Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do nemocnice zavíta reportér z komerčného média. Novinár by rád nazrel za kulisy tábora a informoval o práci personálu priamo z miesta diania. Ľudia v USA by mali byť informovaní, čo sa v Kórei deje, čo robí osadenstvo tábora, na čo myslí. A tak začne spovedať postupne všetkých pracovníkov tábora. (TV Markíza)

Zaujímavosti (8)

  • Hawkeye (Alan Alda) zmiňuje důležitost činnosti Miltona Berleho. Milton Berle byl americký herec a komik, jehož kariéra baviče trvala přes 80 let.  Za svou práci v rádiu a televizi byl oceněn dvěma hvězdami na hollywoodském chodníku slávy. (sator)
  • Hercům byl rozdán dotazník a oni napsali vlastní odpovědi na otázky. Některé z odpovědí byly improvizované, protože některé otázky redaktora (Clete Roberts) nebyly ve scénáři a herci je tak nečekali. (sator)
  • Na závěr rozhovoru s válečným zpravodajem Hawkeye (Alan Alda) žertuje, že nechápe, proč mu Bess nepíše. Ale jen znalý americký divák tuší, o kom je řeč, protože příjmení nezazní. Jedná se o Bess Myerson, která byla modelkou a televizní herečkou, proslavila se v roce 1945 jako první židovská Miss America. (sator)
  • Clete Roberts, který zde hraje válečného novináře, ve skutečnosti opravdu sloužil jako válečný korespondent ve druhé světové válce a v Koreji. (sator)
  • Harry Morgan, který hraje plukovníka Pottera, během rozhovoru odkazuje na filmovou hvězdu Francise X. Bushmana. O roky později se Harry Morgan oženil s Bushmanovou vnučkou. (sator)
  • Původní vysílání této epizody bylo černobílé z důvodů navození autenticity. Epizoda však byla původně natočena v barvě. Barevná verze byla poprvé vydána v roce 2017 jako součást nově remasterované verze s obrazem ve formátu 16:9 s vysokým rozlišením. (sator)

M.A.S.H. - The Party (1979) (epizóda) (S07E26)

  • Klinger (Jamie Farr) nechce, aby jeho matka věděla, že je v Koreji, a proto tábor tvoří fasádu falešného Fort Dix, avšak v epizodě Interview (1976) Klinger pozdraví svou matku do filmové kamery, když tábor navštívili filmaři. Fort Dix je společný název pro armádní podpůrnou aktivitu. Nachází se jihovýchodně od Trentonu v New Jersey a je pod jurisdikcí Air Force Air Mobility Command. (sator)

Reklama

Reklama