Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po skončení války ve Vietnamu se ze dvou vojáků stávají přátelé, kteří si přísahají, že když jeden z nich bude v nouzi, druhý mu pomůže. O 18 let později je však jeden z nich zabit zkorumpovaným prezidentem Kolumbie, kde vládne chaos a násilí. Jeho přítel však nezapoměl, a tak odlétá s pár přátely do Kolumbie, aby pomstil přítele a pomohl kolumbijskému lidu svrhnout tuto krutou a nelítostnou vládu. (Chupacabre)

(viac)

Recenzie (19)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný akčný film. Má dosť dobrý príbeh o priateľoch z vojny vo Vietname, ktorí si už žijú svoje vlastné životy, pričom jeden z nich je súčasťou revolúcie za zvrhnutie vlády v Kolumbii, behom ktorej ale zomrie. A tak sa zvyšní priatelia zídu, aby jeho cieľ dokončili. So spracovaním ale nie som moc spokojný, dej síce celý čas dokáže udržať pozornosť, ale film má pomalé tempo, množstvo zbytočných scén a celé to pôsobí príliš naivne, takže ani to hlavné nie je tak dobré, ako by mohlo byť. Akcie tu nie je málo, ale nie je moc dobrá. Tvoria ju hlavne veľkolepé boje s množstvom zabitých, výbuchov a dopravných prostriedkov, ale sú nudne natočené, málo nápadité, bez skutočne zaujímavého momentu a rovnako ako celé spracovanie pôsobia tak nepríjemne naivne a umelo. A vrcholom je letecký súboj, ktorý je s prehľadom ten najhlúpejší, aký som kedy videl. Jediná celkom dobrá akčná scéna je prestrelka pri obchodníkovi s drogami. Herecké obsadenie je pomerne dobré, ale výber hlavnej úlohy je pre mňa záhadou. Christopher Walken síce je dobrý herec, ale tu nemá čo robiť. Je jednoznačne tým najhorším filmovým vojakom, čo som zatiaľ videl, vôbec ho nedokázal zahrať, všetky jeho gestá, pohyby, držanie zbrane sú ťažko nezvládnuté, pôsobia až parodicky. Dojem vylepšujú neporovnateľne lepší Steve James a Michael Ironside, ale nanešťastie nemajú moc priestoru. Réžia je slabá, film len kazí, ale aspoň technická stránka je slušná. McBain je obyčajný film na jedno pozretie, ktorý nenudí, ale pre akčného fanúšika nestojí za reč. Najbližšie má k Fifty fifty, série Rambo alebo aj Nezvestní v boji sú neporovnateľne lepšie. Objektívna kvalita filmu- 46%, film sa páči mne na 53%. ()

Flashheart 

všetky recenzie používateľa

Panenko Marja, do čeho se to Walken upsal? Byl jsem předem srozuměn s tím, že jde o Bčko, ale dal jsem tomu šanci kvůli jménu McBain, zkultovnělému v Simpsonech, a kvůli Walkenovi. Že jsem ani nedokázal sehnat české titulky, mě taky neodradilo, sehnal jsem aspoň anglické. Kéžby odradilo! Statický Chris by na Bčko jistě stačil, ale spousta ostatních herců nemělo ani na to. Alonso zahrála hůř než Hamáček na letišti, její nekrásu nezachránila ani chybějící podprsenka. Naprosto nesmyslný scénář na tom nebyl o nic lépe, tato slátanina z temných hlubin osmdesátkových Bčkových braků zafungovala jako štiplavá facka za úsvitu inteligentních propracovaných devadesátkových scénářů. Pokud vás k filmu tahne simpsonovská reference (byť asi nesprávná), zapomeňte na ni. Se vší úctou k Walkenovi, Renierovy ani Arnoldovy koule ani drsňáctví tady neviděl ani z rychlíku. Jednu hvězdu přeci jen věnuji, za tu trochu herectví hlavní postavy, za dostatek akce, ačkoliv byla víc než úsměvná, když za nic jiného, tak aspoň za Walkenovo sestřelení stíhačky pistolí. Těchto pár vteřin jako jediných mi zůstane v srdci. ()

Reklama

TO 

všetky recenzie používateľa

Něco jako Rambo (II,III) nebo Nezvěstní v boji. Vietnamský veterán bojuje se světem drogových vládců a korupčních politiků. Celkem dost akce, dobrodružství v džungli i ve městě, nějaké letecké souboje, atd. Svižná akční podívaná, ale Rambo je Rambo a Christopher Walken se svým komandem se na něj jen stěží dotahuje. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to rovnako blbe ako podobny film z tej doby a rovnakeho zamerania Fifty/Fifty. Ale McBain mal evidentne podstatne vyssi rozpocet. Takze si mohli tvorcovia dovolit natocit pestrejsie a velkolepejsie akcne sceny, vdaka comu film prilis nenudi. Lenze okrem akcie uz nema film, co ponuknut. Je tu sice relativne bohate obsadenie na znamejsie tváre z roznych beciek, ale poriadny priestor predviest sa nema skoro nikto. Akurat z Walkena srší charizma aj v takejto zlatanine. No a potom je tu este Michael Ironside netradicne v kladnej ulohe. Cely cas som cakal, kedy rozbali nejaky podraz a ono nic. 5/10. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

vzdy som bol vtom ze mcbain je akcny film odohravajuci sa v new yorku kde walken je drsny polis (aspon to vo mne vzbudzoval plagat k filmu), ide vsak o rambovsky akcnak kde sa skupina ex vojakov z vietnamu vydava do kolumbije aby pomstila smrt ich partaka. mcbain je vacsinou nechtene smiesny kde glickenhausovy ide celkom akcia (vybuchy a kaskaderske kusky), ale zlyhava vo vsetkom ostatnom. som si isty ze by si walken v deer hunterovy vpalil gulku do hlavy dobrovolne ak by videl ako dopadol v mcbainovy... ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama