Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedávno ovdovelý Garret Blake (Kevin Costner) sa pokúša vyrovnať so smrťou svojej milovanej manželky Catherine naozaj svojským spôsobom: píše jej dojemné ľúbostné listy, ktoré potom zatvára do prázdnych fliaš a hádže do oceánu! Jedného dňa jednu z týchto fliaš nájde vyplavenú na pláži rozvedená mama malého Jasona (Jesse James), pôvabná reportérka Theresa Osborneová (Robin Wright Penn) – a jej obsah ju natoľko chytí za jej ťažko skúšané srdce, že sa rozhodne autora tohto nádherného, a zároveň neuveriteľne zúfalého vyznania za každú cenu nájsť. Netuší, že nájde oveľa viac, ako pôvodne dúfala – no nielen to... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Hezký romantický film (které osobně nevyhledávám) o vdovci, který se pořád nemůže vzapamatovat ze ztráty své milované ženy a když do jeho života vstoupí nová žena, Kevin neví, co má dělat. Film rychle plyne až k opravdu dojmenému závěru...Další film, ve kterém Kevin ukazuje, jak velký herecký talent má. Bohužel měl smůlu na komerční propadáky. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tešil som sa na reprízu tohto filmu a súčasne som bol zvedavý, či na mňa zapôsobí ako pri premiére. S romantickými filmami je to ťažké. Ich účinok na diváka je do značnej miery závislý od jeho spoluúčasti. A za ňu sa niektorí "chlapáci" prirodzene hanbia. Tí chlapáci, ktorí ujúkajú od nadšenia nad strieľačkami, vyvražďovačkami, filmami plnými brutality, zvráteností, úchylov a feťákov všetkého druhu. Ja pociťujem výhodu v tom, že pridaním komentára do tejto gigantickej databázy je pravdepodobnosť, že si ho niekto prečíta alebo sa dokonca s ním stotožní taká, ako keby som ho v zazátkovanej fľaši hodil do Dunaja a očakával, že ho na brehu Čierneho mora nájde dovolenkujúci Slovák. Takže. Film sa mi páčil a bez veľkého premýšľania mu pridávam ďalšiu hviezdičku. Kevin a Robin tvorili uveriteľný pár, mali k dispozícii výborné dialógy, dobrú Yaredovu hudbu a dokonca aj český dabing bol z tých lepších. O mojom najobľúbenejšom hercovi sa nemusím rozpisovať. Potvrdil, že pre neho niet malých rolí. A nepochybujem, že ak aj niekedy v budúcnosti budem menej vnímavý k takýmto filmom, aj vtedy mu ponechám súčasné hodnotenie. ()

Reklama

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že som dlho rozmýšlal medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol, že prižmúrim obe oči, lebo film sa mi v konečnom výsledku veľmi páčil. Jednak je to zásluha K. Costnera, ktorého mám ako herca rád a ktorý spolu s R. W. Penn a P. Newmanom stelesňujú naozaj sympatické postavy a jednak je to aj zásluha príjemného prostredia a miestami i peknej hudby G. Yareda. Škoda ale, že film nemá svoju prvú polku o niekoľko minút kratšiu, ale zase na druhej strane musím pochváliť záverečných približne 30 minút, ktoré mi nedovolili spustiť oči z televízora a ktoré sa nás nesnažia silou mocou uspokojiť happyendom, ako to býva v podobnom žánri zvykom. A to si na filme vážim zo všetkého najviac. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

První adaptace romanťárny podle Nicholase Sparkse je... skutečně zážitek. Nevěrohodná historka, která by člověka měla vzít za srdce od první minuty, ačkoli nebyl prostor si vybudovat k hlavním postavám jakýkoli vztah. Eh. Kdysi atraktivní Robin Wrightová (Princezna nevěsta) a dávno zapomenutý Kevin Costner (Tanec s vlky) se potkávají nad dojemným příběhem jeho zesnulé ženy a navzdory jeho asexuální flanelové košili dávají šanci novému vztahu. Konec je jak parodie na Hemingwaye. ()

Bobek15 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet, kvalitné hercké obsadenie Kostner-Penn-Newman, pekná hudba od Gabriela Yareda, avšak zlé spracovanie spôsobilo nedostatočné prešpikovanie emóciami a útokmi na naše city. Možno nie som dostatočne citlivý na romantické filmy, ale už som zašíval aj krajšie pocity a zimomriavky po celom tele pri niektorých iných romantických filmoch. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)
  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama