Reklama

Reklama

To je vražda, napísala

(seriál)
  • Česko To je vražda, napsala (viac)
Dráma / Komédia / Krimi / Mysteriózny
USA, (1984–1996), 198 h 48 min (Minutáž: 45–93 min)

Predloha:

Washington Irving (kniha)

Scenár:

Peter S. Fischer, Robert E. Swanson, Tom Sawyer, Robert Van Scoyk (viac)

Hrajú:

Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye, Michael Horton, Ken Swofford, Julie Adams, Herb Edelman, Keith Michell (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(264)

Obsahy(1)

Úspešná spisovateľka Jessica Fletcherová pomáha riešiť kriminálne prípady vo svojom okolí. Bývalá učiteľka angličtiny žije sama v dome v malom mestečku Cabot Cove. Je na dôchodku a po smrti manžela Franka sa rozhodne písať detektívne romány. Hneď prvá kniha je úspešná a vydavateľ ju pozve na oslavu do New Yorku. Keď sa však na večierku odohrá vražda, Jessica dostane prvú príležitosť súkromne pátrať po vrahovi, v čom sa jej úspešne darí. Napokon rieši vraždy, ktoré sa odohrávajú v jej okolí či na cestách, keď navštevuje početné príbuzenstvo a spoločesnké akcie. Polícia zvyčajne nie je nadšená jej aktivitami, pretože ako amatérka je vždy aspoň o krok pred profesionálmi, a tiež ako prvá odhalí skutočného vraha. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa megacik k tomuto seriálu (2)

To je vražda, napísala (1984) odpad!

To je hrozne nesympatický seriál, obsadený béčkovými hercami, ktorí vôbec nevedia hrať, a na čele s hlavnou hrdinkou, ktorej teda sebavedomie nechýba, ale herecký výkon teda najviac zo všetkých... Tento seriál vznikol ako reakcia na veľmi úspešného Columba, ešte aj hlavnú hrdinku vybrali tak, aby sa trochu aj výzorovo podobala na Columba, ale veľmi to teda nepomohlo. Hlavná herečka je slabá, ako 5x vylúhovaný čaj, a ešte aj dramaturgia sa rozhodla ísť cestou kvantity, a nie kvality, čím vlastne už len dali korunu tomuto hlúpemu seriálu.  Pozrel som si asi 10 jej najlepšie hodnotených častí, no a chce sa mi z nich grcať, to je fakt čistokrvný odpad....a to si neviem predstaviť, aké sú tie zvyšné slabé časti...a že ich je neúrekom. Pár pozretých častí s Jessicou Fletcher, a už som na ňu maximálne alergický, a na ten odfláknutý dabing ešte viac. By ma zaujímalo, kedy vlastne píše tie knihy, keď všade, kde príde, sa stane vražda, a jediné, čo rieši, sú vraždy. Nečudoval by som sa, keby sa v poslednej časti priznala, že všetkých zamordovala vlastne ona sama. ()

Pověz mi zrcadlo - 1. část (1989) (S05E21) 

Že vraj jedna z najlepších častí.....akože na odpad to úplne nie je, ale veľmi sa to k tomu blíži. 15%.  Problém je, že nábor pre komparzistov a hercov určite robili pod náhodným mostom medzi bezdomovcami, a tie herecké "výkony" sú presne také náhodné. Účinkujú tu veľmi nesympatickí herci, z ktorých mnohých našli v domovoch dôchodcov, a tiež väčšina je tu bohužiaľ  naprieč viacerými sériami. Jessica v tejto časti(resp. v týchto dvoch súvisiacich častiach) nie je taká otravná, ako obyčajne, ustúpila trochu do úzadia, a preto sa to dá aj trochu pozerať. Každopádne namiesto hlavnej hrdinky tu prevzala hlavnú rolu iná otravná nesympatická dôchodkyňa a ešte aj tá hlúpa Líza s tým výbuchom na hlave. ()

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (viac)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (viac)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (viac)

Reklama

Reklama