Reklama

Reklama

Jean Peters

Jean Peters

nar. 15.10.1926
Canton, Ohio, USA

zom. 13.10.2000 (73 rokov)
Carlsbad, California, USA

Biografia (1)

Jean Peters byla poměrně známá americká herečka, která si svůj filmový vrchol užila na přelomu 40. a 50. let. Jean vyrůstala na malé farmě v metodistické rodině. Později navštěvovala Michiganskou univerzitu a také univerzitu v Ohiu. Bylo to právě Ohio, kde se v posledním válečném roce druhé světové války přihlásila do soutěže Miss Ohio (mimochodem soutěž funguje dodnes), kterou vyhrála. Odsud byl už jen krůček k cestě na filmové plátno. Jean Peters zazářila ve… (viac)

Zaujímavosti (4)

Niagara (1953)

  • Typ fotoaparátu, ktorý Ray Cutler (Max Showalter) vo filme používa na fotografovanie manželky Polly (Jean Peters) pod Niagarskými vodopádmi, je Argus C3. Ide o jeden z najpopulárnejších fotoaparátov vyrobených v rokoch 1939-1966 a v tomto období ho tiež bežne používali návštevníci Niagarských vodopádov. (westerns)

Rúcho (1953)

  • Prepracovaný plagát k filmu má jednu do očí bijúcu chybu. Tvár ženy nie je Jean Simmons. Pôvodne bola totiž obsadená Jean Peters do úlohy Diany, lenže otehotnela. Herečky preto vymenili, ale plagát už nie. (Arsenal83)

Galéria (53)

Reklama

Reklama

Reklama