Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Romantický
  • Fantasy

Recenzie (203)

plagát

Amidst a Snowstorm of Love (2024) (seriál) 

Amidst a Snowstorm of Love je seriál, nakrútený podľa románu Mobao Feibao, ktorej meno sa uvádza aj pod seriálmi Road Home, Love me - love my voice, a podobne. Niečo ako čínsky Nicolas Sparks, len vo väčšom seriálovom formáte a so šťastným koncom. Vo všeobecnosti sa mi jej príbehy ako oddychovky celkom páčia, ale natiahnuté do desiatok dielov strácajú na príťažlivosti. Príliš dlhé scény, epizódy bez akéhokoľvek prínosu, nevyužité možnosti práce s mimoriadnym prostredím, posun jednej postavy na úkor druhej, a obyčajne je to hlavná ženská postava, ktorá zamrzne niekde uprostred alebo sa z nej dokonca stane ufňukaná, afektovaná nuda, ktorá sa správa ako dievčatko z materskej škôlky. Na druhej strane, Leo Wu potvrdil svoje vynikajúce herecké schopnosti. Úlohu zamilovaného muža zahral na jednotku. Uverila som mu všetky emócie vyžarované z tváre a očí.

plagát

Geumhonryeong: Joseon Honin Geumjiryeong (2022) (seriál) 

Seriál mi v mnohých ohľadoch pripomenul obľúbený Mr.Queen. Rovnako charizmatický panovník, originálna ženská hrdinka, zábavné scény striedané tragickými. So Rang som si okamžite zamilovala, podvodníčka v jej podaní je vlastne psychoterapeutka, s Lee Heonom sa od začiatku skvele dopĺňajú a ovzdušie je nasýtené chémiou. Boli okamihy, keď som sa nemohla prestať smiať. Každá jedna postava je stvárnená dokonale, od replík až po mimiku. Cez drobné lapsusy sa rada prenesiem a privriem jedno oko. Napokon, seriál sa nesnaží tváriť ako verný historický obraz, ale podarila sa vážne skvelá komédia. Ďakujem moonchild za výborné titulky.

plagát

Návrat do Samdal-ri (2023) (seriál) 

Takto si predstavujem parádnu jazdu rom-com. Príbeh neprináša nič prevratné, ale postavy sú interpretované s ľahkosťou a uveriteľne. Lepšie obsadenie som si nemohla želať. Shin Hye Sun je u mňa jedna z najlepších juhokórejskych herečiek a znova predviedla celú škálu emócií, ktorým som uverila do poslednej bodky. Ji Chang Wook zreje herecky ako kvalitné víno. Koncept priateľstva, sesterstva a lásky na celý život je úchvatný, až závideniahodný. Príbehy hlavných a vedľajších postáv sú prepletené majstrovsky, a ak sa tam vyskytne nejaké klišé, ako divák som si ho vychutnala ako prílohu. Seriál radím medzi obľúbené do priečinka podobného žánru, ako Our blues, Hometown Cha-Cha-Cha, The Good Bad Mother, Summer Strike a tak ďalej.

plagát

Here We Meet Again (2023) (seriál) 

A taký to mohol byť fajn seriál... Vyštartoval ako satelit na obežnú dráhu, ale akoby mu nad Kongurom došlo palivo. Uprostred sa začal pomaly sypať a posledné epizódy boli za trest. Z rozumnej, sympatickej hrdinky s originálnym charakterom a správaním sa stala ufňukaná, afektovaná trucovňa. Solídne rozohraný dej sa zvrtol na frašku. Úplne na odpal to nie je (konečne vidíme vzťah so všetkým, čo k nemu patrí ako u dospelých a nie škôlkarov), ale neviem potlačiť sklamanie. V seriáli zaznela zaujímavá veta: "Myslíš si, že keď si objavila tri farby, môžeš si otvoriť galériu". Trefné. 3,5*

plagát

New Life Begins (2022) (seriál) 

Dráma plná zábavných situácií a láskavého humoru. Vážne témy sa prelínajú s dokonale napísanými a ešte lepšie zahranými vtipnými scénami. Aj keď je dej trocha prvoplánový, je "pozerateľný" a hlavne - dvorné zákulisné hry sa zaobídu bez preplnenej márnice. Celkový dojem trocha pokazila postprodukcia, pretože jej ušli detaily, ktoré ma ako diváka vyrušili a vytrhli z atmosféry deja. V každom prípade je sledovanie tohto seriálu dobre strávený oddychový čas. Obľúbenú scénu na konci 22. epizódy som si užila niekoľkokrát a zakaždým som z nej revala smiechom. Nazvala som ju Čaro ženskej telepatie. 4,5*

plagát

Chang feng du (2023) (seriál) 

Mierne nadhodnotím, pretože v porovnaní s niektorými najnovšími čínskymi seriálmi, ktoré som musela odložiť, je tento naozaj svetlým bodom minuloročnej produkcie. Trocha zapadol do úzadia, lebo bol obsadený hercami, ktorí nie sú až tak v kurze. Napriek tomu som milo prekvapená ich výborným výkonom. Radím ho k vysokorozpočtovým, je to vidieť na kostýmoch, doplnkoch, bojových scénach. Samotný príbeh neprináša nič prevratné, ale spôsob, akým je divákovi podaný zaujme od prvej chvíle.

plagát

Hen xiang hen xiang ni (2023) (seriál) 

Príbeh z atraktívneho prostredia hlasového štúdia a dabingu. Skvelé stvárnenie jednotlivých charakterov, priateľstva a plnenia si snov. Interiéry a exteriéry sú poctivo natočené, až divákovi občas pripadá, že sleduje reklamu na turistické miesta v Číne. Ale stojí to za to. Hypnoticky krásny hlas Tan Jian Ciho je rovnako dokonalý ako jeho herecké schopnosti. Jediná postava, u ktorej mi trocha vadilo, že neprešla vývojom je práve Gu Sheng, ktorá mi pripadala vystupovaním a správaním po rokoch presne ako na začiatku. To mi však nepokazilo zážitok z tejto pomalej romantiky.

plagát

Mr. Bad (2022) (seriál) 

Veľmi nenápadný seriál, ktorý rozhodne prekvapil. Funguje v ňom všetko, od dialógov, cez situácie, vzťahy a rozuzlenie. Produkcia mala pri výbere hlavnej a vedľajšej dvojice šťastnú ruku. Herci podali výborné výkony, uverila som im každý pohyb, mimiku, zafarbenie hlasu, slzu. Interiér a exteriér je autentický, žiadne zelené plátno a neprirodzené nasvietenie. A napokon, konečne ženská protagonistka, ktorá nerozpráva hlasom trojročnej škôlkarky, netreští oči a neklipká umelými riasami ako bábika. Samotný dej neprináša žiadne novinky, ale každá epizóda je zábavná. Divák nemá potrebu preskakovať alebo urýchľovať scény. Príjemná oddychovka.

plagát

Tiger and Crane (2023) (seriál) 

Tento seriál som mala vo wishliste už keď sa začal natáčať. Režisér bol zárukou skvelej zábavy, keďže má na konte úspešné, obľúbené série. Nedokážem potlačiť sklamanie. Vyšlo z toho niečo lacné s prekombinovaným príbehom, nezmyselným príchodom a odchodom postáv z príbehu. Akoby sa na stromček vešali gule, bez primárneho zámeru, len tak. Charaktery sú vystavané povrchne. Neviem, či to bol zámer, výsledok produkcie alebo slabý scenár. V každom prípade seriál radím medzi priemerné béčka. Nepochybujem však, že niekomu môže priniesť uspokojivý divácky zážitok.

plagát

Lost You Forever (2023) (seriál) 

Veľmi podarená wuxia/xanxia fantasy, zasadená do prostredia nižšieho božstva, boja o trón, útrap, bolesti, lásky a zrady. Dlhé roky nezvestná kráľovská vnučka na seba berie podobu muža a na neutrálnom území vedie skromnú lekársku prax. V jej živote sa objavujú traja muži. Každý z nich ju miluje a každý iným spôsobom. Bratranec, s ktorým si už ako ťažko skúšané deti prisahali, že budú kráčať spolu v dobrom aj zlom. Submisívny deväťchvostý lišiak, ktorému zachránila život a sľubuje jej vernosť na celý život. Démon deviatich podôb, ktorý jej nikdy nič nesľúbil, napriek tomu ju tajne chráni a pomáha. Lenže sú sľuby, ktoré sa nedajú splniť, aj také, ktoré sa porušia. Z môjho pohľadu výborne spracované charaktery postáv. Najväčšie sympatie si u mňa získal nepredvídateľný démon. Svojou krutosťou sa ju snaží od seba odohnať, ale jeho deväť hláv má len jedno srdce a to jej patrí bez toho, aby si to všimla. Každá epizóda má v sebe zaujímavé a často prekvapivé prvky, užívala som si seriál od prvej do poslednej minúty. Vrele odporúčam. 5+*