Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenzie (73)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

To je snad poprvé, kdy z Netflixu vzešel nějaký dobrý animák a taky je to snad poprvé, kdy Sony udělalo nějaký dobrý animák. Čili hned dvě prvenství. Sice je Kouzelný drak jen taková trošku jiná kopírka Aladina zasazená do Číny, ale překvapivě to funguje docela slušně. Děj mě zaujal, navíc mi přijde, že zachází krapet dál než Aladin, nebylo to trapné a bylo tu i čemu se zasmát, hlavní hrdina je sympatický a drak taktéž, dobře se mi na to dívalo a ani nemůžu říct, že bych se u toho nějak víc nudil. Vadí mi ale, že to prostředí Číny tam občas působí jako přidané na sílu a chybí mu přirozenost a pak mám ještě problém s přehnaně vyděračským závěrem a slabým vysvětlením motivů záporáka. Člověk je chápe, ale vše mohlo být přeci jen promyšlenější - třeba jsem čekal, že v tom bude víc zapojené to, že má tak skvělé bojové schopnosti. Ale jinak se mi to překvapivě líbilo, užil jsem si to, bavil jsem se u toho a rád se na to někdy kouknu znova. Slabé 4* ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Mne to sadlo, nie je to síce nič prevratne originálne ale pozerá sa nato strašne dobre, postavy sú výborné a hlavne drak sa podaril excelentne. Humor je nenútený, nesmejete sa síce stále, ale keď už tak sa pobavíte. Príbeh ste už niekde videli, ale páčilo sa mi ako podal hodnotu priateľstva, rodiny a lásky, ktoré sú viac ako peniaze. Rodinná rozprávka ako stvorená a u mňa za 5*. Soundtrack je takisto skvelý a výborne dotváral atmosféru. ()

Reklama

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Veľmi milá a svižná rozprávka určená skôr pre menších, ktorá však bavila aj mňa. Netreba hneď porovnávať s pixarovkami, ktoré sú prepracovanejšie a viacvrstvové, čím sa ich podtext aj humor stáva veľakrát zrozumiteľným skôr dospelým ako deťom. Toto je čistokrvná detská zábava s peknou animáciou a veľmi priamočiarym odkazom. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Sony asi urobili trošku úpravy vo svojom animovanom tíme, lebo posledné roky prinášajú skutočne dobré filmy. Najprv prišiel "Spider-Man: Into The Spider-Verse" nedávno tu bol "The Mitchells vs The Machines" a teraz najnovší prírastok v ich štúdiu "Wish Dragon". Tento film možno nedosahuje až také kvality ako dva vyššie spomenuté, no rozhodne by som nepovedal, že ide o zlý film. Sony sa rozhodne vyšvihli a priniesli nám príbeh, ktorý v mnohom kopíruje scénky, ktoré priniesol animák "Aladdin". A nie, nie len preto, že tu máme draka (namiesto džina), ktorý splní Dinovi tri želania. Ale tých narážok je tu oveľa viac. Postavy vyslovene reprezentujú a dokonca majú aj charaktery našich hlavných hrdinov, scénka kde sú Din s Li-Nou medzi kopou darčekov doslova pôsobí ako stretnutia Aladdina s Jasmine a samozrejme je tu zloduch, ktorý chce konvicu s drakom pre svoje vlastné osobné potešenie. A dokonca tu budeme mať aj ruku Midasa (ktorú sme mali možnosť vidieť v "Aladdin and The King of Thieves"). Takže áno, originality to moc v sebe nemá, no na druhú stranu ma postavy ohromne bavili. Tentokrát nie sme v arabskej púšti ale v modernom čínskom meste, takže je to zasadené v úplne inom svete a najmä keď sa náš drak Long rozhodne veci spoznávať, je to veľmi vtipné. Humor celkovo je silnou stránkou filmu. Je tu kopec skvelých fórov, na ktorých som sa úprimne rehotal a boli dobre spracované. Je super, že film aj búra niektoré staré klišé a pôsobí tak oveľa sviežejšie a zaujímavejšie. Ako fakt, že napriek tomu, že Din v niektorých veciach nepovie pravdu, nebudeme mať scénky, kde budú na seba naši hrdinovia nahnevaní alebo spolu nebudú komunikovať, aby sa následne udobrili. A film pokračuje v úplne rovnakom duchu ako predtým. To je skutočne skvelé. Okrem toho sú tu rozhodnutia niektorých postáv, ktoré sú veľmi silné a dobre emocionálne zachytené. A myslím si, že tu máme asi aj jeden z najlepších koncov zloducha, aký som kedy v animovanom filme videl. Vo výsledku si myslím, že "Wish Dragon" je film, ktorý ocení celá rodina. Sadnite si k telke, a užite si to. Film rozhodne stojí za to vidieť. Hodnotenie: A- ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tak dámy a pánové máme to tady animák roku tohle je lepší než taková Duše  a několinásobně.  Má to parádní animaci nenucený humor a parádní příběh je to sice  kříženec mezi Mulan a Aladinem , ale vůbec nevadí. Plná palba není absolutně co řešit kéž by každý animák byl takový na to, že to nejde do kin (nepočítám čínské)  ani nikam jinam kromě Netflixu absolutní spokojenost. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (2)

  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)
  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)

Reklama

Reklama