Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se porouchá televize, vyvolá to u Simpsonových málem tragédii. Dokud Marge nezačne povídat o tom, jak se s Homerem poznali. (Česká televize)

Zaujímavosti (22)

  • Simpsonovci sledujú televízny program s recenziami filmov, ktorý moderujú dvaja kritici - jeden holohlavý a vychudnutý, druhý tučný s okuliarmi. Títo dvaja sa nezhodnú ohľadom filmu "McBain" a nakoniec sa hádajú ako deti. Aj keď vzhľad toho tučného sa mierne líši od Eberta - má fúzy, iný účes a hnedé vlasy namiesto šedých. Je to paródia na reláciu Siskel & Ebert & the Movies (od r. 1983). (Pat.Ko)
  • Je zobrazený záber z fiktívneho akčného filmu s názvom 'McBain', paródia na filmy Arnolda Schwarzeneggera a násilné akčné filmy o policajtoch z 80. rokov, ako napríklad série Smrtonosná zbraň (1987). Mesiace po prvom vysielaní tejto epizódy bola uvedená do kín akčná snímka McBain (1991) s Christopherom Walkenom v hlavnej úlohe Roberta McBaina, bývalého vojaka, ktorý čelí kolumbijskému diktátorovi. (Pat.Ko)
  • Artie Ziff je prvá postava v seriáli, ktorú nadaboval Jon Lovitz. Jeho neskoršie postavy v seriáli zahŕňajú profesora Lombarda (učiteľa výtvarnej výchovy Marge neskôr v druhej sérii), Aristotela Amandopolisa (majiteľa jadrovej elektrárne v Shelbyville), Llewelyna Sinclaira (ktorý produkuje verziu hry Streetcar Named Desire so stvarnením Marge) a Jay Shermana (filmového kritika). V tej istej epizóde Lovitz nadaboval aj pána Sakofského, Homerovho učiteľa v dielni, hoci sa objavil až po Artim Ziffovi. (Pat.Ko)
  • Producenti museli zamestnať spevákov s podobným hlasom na nahratie skladby "Close to You" od The Carpenters, pretože nemohli získať súhlas na použitie originálnej verzie od The Carpenters. (Pat.Ko)
  • Zobrazuje sa krátka scéna z epizódy I Married Marge (1991) (časť, kde doktor Hibbert hovorí Marge, že je tehotná, a Homer kričí: "D'oh!"), avšak celý príbeh bude vyrozprávaný až v nasledujúcej sérii. (Pat.Ko)
  • Prvá epizóda so značným spomínaním do minulosti. (Pat.Ko)
  • Články v časopise "Ms. Magazine" sú: "Prečo sú všetci muži zlí", "Nenávisť a randenie: Môžu ísť dokopy?", "Musíme byť bezdetní, aby sme boli slobodní?" a "25 dôvodov, prečo si nemáte holíť podpazušie". Na rohu je označenie: "Špeciálne vydanie PMS". (Pat.Ko)
  • Toto je prvá epizóda, v ktorej vidíme Homera fajčiť (fajčí cigarety v kúpeľni ako tínedžer). Neskôr v ďalších epizódach tiež fajčil cigary a fajky. (Pat.Ko)
  • Homer má plagáty Pink Floyd a Led Zeppelin. (Pat.Ko)
  • V francúzskej dabovanej verzii tejto epizódy Marge doučuje Homera taliančinu namiesto francúzštiny. (Pat.Ko)
  • Keď dostane Homer brožúru o jadrovej elektrárni, povedia mu, že ide o prácu, pre ktorú nie je potrebné vysokoškolské vzdelanie. Avšak v epizóde Homer Goes to College (1993) je pán Burns nariadený zapísať Homera na kurzy jadrovej fyziky na úrovni vysokoškolského štúdia, inak mu hrozia sankcie zo strany Jadrovej regulačnej komisie. To sa však stalo až po tom, čo Homer získal povýšenie na inšpektora pre bezpečnosť, takže je pravdepodobnejšie, že práca, ktorú Homer získal pri prvom zamestnaní, nevyžadovala žiadne vysokoškolské vzdelanie. (Pat.Ko)
  • Na debatách Homer nesúhlasí s myšlienkou zníženia národnej rýchlostnej Spojených štátov na 55 míľ za hodinu (90 km/h) a argumentuje, že "Áno, zachráni to pár životov, ale milión ľudí budú meškať!" Toto je odkaz na ustanovenie zákona o záchrane energie na diaľniciach z roku 1974, ktorý zakazoval rýchlostné obmedzenia vyššie ako 55 míľ za hodinu. (Pat.Ko)
  • V epizodě zazní píseň „Close To You“ od Carpenters. (Duoscop)

Reklama

Reklama