Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď vydavateľa Willa Randalla (Jack Nicholson) pohrýzol vlk, určite neočakával, že sa z neho stane vlkolak! Ibaže zakrátko po uhryznutí mu na tých najneočakávanejších miestach začne bujnieť ochlpenie a i jeho čuch sa neuveriteľne zostrí – vďaka čomu odhalí neveru svojej manželky Charlotte (Kate Nelligan) s ambicióznym kolegom Stewartom Swintonom (James Spader), ktorý sa už dlhší čas snaží nahradiť ho vo funkcii! Will sa s ňou rozíde a začne sa zaujímať o pôvabnú Lauru Aldenovú (Michelle Pfeiffer), dcéru svojho bezcharakterného šéfa Raymonda (Christopher Plummer). Po prvej spoločnej noci, plnej nekontrolovateľnej túžby a vášne, sa zmätený Will prebudí uprostred lesa – celý zakrvavený... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (370)

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Horror to určite nie je, ale moje sklamanie nepramení z tohto konštatovania. Kríženie žánrov /a vlkov s ľuďmi/ naopak obľubujem, ale tomuto gulášu z ľudského mäsa si moje chuťové poháriky nenašli cestu: Nicholson je chvíľami roztomilo zlý a inokedy nechcene smiešny, predvídateľný dej rozrieďuje zúfalá nuda a duchaplnosti tu predsa len nie je toľko, aby sme uverili režisérovej snahe o druhý, prípadne tretí plán. Ani neviem, komu je ten film vlastne určený, hoci podľa tunajšieho hodnotenia asi pomerne širokému publiku. Klasický trojhviezdičkový film, ktorému zrážam jednu HVIEZDU práve preto, že svoje slabiny tak bohapusto schováva za HVIEZDNE obsadenie. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Tedy žádná sláva. Tohle je přesně ten druh hororu, který mě nijak výrazně nezasáhl. K dispozici byli zajímaví herci, ale dohromady nepředvedli nic tak výjimečného, ale na vině je především necitlivá režie Mikea Nicholse, kterému se nepodařilo za celou dobu navodit hororovou atmosféru, a je dost znát, že to není žádný hororový specialista. A tak se film tak nějak nesnesitelně vlekl a ožíval ve scénách, kdy za úplňku Jack Nicholson absolvoval svou proměnu a ulovil i nějakou tu srnku v lese, pak zase nuda, a zase ta obvyklá proměna. A takhle se to střídalo, až do celkem ucházejícího finále, ale ani na okamžik to nebyl horor, ale film o chlápkovi, co se proměňuje ve vlkodlaka. 60% ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Výtečná a - nebál bych se říct - dnes asi už i klasická věc, která mě na nové zhlédnutí po letech neuvěřitelně bavila. Strašidelné to sice není ani trochu a po stránce speciálních efektů je to spíše úsměvné... ale! Ale je tu především a v první řadě fantastické herectví Jacka Nicholsona, které samo o sobě povyšuje sledování tohoto filmu na výjimečný zážitek. A k tomu - v té době naprosto dokonalá, dnes ale už v podstatě zapomenutá - Michelle Pfeiffer, která si zde zahrála na vrcholu svých tvůrčích sil i tělesné krásy, a v žádné jiné roli se mi už pravděpodobně tak nelíbila. Kde je jí dnes konec... Vlk má perfektní scénář - všechny postavy jsou skvěle napsané, děj člověka vtáhne od prvního záběru, a některé momenty jsou naprosto nezapomenutelné - a naprosto perfektní soundtrack. U samotného závěru si sice nejsem úplně jistý, jestli je v této podobě ideální, ale celkově za mě velký respekt k Miku Nicholsovi. Ten chlapík zase tolik filmů nenatočil, ale všechny, které jsem od něj viděl, byly velmi kvalitní - a i dnes stojí za vidění (samozřejmě v čele s geniálním Absolventem). Velikán filmu! ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Nejvíce se mi líbila dokonalá hudba a závěr filmu. Herecké kvality opět spolehlivě zajistili Jack Nicholson a Michelle Pfeiffer, společně s Jamesem Spaderem, jehož role zde byla velmi lákavá. Hned jak na konci filmu vyšla Michelle ze dveří, tak jsem si řekla, že je v ní něco takového, šelmovitého... ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (18)

  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)

Reklama

Reklama