Reklama

Reklama

David (Bobby Soto) je výbercom výpalného pre jedného z najväčších drogových bossov v Los Angeles prezývaného Čarodejník, ktorý riadi svoj rozsiahly zločinecký podnik z väzenia. Spolu so svojím parťákom Creeperom (Shia LaBeouf) denne obchádzajú prevádzky a obchody, aby sa uistili, že všetci majitelia zaplatili a majú vyrovnané účty s mafiou. Pri jednej rutinnej pochôdzke však dvojicu zastaví starý nepriateľ. Do mesta sa vrátil dávny Čarodejníkov rival Conejo (Jose Conejo Martin), ktorý je pripravený prebrať mu biznis. V podsvetí vypukne neľútostná vojna znepriatelených gangov o územie, pričom brutálny Conejo sa neštíti použiť akékoľvek zbrane a prostriedky. Prvými obeťami útoku nepriateľa sa stanú členovia širokej Davidovej rodiny, jeho manželka Alexis, strýko Louis a napokon aj unesené deti. David musí naverbovať bojovníkov zo spriatelených gangov, aby s ich pomocou Coneja zastavil a pomstil svoju rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (70)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to akokeby sa tvorcovia telenoviel snažili natočiť drsný motherfucker gangsta film, ale prekvapivo to má na svedomí Ayer, ktorý stále nevie nájsť svoju dávnu formu z čias Harsh Times alebo End of Watch. Neviem, čo dopadlo horšie. Kasting? Bobby Soto je v úlohe výbercu dani od gangov nevierohodný a postráda autoritu. Shia LaBeouf mal byť za jeho drsnejšieho parťáka, ktorý by mal naháňať hrôzu, ale pôsobí ako najebaný ratlík, ktorý aj keď kúsne, tak viete, že vám to nijak neublíži. A presne podľa toho aj dopadne. Scenár? Dialógy sú neskutočne komické. Drsné prejavy pôsobia trápne rovnako ako všetci tí potetovaní vylízaní pseudodrsniaci. Pokiaľ vám lezie na nervy omielanie rodiny v sérii F&F, tak tu si okrem toho užijete ešte aj neustále pokrytecké modlenie od tých zabijákov. A réžia? Keď už v poslednej tretine konečne dôjde na nejakú akciu, tak to tiež nie je žiadna sláva. Nič nové alebo aspoň nejakým spôsobom pôsobivé sa nekoná. Ayer sa asi už nadobro vyčerpal. Najviac mi vo filme chýbal poriadny drajv a adrenalínové tempo aké poháňalo Ayerove prvotiny. Tento film má uspávacie tempo, ktoré občas ozvláštnia trápne kecy namachrovaných kokotov, ktorým nielenže nemáte chuť fandiť ale ani vás nebude zaujímať ktorý z nich to nakoniec prežije. Proste sračka typu Sabotage. P.S: v rámci genderovej vyváženosti má najväčšie gule v celom filme ženská hitmanka. 2/10. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Ani skleněnej smirgl papír není tak drsnej jako pohled Šíja LaBeafsteaku. Škoda, že si ani jednou pořádně nečutnul. Zdrsněná a zároveň ubulená a nudná mexická telenovela, kde se jen kecá na úrovni 8 leté katolické holky, jejíž hodnoty jako rodina a Bůh jsou více než kobliha od Andreje Babiše. Při všech těch kecech o svátosti rodiny, je až komické, že je hned od první minuty filmu ohrožuje sám papánek právé americko-hispánské rodinky, kde se v horní ložnici přepočítávají peníze, zatímco děti se v nedělní škole učí desatero od toho atleta zabaleného do ubrusu. Každá minuta filmu popírá svoju HUBOKOmyslností minutu další a vše krásně zabalené do hodnot týpka, který už před více než 2000 let znal moc dobře vliv halucinigenů obsažených v houbičkách v lese. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

vypadá to,že Ayer se chtěl vrátit ke kořenům a k tomu co mu jde nejlépe - drsné,nesmlouvavé a špinavé městské LA akci.Realita je ale taková,že se mu to povedlo na ploše cca deseti minut.Zbytek z těch více jak devadesáti je otravná mexicko-americká telenovela,kde se nesympatičtí vrazi,dealeři a hovádka snaží mudrovat o důležitosti rodiny,boha a já nevím co ještě,přičemž věřit se jim to nedá a divák trpí.Upřímně doufám,že něco podobného už od svého oblíbeného režiséra neuvidím...30% ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Vážně jsem ve skrytu duše doufal, že tohle bude velkolepý návrat Davida Ayera k něčemu, v čem byl před několika lety vážně hodně dobrý. Snímek The Tax Collector je ale ve finále jenom neuvěřitelně nudnou podívanou, v níž najdete nejenom nefunkční příběh, ale i tragický scénář, lehce zaměnitelnou akční stránku a nezajímavě napsané postavy. Jediným pozitivem tedy zůstává výtečný Shia LaBeouf, který všechny ostatní přehrává způsobem dosud nevídaným. Co tedy dodat na závěr? Nepíše se mi to lehce, nicméně tak nějak začínám podvědomě tušit, že od Davida Ayera už nic ve stylu jeho "End of Watch" vážně neuvidíme. A je mi vážně moc líto, že Shia LaBeouf věnoval energii něčemu tak zbytečnému. PS: Je smutnou ironií, že se Shia nechal pro tento snímek skutečně potetovat, když ve snímku ta tetování nejsou skoro vůbec vidět. „I got a .38 on each ankle, .38 on my right, .25 on my left, chopper in the trunk, lockin' my belt, I'm on it!“ ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

David Ayer uměl psát a celkem slušně i režírovat, ale poslední dobrý film (i když s výhradami) byla druhoválečná Železná srdce. Od té doby přinesl několik kousků, ale žádný nebyl na úrovni jeho prvních hitů. Tax Collectorem se vrací do vod, které mu jsou nejbližší a překvapivě přináší svůj absolutně nejhorší film. Film, který působí, jako parodie drsných kriminálek (kdy nejlepší kousky přinesl právě David Ayer) a nefunguje absolutně v ničem. Herci se předhánějí v trapnosti, akce se zde prakticky nevyskytuje a přestože se film snaží tvářit děsně drsně (dojde na několik brutálních scén) je film trapný, až je to skoro smutný. Nevím co se Ayerovi honilo hlavou, ale měl by se vzchopit, jinak zde zamíří do černých čísel. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)
  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Reklama

Reklama