Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na predmestí ruského malomesta stojí schátraná priemyselná budova. Mnohí zamestnanci v nej začali pracovať ešte pred zmenou zo štátnej regulácie na kapitalistickú privatizáciu. Majiteľ Kalugin (Andrej Smoljakov), lokálny oligarcha s dobrými kontaktmi, oznámi bankrot továrne. Skupina robotníkov, ktorí nedostali výplatu niekoľko mesiacov, ho unesie a požaduje výkupné. Vedení záhadným Alexejom (Denis Švedov), ktorého motívy sú viac než otázne, sa celá akcia vymkne spod kontroly. Kaluginova súkromná ochranka a policajný SWAT tím okamžite obkľúčia budovu. Robotníci sú uväznení, hodiny tikajú a spojenectvá sa začínajú rozpadať... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (72)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najskôr si treba uvedomiť, na čo idete do kina. Najlepšie je samozrejme poznať aj predchádzajúce Bykovove snímky, vďaka ktorým pochopíte, že tu ide najmä o žáner, čo ale nevylučuje ani nejaký ten mesidž. Fabrika je akčný, vyjednávací triler, pracuje s presne dávkovanými zvratmi, ponúka drsnú chlapskú akciu, ale pritom myslí aj na motivácie postáv a solídne symbolicky prepája prvú s poslednou scénou. Takže pokiaľ pôjdete do klubového kina s očakávaním nejakej pomalej drámy s dlhými meditatívnymi zábermi v ruskej réžii, tak to si radšej doma pustite znova Stalkera. Fabrika je proste film o drsných chlapoch pre drsných chlapov, taká kovbojka v modernom háve, ale funkčne zakomponovaná do reálií súčasného Ruska. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Jurij Bykov servíruje slušný dramatický Thriller a Rusové si připisují plusové body. Příběh pojednává o zaměstnancích továrny, kteří nedostali už 3 měsíce zaplaceno a rozhodnou se svého šéfa unést a okrást, ovšem šéf továrny je vlivný muž, pro kterého pracují nebezpeční lidé a tím se celá situace zkomplikuje. Film se víceméně odehrává v jedné továrně s několika postavami, jejichž vztahy se budou neustále měnit, tajemství budou plavat na povrch a dojde i na jednu perfektně realistickou přestřelku. Krom hereckých výkonů, chválím i chytré dialogy. Slušná věc. 75% ()

Reklama

Othello 

všetky recenzie používateľa

Kritika systému, nekritika systému, jakmile vidím lidi v kuklách s AKMSkami v ruce, jak postávaj v omšelých fabrikách a zdevastovaných planinách, padne na mě strašnej videoherní Stalker vibe. Jinak vlastně podobně jako předchozí Bykovovův Durak i tohle působí jako perfektní debut v tom, kolika způsoby chce vyloženě vyřvat do světa nějakou nespravedlnost, aniž by si odpouštěl různé žánrové zkratky, artefakty či třeba akční scény. Fabrika působí méně vyspěle než Durak, v něčem je psána nadšenou dětskou rukou, ale zároveň je zřejmé, že jejím majitelem je někdo, kdo sleduje současné filmy a dokáže tak otáčet některá nabízející se klišé. Z tohoto hlediska je to taková součinná radost sledovat. Jakkoli se film snaží být bezvýchodný a tíživý. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že "Zavod" nedosahuje kvality predošlého filmu Jurija Bykova, stále ide o veľmi silné dielo. Myslím si, že film má zaujímavé postavy, má zaujímavé zvraty a veľmi dobrú komunikáciu medzi postavami. A postupne už vôbec nevieme čo si o tom môžeme myslieť a ako to nakoniec dopadne. Lebo stať sa môže čokoľvek. V tomto filme by ma neprekvapilo už vôbec nič. Je tu niekoľko skvelých scénok. Najmä keď sa dostaneme k taške s oblečením. Myslím si, že tam sa film posúva do úplne novej roviny. Film má veľmi dobrý spád, Alexej je podľa mňa veľmi dobrý hrdina a počas sledovania sa o ňom dozvieme oveľa viac, než som pôvodne čakal. A prišlo pár poriadnych prekvapením. Myslím si, že aj Anton v reále nie je zlý človek. A v jadre si uvedomuje ako celá tá situácia vlastne vyzerá a čo sa bude diať. No súčasne je tam aj veľká dávka rešpektu voči svojmu nepriateľovi. Dokonca som si chvíľu myslel, že mu na ňom naozaj záleží. Len som si nebol úplne istý jeho dôvodmi. A potom je tu majiteľ továrne Kalugin. Má tu pár zaujímavých monológov, ktoré v podstate len podčiarkujú všetko, čo sa v tomto svete deje. Skutočná spravodlivosť neexistuje. A najmä nie keď existujú sebci, ktorí si chcú k sebe nahrabať. Lebo na ľuďoch nezáleží. A hold fabrika už nevynášala peniaze, tak kašlať na ľudí ,je treba ísť ryžovať inde. Je to proste život. A tak to funguje. Neviem čo viac povedať. Myslím si, že predošlý Bykovov film ma emocionálne zasiahol viac. A takisto aj to napätie tam bolo oveľa silnejšie. Tento film je tiež vynikajúci. No rozhodne zo mňa až tak silné emócie nedostal. Funguje super, má veľa pamätných momentiek a určite ho odporúčam vidieť. Ale mal som pocit, že tu môžeme dostať o niečo viac. Hodnotenie: A- ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Sociálny aspekt sa rýchlo vytratí, ale ako motivácia postačí. Po následne rozohranej thrillerovej partii, psychologickej nuansy sa opäť vraciame k politicky-sociálnym problémom, aby sme ukončili túto jazdu možno trochu rozpačito, hoci efektne. Rusi sa pochlapili, natočili svižný film, plný odkazov na súčasné ruské problémy a pozitívum sú aj celkom dobre napísané postavy. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na prelome októbra a novembra 2017. Celkovo trvalo iba 3 týždne, a to 6 nocí po sebe s následnou jednodňovou pauzou. Fabrika vo filme je fungujúcou výrobnou prevádzkou. Z tohto dôvodu sa tam mohlo natáčať až po odchode pracovníkov. Reálni zamestnanci si však zahrali aj v niekoľkých scénach na začiatku filmu. (MikaelSVK)
  • Hledaní místa, na jehož území by bylo možné organizovat filmovací proces, trvalo docela dlouho a probíhalo po celé zemi, nakonec byl objekt nalezen v Moskvě – továrně na železobetonové výrobky. (ČSFD)

Reklama

Reklama