Reklama

Reklama

Film nakrútený podľa obľúbenej knihy Roalda Dahla rozpráva humorný a dojímavý príbeh mladého chlapca a jeho babičky, ktorí sa stretnú so skupinou klamlivo očarujúcich, ale v skutočnosti diabolských čarodejníc. Mladý Charlie Hansen (Jahzir Bruno) žije so svojou babičkou Agathou (Octavia Spencer). Jeho rodičia zahynuli pri autonehode. Babička sa snaží Charlieho rozveseliť a kúpi mu myšku, ktorú pomenuje Daisy. Potom sa však nečakane stretnú s diabolskými čarodejnicami, ktoré plánujú premeniť všetky deti na svete na myši... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (132)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak to bola dosť desivá "rozprávka", podobne ako predchádzajúci film podľa Dahlovej predlohy (The BFG). Neviem, ale mne takéto niečo akosi neimponuje. Nieže by som sa bál alebo mal z toho následne nočné mory, ale takýto desivý (miestami až hororový) charakter mi k relatívne rozprávkovému príbehu jednoducho nepasuje. Toto by som nejakému dieťaťu asi nepustil, a v podstate ani dospelákovi. Anne Hathaway bola fakt nechutná... Akurát tie myšičky boli milunké, tak aspoň niečo. ()

Ripley 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem to a též vidím ostatní hodnocení,tudíž nesměle posmutněle musím zkonstatovat,že jde objektivně o nejhorší film Roberta Zemeckise.Proč si vybral tuhle průměrnou knihu,proč animovaná zvířata vypadají trikově jak z filmů dvacet let starých a proč obsadil Anne Hathaway do té role,je mi záhadou. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne odporúčam skôr verziu z roku 1990 a to ani nie preto, že som ju videl počas detstva viackrát a akosi som na nej aj vyrastal, ale aj preto, že aj napriek Zemeckisovým CGI hrátkach, pri ktorých sa dalo viac narábať s predlohou, išlo o starú trikovú školu plnú skvelých masiek a animatronických efektov ( čarodejnice boli rozhodne strašidelnejšie, ako tento digitálny uškľab Anne Hathaway ) a atmosféra bola rozhodne tajuplnejšia. Táto verzia je len príklad toho, ako Hollywood v dnešnej dobe modernizuje po svojom a občas to nieje po chuti. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Čarodejnice” sú bohužiaľ, nie extra dobrým filmom, zvyčajne venujúcim sa nielen samým ježibabám, ale aj trom malým, transformovaným myšiam, a to ani nehovoriac o tých veľkých, zmutovaných potkanoch, ktorými sa to potom v tom alabamskom hoteli v šesťdesiatom ôsmom roku, len tak hemžilo, až to bolo (ne)normálne chaotické ! Ak sa vám náhodou ešte neurobilo nevoľno, tak ste všetci tým pádom vrelo vítaní, a vy ostatní, trebárs so všelijakými potenciálnymi skúsenosťami s chytaním rôznorodých hlodavcov od výmyslu sveta, tak pre vás iba platí bočiť čo najďalej, keďže vám najnovší, filmový prírastok od niekdajšieho, režisérskeho vizionára Boba Zemeckisa, jednak extrémne zaťaží žalúdok, ale najmä budete neuveriteľne ľutovať každé jedno decko, ktoré sa rozhodne dať tomuto strašnému nepodarku, akú-takú šancu. Zišlo sa na ňom nespočet oscarových tvorcov, od herečiek Spencer s Hathaway, cez spomínaného režiséra Zemeckisa, až po producentov Cuaróna s del Torom, čo vonkoncom negarantuje automatickú a divácku atraktivitu, pretože tu sa čosi naprosto nepodarilo, kedy zhruba už po 30. minútach, si divák začne čoraz viac uvedomovať, že predovšetkým scenáristi, museli snáď spadnúť z jahody a udrieť sa k tomu i o hlavu... ? Možno vizuálne efekty a masky, majú nakoniec šmrnc, lebo tie bosorky často pôsobili strašidelne, ale v podstate išlo všetko akosi veľmi »hladko« , vskutku si predsa mohli dať trochu väčšiu námahu s dramatizovaním celkového deja, ktorý je tak plytký a jednoduchý, že postavy nemajú nikdy nič sťažené, ak vôbec (ne)počítam premenu detí na myši, ktoré sa s tým akosi ľahko stotožnili, čo je povedzme, dosť bizarné, až odstrašujúce ! Kde sú tie zlaté časy hravých Návratov do budúcnosti alebo napínavého Stroskotanca... ? Robo by mal podľa mňa začať vážne pomýšľať nad odchodom na režisérsky dôchodok... ?! ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Podivnost od dříve vizionářského Roberta Zemeckise, která by měla být fantasy pohádkou, ale nejmenší by děsila a starší už jsou zvyklí na něco úplně jiného než boj počítačových hlodavců s velkohubými čarodějnicemi. Po neuspokojivém Obrovi Dobrovi, další tentokrát opravdu mizerné zpracování Dahlových knih. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Ke konci filmu zazní krátký úryvek písně „We Are Family“, kterou napsali Bernard Edwards a Nile Rodgers. Původní verzi nazpívala americká vokální skupina Sister Sledge na stejnojmenné album z roku 1979. Zde zazní v podání Samanthy Jade. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (viac)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama