Reklama

Reklama

Elán - Voda čo ma drží nad vodou

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
Slovensko, 1999, 4:56 min

Hudba:

Vašo Patejdl

Hrajú:

Jožo Ráž

Obsahy(1)

V roku 1999 natočil slovenský režisér Dušan Rapoš tretie pokračovanie filmu Fontána pre Zuzanu III. Jeho súčasťou bola aj skladba "Voda čo má drží nad vodou". Zložil ju Vašo Patejdl. Stal sa z toho jeden z najväčších hitov hudobnej skupiny Elán. Ku tejto pomalej, romantickej piesni bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý obsahuje zostrih niekoľkých záberov z Rapošovho filmu. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (8)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[4,5*]     Elán bol v detstve mojou milovanou kapelou a táto moja náklonnosť trvala až do revolúcie, po ktorej som im odrazu akosi nedokázal prísť na chuť. Táto skladba je v ich v porevolučnej tvorbe svetlou výnimkou - krásna hudba Vaša Patejdla s rovnako krásnym textom Jozefa Urbana. To video je už ale iná pesnička - svojou "cukríkovosťou" a gýčovosťou znižuje celový silný dojem. Z Elánistov je na ňom iba Jožo Ráž krátko pred jeho vážnou nehodou a video je ešte "vylepšené" ukážkami z príšerne limonádovej Fontány pre Zuzanu 3 (1999). Táto skvelá skladba by si proste zaslúžila niečo dôstojnejšieho. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kedysi legendárna pesnička, ktorá spolu s osudom, ktorý postihol speváka ju udržala na vrcholoch rebríčkov nekonečne dlho, na Slovensku bola dokonca dva roky za sebou najhranejšia v rádiách. A potom príde Jožo Ráž do Chart Show a povie: "Neznášam tú pesničku. Naspieval som ju len pre kšeft." 😂 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1999 natočil slovenský režisér Dušan Rapoš tretie pokračovanie filmu "Fontána pre Zuzanu". Bol to príšerne nepodarený snímok, absolútny prepadák, totálne fiasko, odpad! Jeho súčasťou bol však aj song "Voda čo má drží nad vodou". Zložil ju Vašo Patejdl. Stal sa z toho jeden z najväčších hitov hudobnej skupiny Elán. Ku tejto pomalej, romantickej piesni bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý obsahuje zostrih niekoľkých záberov z Rapošovho odpadového filmu. ** ()

Zaujímavosti (6)

  • Jožo Ráž sa vyjadril, že pesničku nemá rád a že ju naspieval vyslovene na kšeft. (Arsenal83)
  • Vašo Patejdl povedal, že má pesničku rád, keďže je jeho, hoci je v kapele Elán asi jediný. (Arsenal83)
  • Ján Baláž povedal, že si o pesničke myslí maximálne to, že on ju zahrá a dostane za ňu peniaze a to je tak všetko. (Arsenal83)

Reklama

Reklama