Reklama

Reklama

Bitka o Stalingrad

(TV film)
  • Česko Bitva u Stalingradu (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Bitka o Stalingrad bola jednou z najväčších vojenských bitiek 2.sv.vojny. Bolo to 200 dní pekla na Zemi. Už prvý deň leteckého útoku doslova zastavil život v meste - pri nálete zahynulo 40 tisíc ľudí. Ale červená armáda sa nevzdala - bojovalo sa o každý meter, každý dom, každú ulicu. Boje doslova zničili celé mesto, ale jeho obyvatelia sa aj za cenu obrovských strát nevzdali. Nemcom sa nepodarilo obsadiť strategické miesta. Sovieti napokon dokázali prejsť do protiútoku a zastavili postup Wehrmachtu na Východ. Počas bojov o Stalingrad zahynuli dva milióny vojakov na oboch stranách... (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Bitka o Stalingrad bola príbehom sovietskeho ľudu a z tohto filmu som to vôbec necítil. Tento dokument obsahujúci archívne zábery, ktoré dopĺňa hranými vložkami sa natáčal v roku 2012 a to už bolo minimálne po troch otváraní archívov. A čo nového sme sa dozvedeli? Nič. Sklamal ma 1. diel Nad priepasťou ako aj 2. diel Bod zlomu. To, že sovietsky tank T 34 model 42 bol najlepším, pre tento typ vojny, sme už vedeli. Aké bolo postavenie uzatváracích práporov NKVD, taktiež nie je žiadna novinka. A prečo nie, keď v bitke u Voroneža niekoľko jedincov panikárov a zbabelcov dokázalo otočiť v priebehu okamžiku celú divíziu k úteku z boja. Bez tvrdej ruky by Stalin vojnu nikdy nevyhral. Aj o vnútorných bojoch v meste a postavení snajperov už toho bolo ukázané veľmi veľa. Takže sa tešme, že sa otvoria úplne archívy a dozvieme sa o histórii vojny a o Stalinovi omnoho viac. ()

st3f0o 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa úplne zbytočné a obsahovo prázdne hrané pasáže, iba zrážajú celkový dojem inak dobrého dokumentu. Našťastie ich nie je veľa, ale... ale načo? ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Priemerne solídny dokument pozostávajúci z koláže archívnych záberov a hraných sekvencii, ktorý neohúri ani po faktografickej stránke a ani svojim spracovaním. Niečo ako mix seriálu o Napoleonovi (krátke bio každého generála) a populárneho Soviet Storm. ()

Reklama

Reklama