Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (433)

plagát

Superman sa vracia (2006) 

Ak by som mal prstom ukazáť na film, ktorý sa mi z tohtoročných letných blockbusterov páčil najviac, namieril by som ukazovákom práve na Supermana. No zároveň, kým jedno oko sa spokojne pozerá, druhé plače, pretože Bryan Singer mal v rukách všetko (obrovský rozpočet 270 mil. $, skvelého superhrdinu, príbeh...), ale napriek tomu podľa mňa nevytvoril 100%-ný film. Ale nevadí, novému Supermanovi určite nechýba hĺbka, srdiečko, zápal pre vec a ako celok musí potešiť nejedného priaznivca muža z ocele. Singerovi sa však opäť nepodarilo naplno presvedčiť v akčných scénach, čo je škoda, pretože Supermanove schopnosti ponúkajú nekonečné možnosti. Vo výsledku to ale veľmi nevadí, lebo nový Superman rozhodne nestojí na akčných scénach a zimomriavkové momenty dokáže vyvolať mnohými inými spôsobmi. Brandon Routh je príjemným prekvapením a aj keď Christopher Reeve bol rozhodne jedinečným a svojim spôsobom aj neprekonateľným Supermanom, v jeho tieni sa však nový predstaviteľ muža s S-kom na hrudi nestratil. Producenti pri porovnávaní tržieb a rozpočtu síce nemajú dôvody na majestátne oslavy, no napriek tomu dúfam, že dajú peniažky aj na ďalšie Supermanove dobrodružstvá. Superman i Singer by si ďalšiu šancu rozhodne zaslúžili.

plagát

Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža (2006) 

Toto filmové leto je pre mňa plné zmiešaných pocitov a druhí Piráti ako ďalší očakávaný film nie sú výnimkou. Sú síce opäť zábavní, výpravnejší, veľkolepejší, po príbehovej stránke bohatší, ale svojho staršieho súrodenca v mojich očiach neprekonali. Zo strany tvorcov cítiť snahu vytvoriť z celej pirátskej trilógie veľkú epickú ságu a tak je škoda, že v tomto ohľade skončili na pol ceste. Všetky dôležité postavy z jednotky sa samozrejme vracajú a sú opäť fajn, len z Jacka scenár niekedy až zbytočne robí komediálneho šaša a aj keď Gore Verbinski povedal, že nám ho bude servírovať s mierou, aby sme sa ním neprejedli, myslím, že túto hranicu prekročil. O to viac potešia vážnejšie postavy, predovšetkým bravúrny Davy Jones, ktorého scény sú vždy okorenené tou správnou atmosférou a otec Willa Bootstrap Bill. Napriek tomu, že som od Truhlice mŕtveho muža čakal viac, som veľmi rád, že sa z Pirátov stala trilógia, pretože rozprávajú príbeh, ktorý sa oplatí byť vyrozprávaný.

plagát

Romper Stomper (1992) 

Zaujímavý austrálsky počin, ktorý sa svojim obsahom radí ku skupine kontroverzných snímkov. Nie je veľa filmov, pri ktorých mám pri pohľade a konaní hlavných postáv chuť vstúpiť do deja, zobrať na seba schopnosti Supermana a všetkých ich poriadne zmalovať. Film sa ich ale v rámci možností snaží zobraziť ako ľudí, ktorí konajú pre dobro svojej krajiny, veď napokon zlí ľudia väčšinou nevedia, že sú zlí a pri postave Daveyho dokonca možno povedať, že vo vnútri skrýva aj niečo, čo sa podobá na svedomie. Na opačnej strane ale stojí nekompromisný Hando, z ktorého ide poriadny strach a klobúk dole pred Russellom Croweom, ktorý ho takto bezchybne dokázal stvárniť. Ale nech si o neonacistoch myslíte čokoľvek, doležitý je v tomto prípade samotný film a tu naozaj možno hovoriť o kvalite.

Posledné hodnotenia (1 785)

Yellowstone (2018) (seriál)

17.04.2024

Občan Havel (2007)

15.04.2024

Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba (2024)

14.04.2024

Opičí človek (2024)

08.04.2024

Zóna záujmu (2023)

08.04.2024

Jej telo (2023)

27.03.2024

Demolice (2015)

27.03.2024

Neuveriteľný deň (1993)

15.03.2024

Bratia (2023)

10.03.2024

Reklama