Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na predmestí ruského malomesta stojí schátraná priemyselná budova. Mnohí zamestnanci v nej začali pracovať ešte pred zmenou zo štátnej regulácie na kapitalistickú privatizáciu. Majiteľ Kalugin (Andrej Smoljakov), lokálny oligarcha s dobrými kontaktmi, oznámi bankrot továrne. Skupina robotníkov, ktorí nedostali výplatu niekoľko mesiacov, ho unesie a požaduje výkupné. Vedení záhadným Alexejom (Denis Švedov), ktorého motívy sú viac než otázne, sa celá akcia vymkne spod kontroly. Kaluginova súkromná ochranka a policajný SWAT tím okamžite obkľúčia budovu. Robotníci sú uväznení, hodiny tikajú a spojenectvá sa začínajú rozpadať... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (72)

Othello 

všetky recenzie používateľa

Kritika systému, nekritika systému, jakmile vidím lidi v kuklách s AKMSkami v ruce, jak postávaj v omšelých fabrikách a zdevastovaných planinách, padne na mě strašnej videoherní Stalker vibe. Jinak vlastně podobně jako předchozí Bykovovův Durak i tohle působí jako perfektní debut v tom, kolika způsoby chce vyloženě vyřvat do světa nějakou nespravedlnost, aniž by si odpouštěl různé žánrové zkratky, artefakty či třeba akční scény. Fabrika působí méně vyspěle než Durak, v něčem je psána nadšenou dětskou rukou, ale zároveň je zřejmé, že jejím majitelem je někdo, kdo sleduje současné filmy a dokáže tak otáčet některá nabízející se klišé. Z tohoto hlediska je to taková součinná radost sledovat. Jakkoli se film snaží být bezvýchodný a tíživý. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Země kde zítra znamená včera. Místo, kde parametr zoufalství provází motiv i čin. Fabrika, kde by nepomohla ani točna podnikového psychologa Kláska.. Rezignující pohled směrem k spravedlnosti a přestřelka v ohyzdné potemnělé továrně působily dobře, nicméně nevyzpytatelná zápletka a interakce mezi až příliš filozofujícími postavami už jen stěží držely krok s myšlenkou a řemeslnou kvalitou. Konec zvláštní. Takový ten ve stylu, že je světlo na konci tunelu, ale vy jej nemůžete vidět, protože jdete opačným směrem.. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento rok mi osobne nepriniesol veľa filmovej radosti a hollywood už vôbec nie. Vďaka za internet a možnosť dostať sa k filmom, ku ktorým sa človek bežne nedostane. Rusi si u mňa napravili dobré meno, pretože po vychvalovanej sračke s názvom Balkánska hranica som už mal obavy. Film Fabrika ma zomlel od úvodu až po záver. Nenašiel som slabé miesto. Perfektné a aktuálne dialógy aj príbeh celkovo, ktorý by sa kľudne mohol odohrať i u nás, ale nakoniec i kdekoľvek vo svete. Keď príde na rad akcia má to grády a keď naskočia dialógy hltáte každé slovo, takže nuda rozhodne nehrozí. Chudoba versus bohatstvo je večná téma, do toho trochu mafie a korupcie a máme drámu jak remeň, aspoň na mňa tak zapôsobila. K tomu všetkému samozrejme výborný sountrack! 100%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jurij Bykov je zajímavá postavička ruské kinematografie. Už několikrát mě svými filmy přesvědčil, že na něj si mám dát pozor a stejně tak se mu to povedlo i u filmu Fabrika. Jednoduchá myšlenka jdoucí z pudů člověka zpracována do osobnosti ruského člověka. Precizně, nekompromisně, tak, jak se na Rusy sluší a patří. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Jurij Bykov servíruje slušný dramatický Thriller a Rusové si připisují plusové body. Příběh pojednává o zaměstnancích továrny, kteří nedostali už 3 měsíce zaplaceno a rozhodnou se svého šéfa unést a okrást, ovšem šéf továrny je vlivný muž, pro kterého pracují nebezpeční lidé a tím se celá situace zkomplikuje. Film se víceméně odehrává v jedné továrně s několika postavami, jejichž vztahy se budou neustále měnit, tajemství budou plavat na povrch a dojde i na jednu perfektně realistickou přestřelku. Krom hereckých výkonů, chválím i chytré dialogy. Slušná věc. 75% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hledaní místa, na jehož území by bylo možné organizovat filmovací proces, trvalo docela dlouho a probíhalo po celé zemi, nakonec byl objekt nalezen v Moskvě – továrně na železobetonové výrobky. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na prelome októbra a novembra 2017. Celkovo trvalo iba 3 týždne, a to 6 nocí po sebe s následnou jednodňovou pauzou. Fabrika vo filme je fungujúcou výrobnou prevádzkou. Z tohto dôvodu sa tam mohlo natáčať až po odchode pracovníkov. Reálni zamestnanci si však zahrali aj v niekoľkých scénach na začiatku filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama