústredný hudobný motív vo svojej inštrumentácii navnadí na chlapecké dobrodružstvo v chaplinovskom duchu. Navnadí, ale neučiní. Snímok sa brzdí, kde sa dá, vtipných momentov je tu málo a spomenuté dobrodružstvo je tu akurát tak v závere a namiesto toho sa to všetko sústredí na príležitostné vylomeniny ústredných pánov. Plusové je však jednoznačne herecké obsadenie. ()

Šuplík 

všetky recenzie používateľa

Nádherný chlapčenský príbeh. Na tomto som fičal ako malý chlapec, fičím dodnes, a navždy fičať budem. Skvelá práca, pani režisérka. Skvelá práca, páni herci - pán řídící, pán učiteľ a mnohí ďalší. A pravdaže Ivuška Janžurová, jedna z najgeniálnejších českých herečiek. A potom tá hudba. Páni, to si nechám líbit. ()

Reklama

MIGHTTREE 

všetky recenzie používateľa

Český film vyprávějící příběhy chlapců, který se může kvalitou a atmosférou řadit mezi nejlepší filmy pro mládež. Námět převzatý od spisovatele Marka Twaina je znám už od svého začátku a ten kdo četl knihu a aniž byl předem seznámen s faktem, že film je na daný námět, stejně mu to v průběhu filmu dojde. Film má mnoho kouzel dětství a kamarádství. První lásky, první životní nebezpečí a mnoho dalších vyjádření pocitů. Nezapomenutelná melodie doprovázena také nezapomenutelnými hláškami v neopakovatelném filmovém skvostu. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Flákali je, zastrašovali, edukovali, udávali - a oni stejně zůstali živočišnými lidmi, plnými sil a nadšení ze života. Mimochodem - tohle vidět řízci z Barnevernetu, tak nám tu sjedou upravené Lidice č.2. Dospělci ke zdi, děti k neplodným Norníkům na převýchovu. Ale všechno jednou bude. Kupříkladu film Páni kluci na indexu. Tak, jako byl Procházka v době vzniku scénáře. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

To, že film bol inšpirovaný Tomom Sawyerom od Marka Twaina, to sa dá vytušiť len v náznakoch. Tvorcovia nemohli do príbehu zakomponovať černocha :) Čo ostalo, je uvoľnená atmosféra v chlapčenskej parte troch "sígrov", ktorých pestvá pochopia snáď všetci, čo majú dnes už viac ako 40, či 50 rokov. Ako vždy sa ukáže, že na to aby si bol dobrým človek, nemusíš byť dobrým navonok, ale vo svojom vnútri. ... Vhodné najmä pre pamätníkov, ktorí s nostalgiou spomínajú na to, ako sa dal tráviť voľný čas, v dobe, keď ešte neboli počítače ... ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (28)

  • Parní lokomotiva 310.134 "Vlkava" je jedním ze dvou dochovaných exemplářů této řady a nachází se ve sbírkách Technického muzea v Brně. Druhá identická stojí jako pomník před nádražím v Prostějově. Záběr, kde jede proti drezíně, byl později znovu použit ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984), kde je pouze zrcadlově obrácen. (Stejšn)

Súvisiace novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (viac)

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (viac)

Reklama

Reklama