Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

Ach sladké to boli časy, keď sa to vysielalo. Bezstarostné detstvo sa spája u mňa aj s týmto seriálom. Vlastne jedným z mála, ktoré už vtedy vysielala verejnoprávna televízia. Mám naň veľmi pekné spomienky, a ako tu už spomínal napríklad Douglas, tentoraz slovenský dabing predčil český. Hlavne hlavné postavy a najviac samotný Dempsey (Boris Farkaš). A čo je na tom skvelé: tento film má ešte aj dnes hodnotu, i keď mnohí ju nevidia. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

funguje to na 100% i po 34och rokoch!!!...a určite to nie je len tým najlepším dabingom v celej histórii Č-S dabingu...len dve veci mi tam vadili - nažehlené puky na džínsoch a židovská svadba v predposlednom dieli (dcéra klenotníka-zločinca si brala syna šéfa filmovej produkčnej spoločnosti Warnera) ()

Reklama

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Detektivní seriály a kriminálky mě vlastně nikdy moc nebraly. Ve své podstatě je nemožné natočit desítky bezchybných dílů, které vás napnou. Často je to především o ústřední dvojici (zpravidla) a jejich charismatu. O jednotlivé případy ani nejde a diváci především pak fandí svým známým. Tohle moc dobře věděli tvůrci seriálu Dempsey a Makepeaceová a vsadili všechno na ústřední pár. Tomu to klapalo opravdu skvěle, nakonec se dali dohromady i mimo seriál. Díky jejich vzájemné fungující chemii a vhodně zvolenému kontrastu, americké versus britské vyšetřování, jsem se v mládí rád na seriál díval. Sice se k němu už nikdy pravděpodobně nevrátím, ale slušné tři hvězdy mu rád udělím. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je čo váhať - plný počet. V dávnych časoch pecka, po sledovaní Derricka a Miesta činu ako balzam na dušu fanúšikom čistých kriminálok bez potreby prehnanej akcie alebo nervybičujúcich thrillerov. A aj dnes po štvrťstoročí je to normálne pozerateľné a zábavné. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Očakával by som že Dempsey s jeho parťáčkou budú na ČSFD v červených číslach, viem, nejedná sa o žiadne prevratné dielo, ale vtedajšiu popularitu si seriál získal právom, a každý aj ten poslabší diel taktiež vždy pobavil. S trochou rezervy aj po rokoch je to tak na hviezdne štyri (****), ale ak si nejakú epizódu pozriem teraz po rokoch, bude to hlavne kvôli (tron to tiež skvele popísal) kultovému slovenskému dabingu, ktorý je sám o sebe zábavný, a aj keď je to veľmi ojedinelé (ešte taký Miazgovci sem patria), slúži to aj ako dôkaz, že ak sa vie, dá sa to.(lebo inak sa netajím tým že dávam prednosť českému dabingu, keďže je už v zásade kvalitnejší). Takže týmto pozdravujem hlavných hrdinov Borisa Farkaša, Kamilu Magálovú a ďalších.. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Seriál Dempsey a Makepeaceová vznikol v podstate na objednávku, pretože potom, čo v Anglicku skončili legendárni Profesionáli (1977), zaplavili televízne štúdio tisícky listov s prosbami o ďalších originálnych vyšetrovateľov. (Raccoon.city)
  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)

Reklama

Reklama