Reklama

Reklama

Punk je hned!

  • Česko Punk je hned! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Punkáč prezývaný Kvičkožije na periférii spoločnosti. Drobné krádeže a podvody sa stali zdrojom jeho obživy a najmä spôsobom, ako sa dostať k drogám.Juraj Šlauka pôvodne realizoval projekt ako dokument, až v priebehu natáčania sa rozhodol pre hraný film. Dráma Punk  je hneď! prináša naturalistickú výpoveď o skupine drogovo závislých outsiderov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ako čakal som podstatne väčšiu pičovinu. Asi tak ako väčšina Slovenska nemá rado východniarsky prízvuk a vravu, tak ja si celkom neidem túto záhoračtinu. Zle sa to počúva väčšinu si aj tak človek musí domyslieť, lebo neni to ani slovensky, ani česky, proste tak. Na moje počudovanie však film neni špatný. Taký dokumentaristický, s pár otravnými zábermi čo tento žáner definujú, inak dokument len štýlom, nie prevedením. Verím že bezďáci a pofidéri nejak takto fungujú, reč číra autenticita. A našťastie to má len hodinu, takže neni čas na nejaké nezmyselné pasáže. Za mňa na prvotinu dobré, nešklbal som si kotlety. Trochu iné ako sa u nás točí. Objektívne dve ale jednu pridám teda za originalitu. 3 z 5 ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PÓJDEME KÚPIŤ PLÉNKY.“ ,,TY MÁŠ PRACHY?“ ,,NA TY PLÉNKY BUDÚ PRACHY.“ ,,TAK MI KÚP AJ PIVO PROSÍM ŤA, KEĎ UŽ PÓJDEŠ KUPOVAT TÍ PLÉNKY.“ __ Vzhľadom na predchádzajúce Ostrochovského projekty som mal obavy, že Punk je hneď bude vyzerať ako Koza, prípadne Môj pes Killer, ktorých kameňom úrazu bola nerozhodnosť medzi hraným a dokumentárnym spracovaním, čo sa odrazilo na ich technickej stránke.  Punk je hneď je však formálne v poriadku, pretože disponuje kamerou doplnenou o škrabance a neostré zábery (trefná podpora rozprávania), zrozumiteľným zvukom, výbornou hudbou a najmä sofistikovaným strihom, ktorý sa naplno ukazuje v posledných 15 minútach. V svojej podstate pokrýva nejasnú realitu drogovo závislého a nedalo mi nespomenúť si na strihovú skladbu Otca, kde sa pokúša navodiť videnie sveta očami pacienta s alzheimerovou chorobou. Postavy z dna spoločnosti boli samozrejme predstavené skvelo. Ktovie, čo s tých ,,hercov“ je teraz? Sarkastický happy end je vlastne úplne v poriadku, pretože punk´s not dead.  (760. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Výborný! Juro Šlauka by mohl být slovenským Kenem Loachem. Mohl by být lepší než on, protože Loachovi vyvrhelové a outsideři jsou proti těm Šlaukovým middle class. Tohle je díra na filmovým trhu. Míra autenticity maximální. Mělo to atmosféru, děj, spád...bylo to prostě hodně dobrý. Nepotěšili mě zvukem, ale nesmím na to koukat o půlnoci, mohl bych si to víc ohulit. Respekt, vážně... ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Solidní depka. Amatérský zápal je z toho cítit na sto honů, nicméně filmu sluší. Postavy zde vystupující jsou téměř všechny negativní. Feťáci, ochlastové, drogoví dealeři, zloději. Díky tomu že jsou to všichni neherci, o to více snímek působí autentičtěji. Hudební podkres je výborný a vkusně použitý. Zvláštní střih, jemuž musí divák věnovat velkou pozornost mě také bavil. Název je sice trochu zavádějící a spousta punkerů bude remcat, že takhle se oni nechovají, nicméně tady nejde jen o punk jako takový. Parádní je též oldschoolový filmový plakát, který se náramně poved. ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Punk nezomrie, hovorí nám záber v závere. Akoby hlavný predstaviteľ bol aj zosobnením punku. Zišlo by sa ho prevychovať, k tomu by mu mohol dopomôcť Harry Callahan. Film je to slabučký, ktorý v nadávaní prekonáva aj legendárne Casino. Scenár plný nadávok, slovných útokov, kecov v krčme nad pohárikom a nefunkčnou telkou sú otrepané a ničím nezaujali. Ani zábavné to nie je. Navyše veľakrát nebolo postavám rozumieť, jednak kvôli ich mrmlaniu, druhak kvôli faktu, že hudobný podmaz bol intenzívnejší ako dialóg. Debutantský výkrik chlapíka, ktorý má rád vláčiky. Tých strčil do snímky celkom hodne, no zámer neozrejmil. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama