Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizódy(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa zodiak217 k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2022) (S01) 

Za mňa topka. Viem, že tomuto seriálu vyčítajú pomalosť deja, hercov tmavej pleti alebo ustrelené scény či zlý strih, no v celku tento seriál pôsobí ako vizuálne blaho, kde každý robí svoju prácu na maximum a snaží sa aby bol divák spokojný a za mňa môžem napísať, že som veľmi spokojný. Ten zaver bol priam epický a udialo sa v ňom viac ako v polke seriálu, no tvorcovia vedia čo robia. Nemajú sa kam ponáhľať. Čakajú ich ďalšie série a chcú využiť to vizuálne bohaté univerzum aby do neho zakomponovali aj ďalšie postavy a miesta. Ostáva sa už len tešiť na ďalšiu sériu. ()

Stín minulosti (2022) (S01E01) 

Za mňa slabá prvá epizóda, čo sa týka tempa, hereckého obsadenia a takej živelnosti, ktorú očakávam od príbehov Stredozeme. Nesympatické herecké obsadenie, ktoré tam nezapadá avšak, verím, že sa to postupne rozbehne. Silnou stránkou je tá vizuálna s krásnymi exteriérmi, scenériami. Však treba niekde aj vidieť na čo použili toľké milióny, keď na scenár to asi nebolo. ()

Na moři (2022) (S01E02) 

Druhá epizóda za mňa o dosť lepšia ako tá prvá I keď dejú chyba svižnost a akcia. Všetko mi príde akosi zabrzdené akoby seriál mal mat 10 sérii a tvorcovia majú na všetko čas. Tiež sa ztotožnujem s názorom, že herci tmavej pleti tam akosi nezaoadaju do tohto univerza a distribučné spoločnosti ich tam tlačia nasilu kvôli rodovej rovnosti. Čierny elf? Čierna škriatkovská žena? No neviem či to takto Tolkien zrovna zamýšľal. Vidno, zetsi tvorcovia ťažko ulietavajú keďže nemajú dosť predlohy na spracovanie. Avšak akčné sveny majú potenciál, čo naznačila scéna boja so skretom. Uvidíme, čo príde ďalej. A celkom sa mi páči, že dej je rozvrstvený medzi viacero postáv a nezameriava sa len na Galadriel. ()

Adar (2022) (S01E03) 

Zatiaľ najlepšia epizóda zo všetkých. Až na spomalenú scénu Galadriel na koni, ktorá pôsobila ako z paródie to bolo pekne vyšperkované, dejovo a vizuálne zaujímavé. Trochu tomu chýba napätie a atmosféra, no vizuálne je to nesmierne atraktívna epizóda. Pekné prelínanie deja medzi jednotlivé postavy. Teším sa na ďalšiu epizódu. ()

Udûn (2022) (S01E06) 

Zatiaľ najlepšia epizóda zo všetkých. Vizuálne bohatý je celý seriál, no tu to konečne malo aj spád a akciu. Keby bol cely takýto seriál, tak nie je o čom, no jedna epizóda z 8 je dosť málo. ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (viac)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (viac)

Akční Citadela se dočká další řady

Akční Citadela se dočká další řady

26.05.2023

Amazon opět zatřásl svými bezednými měšci na peníze a potvrdil dříve avizovanou druhou sérii akčního seriálu Citadela. Projekt, který měl poměrně komplikovanou cestu na obrazovky a několikrát změnil… (viac)

Reklama

Reklama