Reklama

Reklama

JAG - Vojenská generálna prokuratúra

(seriál)
Krimi / Dráma / Akčný / Mysteriózny
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Réžia:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (viac)

Hrajú:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (44)

JAG - Vojenská generálna prokuratúra - Season 4 (1998) (séria) (S04)

  • Nadporučík Mic Brumby (Trevor Goddard) - dôstojník Kráľovského austrálského námorníctva - počas 4. série seriálu nosí vojenské vyznamenania (obrázok vľavo), ktoré boli zvolené nesprávne. Niektoré pochádzajú dokonca ešte z druhej svetovej vojny, alebo z iných vojenských konfliktov, ktorých sa reálne nemohol zúčastniť. Jeho vyznamenaní je celkovo tiež viac, než by za svoju kariéru skutočne mohol získať. Tvorcovia seriálu si svoj omyl pravdepodobne uvedomili, pretože od 5. série nosí námorný nadporučík Brumby - bez akéhokoľvek vysvetlenia - úplne iné vyznamenania (obrázok vpravo). (koba)

JAG - Vojenská generálna prokuratúra - Season 5 (1999) (séria) (S05)

  • Námorná dôstojníčka Harriet Simsová (Karri Turner) nosila od 5. série seriálu Medailu námorných záloh (Naval Reserve Medal - označená na fotografii). Išlo však o chybu, nakoľko táto medaila sa prestala udeľovať v roku 1958. Simsová nosila stužku medaile až do epizódy Zabiják (2002), kedy si tvorcovia seriálu omyl pravdepodobne uvedomili. Od epizódy Komplikace (2003) bola totiž nahradená iným vyznamenaním. (koba)

JAG - Vojenská generálna prokuratúra - Jinx (1997) (epizóda) (S02E03)

  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)

JAG - Vojenská generálna prokuratúra - Výcvikový tábor (1995) (epizóda) (S01E09)

  • Spoiler: Harmon Rabb (David James Elliott) v epizóde nie je oslovovaný ako "Lieutenant" („námorný poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je kapitán), ale ako "Lieutenant Commander" („námorný nadporučík“ - slovenský armádny ekvivalent je major) a tiež na uniforme nosí výložky tejto hodnosti. K jeho povýšeniu však došlo až v epizóde Obranná akce (1996). K chybe došlo, lebo pôvodne sa plánovalo, že táto epizóda bude odvysielaná neskôr. (koba)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (viac)

Reklama

Reklama