Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Final (viac)
Trailer

VOD (1)

V roce 1879 se Kenšin a jeho spojenci musí postavit zatím nejmocnějšímu nepříteli: Kenšinovu bývalému švagrovi Enišimu Jukiširovi a jeho poskokům, kteří přísahali pomstu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

strikeman 

všetky recenzie používateľa

Je to takový hodně dlouhý epilog o katarzi dvou antihrdinů s naprosto elementárním dějem a opět pěknými souboji, které však popáté už nemají moc čím překvapit, i když maličko to po této stránce zachraňuje závěrečný duel. 4* dávám spíš s ohledem na celou ságu, objektivně - kdyby tento díl nevznikl, až tak moc by se nestalo, ale zase nám to umožnilo ještě chvíli pobýt v exoticky přitažlivém prostředí samurajského Japonska... 70% ............ Kdybych teď po zhlédnutí celé série měl seřadit jednotlivé díly od nejlepšího po nejslabší, vypadalo by to asi následovně: Prequel / 2. díl / 3. díl / 1. díl / Poslední díl ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Kaskadérsky masaker, ktorý posúva latku v japonskej kinematografii na iný level. Herci museli pri nakrúcaní doslova potiť krv, lámať si vlastné kosti a modriny boli to najmenej čo si všetci odniesli. K tomu až monštrózne prepracovaná choreografia niektorých súbojov sa nedala nepretáčať dookola a mnoho scén bude ešte dlho highlitom rôznych kompilácii na YT!!! Ale jeden mínus mám, aj napriek svojej už dlhej dĺžke by si film zaslúžil ešte zopár minúť navyše, aby motivácia jednotlivých postáv vyznela ešte viac a mala tak ten správny emočne devastačný dopad... Neviem sa dočkať The Beginning!!! PS: A hlavne som zvedavý čo kaskadéri tejto filmovej série predvedú s ninjom Snake Eyes-om, herec pri nakrúcaní akcie ževraj plakal od bolesti :D ()

Reklama

JosefTomas 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci hraného Kenshina mi to vlastně dost usnadňují. Naservírovali přesně to, co člověk od podobného typu zábavy očekává. Vrací se opět skvělý herci, i někteří z předešlých dílů, aby si užili svých pět minut slávy a Ohtomo jede vlastně to, co jel v předešlých dílech a servíruje japonský blockbuster v tak příjemně zábavném kabátu, dávkuje kvalitní akci se skvělým příběhem a celé je to takové příjemně návykové a odzbrojující, že člověk nemá prakticky důvod remcat. V Americe to jsou Avengers, ale Japonsko odpovídá po svém a v jistých směrech i lépe svým Kenshinem a má co říct. ()

jarah 

všetky recenzie používateľa

Zhliadnutie filmu som dlho odkladala. Veľmi som sa naňho tešila a zároveň som si bola vedomá, že ak si ho pozriem, bude to naozaj "Final". Na príbeh je tento diel asi zo všetkých najchudobnejší, aj keď téma je pomerne silná. Dej sa v prvej polovici vlečie a tomu je prispôsobený aj soundtrack. Lenže paradoxne sa toho povie najviac medzi riadkami. Tu sa zbiehajú všetky nitky predchádzajúcich dejov. Rurouni dospel, sype zo seba jednu múdrosť za druhou a dokonca sa naučil usmievať. Nie som si istá, či ma uspokojil záver. Naozaj som nečakala: "... a žili šťastne až kým nepomreli..." Jednako, moja divácka duša je uspokojená. Skvelé herecké výkony. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Koniec Kenshina bol teda veľkolepý. Rozhodne sa jednalo  o najtemnejší a najemocionálnejší diel série, kde sme sa dozvedeli Kenshinovu minulosť. Akcie mi prišlo, že je poskromnejšie, ale to vynahradilo finále, kde som mal až zimomriavky. Najprv som si myslel, že pôjde Kenshin sám proti všetkým, ale príchod jeho skupiny a do toho starý známy soundtrack ma teda skoro postavili zo stoličky. Vizuál je samozrejme skvelý, tu išlo kopec peňazí no a o choreografii sa asi ani nemusíme baviť. Záporák sa mi páčil, jeho motivácia pochopiteľná, no a finálový súboj opäť nemal chybu. Možno tak zázračné prežitie hlavného hrdiny. Soundtrack počas celého filmu nádherný. Ja nemám ukončeniu tejto série čo vytknúť, na konci sme uzavreli aj hlavnú romantickú linku a Kenshina som si teda zamiloval. U mňa nadšenie a 5* jasných. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama