Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

janesX 

všetky recenzie používateľa

Očakával by som že Dempsey s jeho parťáčkou budú na ČSFD v červených číslach, viem, nejedná sa o žiadne prevratné dielo, ale vtedajšiu popularitu si seriál získal právom, a každý aj ten poslabší diel taktiež vždy pobavil. S trochou rezervy aj po rokoch je to tak na hviezdne štyri (****), ale ak si nejakú epizódu pozriem teraz po rokoch, bude to hlavne kvôli (tron to tiež skvele popísal) kultovému slovenskému dabingu, ktorý je sám o sebe zábavný, a aj keď je to veľmi ojedinelé (ešte taký Miazgovci sem patria), slúži to aj ako dôkaz, že ak sa vie, dá sa to.(lebo inak sa netajím tým že dávam prednosť českému dabingu, keďže je už v zásade kvalitnejší). Takže týmto pozdravujem hlavných hrdinov Borisa Farkaša, Kamilu Magálovú a ďalších.. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dneska už legendárny britský seriál, ktorý zafungoval vďaka skvelej dvojici M. Brandona a G. Barbera. Tých na poli vedľajších roli skvele doplnil R. Smith, ktorý v roli Spikingsa exceloval. Keď hľadáte nenáročný krimi seriál so sympatickými postavami, kde nechýbajú dobré hlášky a má „starý feeling“, tak ste na správnom mieste Na nostalgiu je tento seriál dobrý a nie príliš dlhý. Úvodný soundtrack postupom času sa stal klasikou. P.S.: Seriál mal veľmi dobrý slovenský dubing. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

V roce 1986 to bylo "super" ! Hrála tam šarmantní blondýnka a americký detektiv, který měl své metody vyšetřování. Bylo to vtipné, mělo to vynikající diaogy, mělo to "koule". Od té doby jsem žáden takový nekrvavý a vtipný detektivní seriál neviděla. Jo, a v realném životě se ti dva vzali a dodnes jsou spolu. Že by proto mám na ten seriál takové dobré vzpomínky ? ()

Hixx 

všetky recenzie používateľa

No kto by nepoznal sympatickú anglickú bloncku Makepeaceovu a amerického frajerika Dempseyho ? Vlastne asi iba ľudia, ktorý zažili časy totality a toto bol jeden z mála zahraničných krimi seriálov ktoré sa cez železnú oponu dostali aj k nám. Vtedy sa to dalo porovnávať asi len s Derickom a Majorom Zemanom tak by som tomu dal viac no dnes len kôli nostalgii hodnotím priemerne. ()

Danulinda 

všetky recenzie používateľa

Miluji detektivky, kde do sebe hlavní hrdinové slovně šijou, je to pak nejen napínavé, ale i zábavné. A proto patří jak "Profíci", tak i tento film k mým oblíbeným, škoda jen, že scénáře nebyly dostatečně propracované, aby z nich zmizely často naivní momenty při kontaktu se zločinci, kterých by se takoví policisté - specialisté rozhodně dopouštět neměli. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)
  • Seriál Dempsey a Makepeaceová vznikol v podstate na objednávku, pretože potom, čo v Anglicku skončili legendárni Profesionáli (1977), zaplavili televízne štúdio tisícky listov s prosbami o ďalších originálnych vyšetrovateľov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama