Reklama

Reklama

Karppi

(seriál)
  • USA Deadwind
Trailer
Fínsko, (2018–2021), 21 h 2 min (Minutáž: 42–49 min)

Réžia:

Rike Jokela

Hudba:

Juri Seppä

Hrajú:

Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Riku Nieminen, Raimo Grönberg, Jonna Järnefelt, Pamela Tola, Mikko Nousiainen (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(28)

Obsahy(1)

Pouze pár měsíců po tragické události vyšetřuje detektivka Sofia Karppi vraždu, která souvisí s helsinskou stavební firmou. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (16)

Karppi (2018) 

Klasicka "severka". ;) Sice blondava Karppi az moc pripomina postavu Sagy Noren z inej kriminalky, ale da sa to prekusnut. Dejove zvraty ma moc neprekvapovali, je to uz akasi overena klasika. Napriek tomu to prijemne odsypa. Moj podozrivy po cca druhom-tretom dieli sa mi v tom zaverecnom potvrdil. V poslednom dieli tiez pouzili az nepriemerane mnozstvo naivnych divackych "barliciek" a zvlastnych zhod okolnosti. Urcite sa vsak jedna o mierne nadpriemerny pocin. Ono, po vacsine velmi kvalitnych skandinavskych zalezitosti mam voci rovnakemu povodu vyssie ocakavania. Odporucam i tak. Zvlast tym, co nepoznaju spominanu Sagu. :) Urcite silne trojhviezdie. 65% ()

Season 2 (2020) (S02) 

Na skandinavske kriminalky, ktore vyhladavam a cenim si ich, som hodne narocny. V ramci nich je tato serialova seria ledva priemerna. V porovani s USA paskvilmi je vsak i tento kusok bez debaty nadpriemer. Vyskytuje sa tu hodne logickych i vysetrovacich naivit a preslapov, ktore ma vyrusovali a nori, ci svedi sa ich moc nedopustaju. Niekolko barliciek je hodne prvoplanovych a len vdaka nim boli finski tvorcovia schopni posuvat prpad zelanym smerom. Kazdopadne, kvitujem uchadzajuci kriminalny pripad a i obcasne "zabruslenie" do pribehov v osobnych zivotoch sympatickej vysetrovatelskej dvojky, na ktorej jedinej to cele stoji. Ale ma to dost much. Ak ste okoloiduci, odporucam. Ak vsak mate, ako ja, radi severske zanrovky, myslim, ze mi date za pravdu. 58% ()

Šepot hvězd (2020) (S02E01) 

Zaujimavy otvarak. Opat nejaka ta politika, projekt, korupcia a zrejme nekalosti i v policajnej zlozke. Par veci ma tam vyrusilo. Napriklad Nurmi-ho vylet na miesto "cinu" a nasledny "postup", ked nasiel, to co nasiel a i v zavere nejaka ta naivna premisa v ramci filmarskeho efektu. Inak to bude asi dalsia fajnova oddychovka pred spanim. Spokojnost, len dufam, ze bude menej takych rusivych elementov a serial pobral oproti prvej serii viac zmien pozitivnym smerom. ()

Meelika (2020) (S02E02) 

Opat "nahodicky" kopiace sa k zaveru, aby sa nam pribeh posuval zelanym smerom....to predsa nebolo nutne..chjo. ()

Paní Spravedlnost (2020) (S02E03) 

O cosi lepsia epizoda ako predosle dva diely, avsak opat logicke diery v praci vysetrovatelov. Presne tak, kde mala starostka eskortu? A nasli by sa i dalsie. V ramci kvality na aku som od "skandinavcov" vo vseobecnosti zvyknuty,  fini kazia priemer. :) ()

Výměna (2020) (S02E04) 

Velmi slusny a trpezlivy vymahac. hehe. A dalsia spackana akcia, zvlast ta "ochranka". Jesus. ()

Paldiski (2020) (S02E05) 

To, co sa udialo na trajekte....bola blbost. Pribeh sa zacina az prilis "motat". ()

Nezvěstní (2020) (S02E06) 

Neverim, tom "teatralnemu odstrelu" politickeho poradcu..myslim, ze leaderka stupila do "h***a". Bondynecka to este kvoli videjku "uhra". Mierny nadpriemer, ale az na par zaujimavosti v osobnych zivotoch nasej vysetrovatelskej dvojky..nic moc. ()

Mayday (2020) (S02E07) 

Zaver ako z "C"-ckoveho filmu. To to pokazilo. Pasaz s doverenim sa sestricke naopak potesila. ()

Temná voda (2020) (S02E08) 

Zaver trosku prekvapil, co sa tyka vinnika, i ked si obrazkami hodne pomahali ako "nevyhnutnou barlickou", aby pribeh do seba zapadol. Pozitivne ma vsak prekvapil Nurmi-ho postoj k dianiu na lodi, napriek svojej "angazovanosti" k blondavej kolegynke. ()

Season 3 (2021) (S03) 

Opat priemerna seria. Kriminalny pripad, hoci "exoticky", ma nechaval viac chladnym ako pasaze z osobnych zivotov parika vysetrovatelov a ich blizkych. ()

Klec (2021) (S03E01) 

V pohode otvarak. Napatie medzi Karppi a Nurmim je, po tom, co typek nahlasil skutok jej dcery, vo vzduchu. Cesrtvo prepustena Henna, ma super "laskaveho" sefa. Pripad vyzera zaujimavo, hoci mozno "az moc exoticky". Z rozhovoru medzi Nurmi-m a obyvatelom houseboat-u "podareny synak". Mierny nadpriemer. Cim to je, ze v tychto zanrovkach ma takmer vzdy jeden vysetrovatel nejake paradne vozidlo. Nurmi-mu sa musi darit. 60% ()

Tajná místnost (2021) (S03E02) 

Opat ma vyrusilo, tak ako parkrat v predoslej serii, zobrazeny hlupy policajny postup. Jednak na mole, kde doslo k strelbe a i neskor. A pritom veci, ktore staci len trosku premysliet. Som zvedavy, ako rolu v tom zohrava typek s "opalenym ksichtom". :) Mierny nadpriemer. Odbocka do minulosti blondavej Karppi je zrejme len "mlzenim". ()

Kontejner (2021) (S03E03) 

Celkom sialeny pribeh s Nurmi-ho drobcom a pomalsi vyvoj hlavnej kriminalnej linie. ()

Kansas (2021) (S03E05) 

Otec / dcera rozhovor nasej Karppi dlho chybal. Nuz a ten zaver. Esteze sa vsetceny kolega pozrel na kamerovy zaznam, iba sa teda pribeh posunul zelanym smerom. :) ...coze to ma nasa asocialna "vlasana" na rovasi? ()

Paměťová karta (2021) (S03E07) 

Hoci je epizoda pomerne akcna, do oci tu bije dost blbin. Od "mladeho chemika" po, uz niekolkokrat spomenute, naivne policajne postupy. Pribeh priemer, ale konecne sa to rozuzluje. ()

Reklama

Reklama