Reklama

Reklama

Aquaman a stratené kráľovstvo

  • Česko Aquaman a ztracené království (viac)
Trailer 9

Black Manta, stále poháňaný potrebou pomstiť smrť svojho otca, sa nezastaví pred ničím, aby Aquamana raz a navždy porazil. Tentoraz Black Manta ovláda silu mýtického Čierneho trojzubca, ktorý uchováva starodávnu a zákernú silu. Aby ho porazil, Aquaman sa obráti na netradičného spojenca - svojho uväzneného brata Orma, bývalého kráľa Atlantídy. (Continental film)

(viac)

Videá (7)

Trailer 9

Recenzie (315)

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Aquaman a jeho bratr Orm musí zastavit zloducha Black Mantu, dřív než… to je jedno. James Wan natočil film, který je i díky šíleným zásahům studia naprosto idiotský a nesmyslný. Ale i přesto nečekaně zábavný, protože režisér háže na diváky jednu vizuální atrakci za druhou a pokud se nezačnete nutit do přemýšlení, možná zjistíte, že se na to vlastně docela příjemně kouká. Ale v hlavě druhý Aquaman dlouho nevydrží. Na to je to zkrátka pořád až příliš velká pitomost. Éra DCEU však mohla skončit i hůř. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

No, vďakabohu, že už je koniec. Čo s tým od roku 2025 urobí James Gunn je vo hviezdach, ale asi je dobré, že razantne usekol toto dlhodobé DC utrpenie a začne odznova. Paradoxne práve Aquaman sa môže pochváliť celkom dobrými filmami, čo je u tak všeobecne zosmiešňovanej a ponižovanej postavy (len si spomeňte na Teóriu veľkého tresku) husársky kúsok. Je ale pravdou, že dvakrát a dosť. Z Aquamana si národy celého sveta robia srandu, že jazdí na morskom koníkovi a tak Wan, aby mu dodal vážnosť... ho posadil na morského koníka. Aspoňže si dal prácu s vytvorením podmorského univerza, vyzerá to ako niečo medzi Star Wars a Piatym elementom, ale je toho už proste tak nejak veľa a je to nesmierne únavné. Jedna samoúčelná akčná scéna strieda druhú, tretia druhú, piata štvrtú. A do toho 56-ročná Nicole Kidman v lascívne priliehavom overale... má to za potrebné? Patricka Wilsona musí mať rád každý, kto ho počul a videl v dvojke V zajatí démonov imitovať Elvisa. Jeho štylizácia do akčnej hviezdy (wtf???) nie je napokon až taká strašná, ale oveľa radšej by som bol, ak by Aquaman 2 bol buddy movie s chobotnicou. Čo ma „dojalo“, to je fakt, že do každého filmu predtým rvali nezmyselné, samoúčelné cameá, ale pri rozlúčke ani ťuk, idioti. Fakt je dobré, že to končí. Momoa bol v úlohe fajn, ale v konečnom efekte Aquamanovi robil skôr medvediu službu; „skutočného“ Aquamana osobne vnímam skôr ako hrdého aristokrata bez zmyslu pre humor (možno na spôsob Submarinera z druhého Black Panthera). Nie ako obézneho spoteného podomového predavača poľnohospodárskeho náčinia, ktorý čaká, že si v ten deň zarobí a možno ešte na vidieku pretiahne nejakú unudenú paničku, ktorá je sama doma, ale tá napokon radšej dá prednosť Johnovi zo susednej farmy. Jasné, keď to porovnáme s Fantómom s Billym Zaneom, je to film storočia, ale proste dnes už sú komiksové filmy niekde úplne inde. Alebo nie sú? Zvláštne je, že napriek uisteniam zo strany tvorcov, že dvojka bude EŠTE epickejšia, ako prvý diel, a napriek nepísaným pravidlám pokračovaní hollywoodskych blockbusterov, že dvojka musí byť dvakrát väčšia, ako jednotka, mi pravdupovediac dvojka pripadala oveľa komornejšia a lacnejšia. Sranda je, že v prvej polovici zaznie pesnička spájaná s marveláckymi Strážcami Galaxie, ktorých dal pred rokmi dokopy práve Gunn a teraz zaznejú v oficiálne poslednom filme DC predtým, než sa ho ujme... Gunn. Pýtam sa: je to náhoda? ()

Reklama

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Neškodná zábava pro masy, která se sice nemůže rovnat zlatému standardu komiksových filmů (a vlastně ani jedničce), ale ve srovnání s většinou těch letošních to byl takřka balzám na velmi ztrápenou duši. Lepší hlášky, míň doslovnosti a delší setrvání v té hororové/lovecraftovské oceánské mytologii, a byl bych skoro i nadšený. Takhle mě to v první půlce namlsalo, jenom abych se později u bizarně sestříhané buddy komedie s Momou a Wilsonem maličko nudil. 6/10 a je dobře, že si teď DC dá rok a půl pauzu. 2025 bude dobrej, věřím. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

K druhému Aquamanovi jsem na základě ne úplně lákavých trailerů přistupoval se střízlivým očekáváním a nakonec jsem odcházel z kina veskrze spokojený. Podmořské světy jsou ve filmech vděčným tématem a tvůrci nabídli opět jejich jiná zákoutí, která měla i přes silné CGI své kouzlo (nemohl jsem si v jedné scéně nevzpomenout na Jabba Hutta). "Bratrská" chemie mezi Momoou a Wilsonem úplně nefungovala, ale tento nedostatek naštěstí vykompenzovalo množství akce a soubojů s nepřáteli. Scény z Mrtvého města mi hodně připomínaly hru (a i film) Warcraft a je možná škoda, že se jim nedopřálo víc prostoru, zatímco u sekvencí s těmi kovovými "chobotnicemi" mi v hlavě nabíhal Strašpytlík. Hlavní záporák mi přišel spíše nevýrazný - asi tak jako mimika Nicole Kidman. Naopak jsem si ale užíval scénky s vylepšenou chobotnicí, která byla s přehledem největší(m) hrdin(k)ou celého filmu. Ve výsledku jde o jednohubku na právě jedno zhlédnutí, která se po projekci v hlavě moc dlouho neohřeje. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Wana tu cítiť len v jednej jedinej scéne a tou je útok na základňu v sopke. Inak je to digibordel, ktorý sa priživuje na líniách načrtnutých prvým dielom, ale bez akejkoľvek snahy ich uspokojivo zakončiť. Mimo tejto jednej scény, je najlepšou častou filmu vzťah Jasona ako Arthura a Patrika ako Orma. Mytológia išla preč. Nastúpili masívne zachraňovačky v poslednej chvíli. Emócie išli úplne do úzadia a znova sa raz potenciál ( pripomínam, že citeľný) nechal spláchnuť do záchoda. Viem s úplnou istotou, že takto pôvodná verzia filmu, scenára a celkovo príbehu nevyzerala. Toto je veľké sklamanie a smutná rozlúčka so Snyderversom, ktorý mohol priniesť iné korenie do komiskového žánru. Tieto decké výplachy bez hĺbky už robí Marvel. A posledných pár rokov rovnako zle. Lovecraft by zaplakal. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (33)

  • Pracovní název filmu byl „Necrus“, což je podmořské království z komiksů o Aquamanovi, které se objevilo i v tomto filmu. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (viac)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (viac)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (viac)

Reklama

Reklama