Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tony sa po piatich rokoch vracia z väzenia a podrobne plánuje poslednú veľkú lúpež. Samotné vylúpenie klenotníctva prebehne podľa jeho plánu, ale vtedy do hry vstúpi znepriatelený gang, ktorý sa všetkými prostriedkami snaží Tonyho lup ukradnúť. Rozpúta sa neúprosná vojna gangov. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Výborná gangsterka s dobře propracovanými postavami utkví především skvěle zachycenou atmosférou z loupeže. Filmů s nápaditými loupežemi už jsem viděla povícero a začínají mne nudit. Rvačka mezi muži však nestaví celou pointu pouze na krádeži samotné a tím je natolik výjimečný, že dokáže zaujmout i po mnoha letech od svého vzniku. Snímek velmi zdařile spěje ke svému závěru, kde jedna drobná chyba spustí lavinu tragických událostí. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Že sa tu až tak nehovorí, to mi veľmi nevadí, keby to na mňa nebolo spomalené ako keď ťaháte lepivé sople z nosa. Samotná lúpež mi pripomenula novšie a zábavnejšie filmy o Dannyho zločineckej skupinke a súboj gangov to dostal trochu do krutej reality, no záverečná prestrelka sa mi tam nehodila. Nie je to pre mňa žiadna poézia, žiadna klasika žánru tzv. čierneho filmu, žiadna nejaká filozofia zločincov tam nie je nejak zvýraznená, takže nechápem nadšeniu nad týmto filmom. ()

L_O_U_S 

všetky recenzie používateľa

Poctivá gangsterka ze staré školy, která umí partičku lumpů vykreslit jako sympaťáky a jejímž vrcholem je bezesporu scéna „tiché“ loupeže, při které divák sedí jako zařezaný a bojí se, aby nějakým hlasitějším zvukem nespustil alarm v klenotnictví na obrazovce. Rififi jsem měl v merku už hezkých pár let na základě zmínky v Kinoboxu nebo kdeže. Potěší také mladý Robert Hossein, kterého má české publikum zafixováno jako Joffreyho Peyraca z Angeliky. (1 293.) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nadšený síce nie som, ale mimoriadne uznanie si tento film, ktorý poznám pod názvom Rififi, zaslúži aj po 60 rokoch. Niektoré scény sú svojim novátorstvom nezabudnuteľné, iné mi pripomínali slávne anglické kriminálky o pedantne napánovaných a uskutočnených krádežiach. Pravdou však je aj to, že niekedy som sa nudil a hudba sa tak okato snažila dotvárať napätie, až to rušilo. Ocenil som, že z hercov som poznal iba Hosseina a nemusel som zvažovať, či niektorá z filmstar hrá v súlade so svojimi možnosťami alebo nie. U filmov tohto druhu divák zvykne rozmýšľať, kto od koho odpisoval. Rok 1955 je veľkou zárukou, že bol viac zdrojom ako produktom odpisovania. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (39)

  • Motív zrady a jej potrestania spolu s Tonyho (Jean Servais) zásadovosťou nám Dassin odhaľuje už v úvode, kedy trestá svoju bývalú partnerku Mado (Marie Sabouret), ktorá teraz žije s nepriateľským gangstrom Grutterom (Robert Hossein). Tonyho spôsob trestu je obdobný ako pri fašistickom dozorcovi Munseym z jeho skoršieho filmu Hrubá síla (1947), ktorý bičuje trestanca kvôli tomu, že odmietol udať spoluväzňov. Mado mlčky prijíma trest ranami od opaska po holom chrbte. Scéna je zaujímavá kvôli kamere, ktorá pred násilným trestom uhýba na starú fotografiu, ktorá idylicky zobrazuje kedysi zamilovaný pár. (Biopler)
  • V roku 1956 bol film distribuovaný v USA, najprv s titulkami, neskôr nadabovaný pod názvom Rififi... Means Trouble! Kvôli výhradám katolíckej Ligy slušnosti boli urobené tri úpravy v stopáži a pridaný biblický citát v úvode. (Biopler)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (viac)

Al Pacino zlodejom šperkov

Al Pacino zlodejom šperkov

19.08.2005

Režisér Harold Becker si v pripravovanom kriminálnom thrilleri RIFIFI potretíkrát zopakuje spoluprácu s Al Pacinom (na obr.). Pôjde o remake francúzskej noir klasiky z roku 1955 o zlodejovi šperkov,… (viac)

Reklama

Reklama