Reklama

Reklama

Môj pes Killer

  • Česko Můj pes Killer (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu Mareka. Jeho rodičia už osem rokov nežijú spolu. Matka sa dala dokopy s mužom rómskeho pôvodu, za čo ju vyštvala jej ľudácka rodina. V deň, keď Adam zháňa matkin podpis na odpredaj bytu, je konfrontovaný so svojím nevlastným bratom polorómskeho pôvodu. Pre jeho neonacistickú pospolitosť a vlastne aj pre celé jeho xenofóbne vnímanie sveta je však neprípustné, aby sa s bratom vôbec ukazoval na verejnosti. Príbeh sa odohráva počas jedného dňa v chudobnej oblasti na slovensko-moravskom pohraničí, kde dávajú líšky dobrú noc. Môj pes Killer primárne zapadá do kategórie filmov o rasizme, v rámci domácej kinematografii je však omnoho zaujímavejšie jeho zaradenie do širšieho kontextu filmov o rómskej problematike. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

klukluka odpad!

všetky recenzie používateľa

Záběr na krajinu, ve které se vůbec nic neděje- 2 minuty. Další záběr na jinou krajinu- 1 minuta. Další záběr- borec cvičí se psem - 3 minuty. Další záběr- 2 borci si něco vykládají ve vinohradu, co, to je těžko říct, protože je to jaksi česko-slovensky a ještě na ruchovej mikrofon a tohle má- ať nežeru- 5 minut. Na všechno je tady tolik, tolik času... To, co se odehrává na plátně, nemá žádný děj, takže to můžete natahovat kdekoliv čímkoliv, na jednom místě třeba uděláte pětiminutovej přesun partičky skinheadů odněkud někam úplně bez pointy. Jinde chlapík přečerpává víno z jednoho tak pětadvacetilitrovýho demižónu do druhýho, a tady jsem měl režisérku jedinkrát rád, protože ho nechala odtéct jen půlku. V tu chvíli jsem se tomu docela divil, po tom, čím jsem si už s tímhle vysoce uměleckým filmem prošel. Děs běs. V Rotterdamu a ve Villniusu to posbíralo nějaké ceny, což si neumím vysvětlit, ale přemýšlet nad tím odmítám. Chci na to co nejdřív zapomenout a pamatovat si to jen do té míry, že už to nikdy nechci vidět znovu. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Blízke dardennovskému štýlu, súhlasím s užívateľom Havenohome. No zábery mi tu pripadali často príliš dlhé. Prekročili presne tú hranicu, ktorá mi u belgičanov nikdy nevadila. Napríklad dlhočizné čakanie v nákupnom centre nácka na ženu. Situácia postráda výraznejšiu dramatickosť a to aj v kontexte neskôr odkrytých skutočností. Podobne je to s opakovanými zábermi na zozadu sa kamsi valiaci holý krk a hlavu. Stále sa niekam ide, no vnútorné i vonkajšie napätie je pomerne slabé. Pretože ide len o papiere. Istý posun k dramatickosti ponúka záverečná tretina. Predstavitelia holých lebiek boli autentickí, rovnako prostredie sociálneho strádania, z ktorého sa prostredníctvom hnevu a frustrácie grupuje podstata výkonnej zložky neonacistov. Špecifikum tých slovenských je zviazané s deduškami a babičkami, ktorým bolo za Slovenského štátu švajčiarsky blahobytne. Pekne ukázané, no známe skutočnosti. Ako sonda do motívov frustrovaného skína ujde, forma vcelku tiež, no v deji chýbal nejaký výraznejší, prípadne nový podnet k zamysleniu. Pretože nad tým, čo mi je dlhšiu dobu zrejmé sa zvyčajne ako divák nezamýšľam. ()

Reklama

Katullka 

všetky recenzie používateľa

Mira a její filmografie. Lištičky jsou mor. Můj pes Killer trochu menší mor. Vyprázdněnost, ať to vyprázdní i naše hlavy. Přehnanost (Hodonín! Skalice! Tož já to znám!). Motivace postav na bodě nula. Lepší dramaturgie a možná trochu popustit svoje ego -> takovým tempem to snad ta děvčica jednou zvládne. Pořád lepší Oscarová nominace než česká. Amen. ()

Snorlax odpad!

všetky recenzie používateľa

Hodně špatná kamera sleduje ještě horší výkony neherců, kteří deklamují přiblblé dialogy rádoby ze života. Mladík s kostrbatou hlavou má psa. S ním i bez něj chodí před kamerou, nebo jezdí na motorce. Tedy pokud má benzin. Strohé, až dokumentaristické pojetí snímku z něj udělalo nekoukatelnou supernudu. A jako závěrečný kop do žeber mi tahle slátanina připomněla Gustáva Husáka s jeho hnusnou českoslovenštinou. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Ak je toto náš najlepší film roka, tak je to so slovenským filmom stále biedne. Režisérka zvolila dokumentaristický štýl od nehercov po kameru, aby to vyzeralo ako umenie, no akosi to nevyšlo. Asi mala natočiť klasický dokument, lebo na hraný film treba aj nejaký dej, ktorý tu absentuje. O nehereckých výkonoch škoda reči, navyše svoje dialógy prednášajú v jazyku, ktorý píli uši. Dôležité je, že sa nám týmto snímkom pokúšala režisérka a scenáristka niečo povedať o našej spoločnosti. Ale čo? Áno, boli tu narážky na rasizmus, ale od filmu so skinheadom v hlavnej úlohe som čakal silnejší príbeh a hlavne strhujúcejší, lebo tento film je jedna veľká nuda. Sledovať celý čas ako hlavná postava niekam ide a niečo zháňa, občas niekoho stretne a vlastne ani netuším, o čo tej postave ide... takéto "umenie" ide mimo mňa. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)
  • „Pre mňa je tento film okrem hlavnej témy rasizmu aj o snahe prežiť a niekam patriť. S tým súvisí aj to, ako sú pre nás dôležité istoty, viera – niekedy až bezhlavá, a tiež to, akú veľkú úlohu zohráva v tom všetkom hrdosť a kam môže viesť strach z prípadnej straty spoločenského postavenia. Hlavnou hybnou emóciou filmu je hanba, ktorá nenápadne zachvacuje hlavného introvertného hrdinu počas jedného zdanlivo všedného dňa, keď stále na niečo alebo niekoho čaká. Hanba, ktorá je absurdnou podstatou rasizmu.“ - režisérka Mira Fornay (Zdroj: ČSFD)

Súvisiace novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (viac)

Reklama

Reklama