Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umelo vytvorený vírus vyhubil takmer celú ľudskú populáciu. Prežilo len zopár osôb, ktoré boli imúnne. Sily Dobra a Zla si ich začnú povolávať na svoju stranu. Jedni zamieria do Nebrasky ku matke Abagail a druhí sa koncentrujú v Las Vegas u temného muža Randalla Flagga. (MM_Ramone)

Recenzie (3)

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na celém světě tedy zůstali jen viru imunní jednotlivci a dějový koncept nabírá biblické rozměry o boji dobra a zla. Krapet rozporuplná atmosféra snových psychologických etud, snů a biblických sounáležitostí. Krapet se do toho montuje také filozofie, takže se daná výpověď zdá ke správnému uchopení složitější, než to ve skutečnosti vypadá. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorý ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. V poradí druhá epizóda nesie názov "Sny" (The Dreams). Z tajného laboratória americkej armády unikol umelo vytvorený vírus, ktorý vyhubil takmer celú ľudskú populáciu. Prežilo len zopár osôb, ktoré sú imúnne. Sily Dobra a Zla si ich začnú povolávať na svoju stranu. Jedni zamieria do Nebrasky ku matke Abagail a druhí sa koncentrujú v Las Vegas u temného muža Randalla Flagga. **** ()

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh sa naplno rozvíja - nákaza tvorí iba počiatočnú fázu, to podstatne speje k opätovnému "biblickému" súboji. Tempo čiastočne spomaluje, je tu už niekoľko dejových skrátení a nabaľovanie ľudí nie je až tak zaujímavé ako úvod miniseriálu. Napriek tomu je to ešte solídny diel, road movie naprieč takmer osamelou krajinou má čo do seba. ()

Reklama

Reklama