Reklama

Reklama

M.A.S.H. - Season 5 (1976) (séria)


Margaretino zasnoubení (S05E03)

(epizóda)
  • USA Margaret's Engagement

VOD (1)

Obsahy(1)

Majorka Houlihanová volá z Tokia, že má vynikajúcu správu. Preto všetci napäto očakávajú jej návrat. Po príjazde Margaret oznámi svoje zasnúbenie s podplukovníkom Donaldom Penobscottom. Frank túto správu nesie veľmi ťažko, odíde z tábora a privedie kórejskú rodinu ako vojnových zločincov - obviní ich zo špionáže. (TV Markíza)

Recenzie (8)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda z piatej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá „Margaret´s Engagement“ (Margaretiné zasnúbenie). Vrchná zdravotná sestra major Margaret Houlihanová s radosťou ohlási svojim kolegom z vojenskej mobilnej nemocnice M.A.S.H. 4077, že sa počas dovolenky v Tokiu zasnúbila s podplukovníkom Donaldom Penobscottom. Je šťastná, je nadšená, je zaľúbená. Jej bývalý milenec doktor major Frank Burns to veľmi ťažko nesie. Je z toho zničený, otrasený, zdrvený. V zúfalstve začne robiť zúfalé veci. Bolo mi ho ľúto. ***** ()

Reklama

DocBrown 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Frankova epizoda. Hrozně se mi líbilo, jak se najednou spolčil se svými nepřáteli proti většímu zlu a ten závěr byl famózní. Na jednu stranu škoda že jen na půl dílu, na druhou stranu dlouhodobě by to nefungovalo. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • Frank (Larry Linville) se převlékne do maskovací uniformy. Jedná se o vzor M1942 Frog Skin. Tato maskovací uniforma se používala v letech 1942–1960. Poprvé v bojích byla ale použita během invaze do Normandie v roce 1944 během druhé světové války. Spojené státy tento vzor v omezené míře používaly i v korejské válce pro námořní pěchotu na přilby jako potahy. (sator)
  • Když si na začátku epizody Frank (Larry Linville) myslí, že bude povýšen, je v českém dabingu řečeno, že bude povýšen na nadporučíka v záloze. V originálním znění však říká „lieutenant colonel“, což odpovídá hodnosti podplukovníka. (kaladze77)

Reklama

Reklama