Reklama

Reklama

David (Bobby Soto) je výbercom výpalného pre jedného z najväčších drogových bossov v Los Angeles prezývaného Čarodejník, ktorý riadi svoj rozsiahly zločinecký podnik z väzenia. Spolu so svojím parťákom Creeperom (Shia LaBeouf) denne obchádzajú prevádzky a obchody, aby sa uistili, že všetci majitelia zaplatili a majú vyrovnané účty s mafiou. Pri jednej rutinnej pochôdzke však dvojicu zastaví starý nepriateľ. Do mesta sa vrátil dávny Čarodejníkov rival Conejo (Jose Conejo Martin), ktorý je pripravený prebrať mu biznis. V podsvetí vypukne neľútostná vojna znepriatelených gangov o územie, pričom brutálny Conejo sa neštíti použiť akékoľvek zbrane a prostriedky. Prvými obeťami útoku nepriateľa sa stanú členovia širokej Davidovej rodiny, jeho manželka Alexis, strýko Louis a napokon aj unesené deti. David musí naverbovať bojovníkov zo spriatelených gangov, aby s ich pomocou Coneja zastavil a pomstil svoju rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (70)

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Pokud mě na tomto filmu něco pobavilo, tak očekávání, jaké vzbuzovala postava Creepera. Podle těch keců okolo člověk myslel, že se předvede v akci minimálně jako Chow Yun Fat blahé paměti, ale scenárista a režisér Ayer byl jiného názoru. Nejdřív jsem nevěřil svým očím a pak jsem se už jen smál, s jak zbytečným a hloupým filmem jsem ztratil půldruhé hodiny života. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Bezkonkurečně nejslabší ayerovka, která nemá ani šťávu, ani zajímavý děj. První polovina je generická a nudná, v druhé se dočkáme trošky povedené akce, ale to film nezachrání, protože těm postavám se prostě fandit nedá. Jakkoli z nich chce film dělat klaďase, jsou to prostě bezcharakterní hajzlové. Laciná vizualizace úvodních a závěrečných titulků je vyloženě odpudivá a působí nepatřičně telenoveloidně. Ostatně to místy i samotný film. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Ayerovu tvorbu mám rád, ale každý se občas sekne a Tax Collector na první pohled vypadalo lákavě, avšak ve výsledku je to obyčejný film z drsného prostředí, který bohužel i vypadá jako Straight to Vod, nikoliv to Theaters. Na první akční scénu se čeká nějakých 50 minut a neohromí. Ke konci je film sice poměrně drsný a pár chuťovek stály za to, ale je to slaboučké kor ve srovnání podobně laděným snímkům. 3 Hvězdy dám pro slabost Mexického prostředí. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Do univerza tej najväčšej L.A. krimi špiny (Training Day x Harsh Times) prišiel Tax Collector, ktorý nielen novým prírastkom mohol byť zároveň tiež režisérovým revivalom a návratom ku koreňom po tých spackaných komiksových pokusoch, pretože originátor pouličného zla Mesta anjelov je iba jeden – David Ayer. Výsledkom je zlátanina mexickej Telemundo telenovely s excesívnymi potokmi krvi, náložou pôvabných latino dám, jedným satanistickým retardom, čo mladým dievčatám a kurčatám odrezáva hlavy, aby sa kropil v ich krvi, krásnou prácou kostymérky na outfitoch postáv a LaBeoufom ako jedinou platformou ako-takej autenticity. Viem (hej, viem), že odvrátená strana chicano "kultúry" (rozumej gangov) nie je sranda, no toto celé bolo tak odtrhnuté z reťaze, že viac uveriteľnejší mi prišiel aj istý počin s názvom El Chicano, čo bol prakticky de facto mexický Batman :D --- "Stupid motherfucker. Should've kept your ass in Mexico." (x) (9.8.2020) (4.8.2022) ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Tak dlouho se těšíte na nového Ayera až se ucho utrhne. Tuctový příběh o hodném gangsterovi, kterému začne téct do bot je často až nechtěně vtipný. Kecy o cti a rodině si s výhrůžkami o mučení moc nerozumí. Herecky je to mizérie a spíš to připomíná mexickou telenovelu. Jediný kdo má co hrát je Shia a i tomu by pomohlo, kdyby na začátku ustřihl několik prstů a rozklepal pár kolen, aby se dal brát vážně. Rejža neumí pracovat s flashbacky a mate diváka. Stříhá, abychom neviděli mučení? Vyměkl? Tentokrát je to bída homie. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)
  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Reklama

Reklama