Reklama

Reklama

Eichmann: Strojca konečného riešenia

  • Slovensko Operácia Eichmann (viac)
Trailer 2

Po skončení druhej svetovej vojny strojca holokaustu Adolf Eichmann zmizne, ďalší nacistickí vodcovia spáchajú samovraždu a nikoho z nich už nemožno súdiť za spáchané zločiny. Peter Malkin, tajný agent Mosadu, pri love na nacistického vojnového zločinca zabije v Rakúsku nesprávnu osobu, čím významne poškodí reputáciu izraelskej tajnej služby. Medzitým v Buenos Aires si Sylvia Hermannová začína románik s mladým Klausom netušiac, že je to syn Adolfa Eichmanna. Na večeri s jej otcom Lotharom sa Klaus vyjadruje negatívne o Židoch v Nemecku a tvrdí, že jeho otec zomrel vo vojne. Podozrievavý Lothar nahlási jeho meno Mosadu v Tel Avive. Do Buenos Aires pricestuje operatívec Zvi Aharoni a vyfotografuje Klausovho otca, ktorý tu žije pod menom Riccardo Klement. Po potvrdení Eichmannovej identity ho tím Mosadu plánuje zajať a uniesť do Izreala. Eichmanov letecký únos z Argentíny však nebude jednoduchý, pretože jeho rodina už upozornila miestnu políciu  na nelegálnu operáciu na území suverénneho štátu. Dokonca ani izraelská letecká spoločnosť El Al nesúhlasí s prepravou Eichmanna proti jeho vôli. Začína sa boj s časom a nervami všetkých zložiek, ktoré sú v akcii zainteresované... V apríli 1961 sa všetci agenti a ich spolupracovníci stretnú na Eichmannovom procese v Izraeli, ktorý bude trvať niekoľko mesiacov, až kým v decembri súd nevynesie spravodlivý rozsudok. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (121)

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to bylo místo zdlouhavé 120 minutové smyšlené dramatizace skutečné události raději 90 minutové historicky přesné zmapování skutečné události, výsledek by byl zaručeně lepší. Film obsahoval vše, co kvalitní filmy tohoto typu musí mít, přesto mu něco chybělo a bohužel tak není ničím jiným než lehce zapomenutelným průměrem. Historické drama mapující dopadení a unesení jedné z největších stvůr v historii lidstva bych patrně svěřil někomu kvalifikovanějšímu pro tento žánr než je režisér Prci, prci, prciček nebo Twilight ságy. Dojem rovněž nevylepšily ani dialogy, které byly patrně kompletně vymyšlené a přesto tak strašně nezajímavě napsané. 60 % ()

Klajondr 

všetky recenzie používateľa

Operation Finale je film, ve kterém se dovídáte, jak proběhlo dopadení jedné z nejhorších nacistických osobností. Děj je sice hodně přikrášlen a zakčněn, ale za to se nikdy nezastaví. Jediné, k čemu mám výtku, je snaha autorů udělat z Eichmanna "krásnou" lidskou bytost, která přece taky chybuje. Je dobré si proto na konci uvědomit to hrozné číslo obětí. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Nič extra som nedostal, ako som si trochu tak naivne po zhliadnutí filmových ukážok predstavoval, pretože tento dobový snímok je jedna veľká, strašná nuda, ktorú maximálne zachraňujú Isaac a Kingsley. A takýto vojnový zločinec, akým Adolf Eichmann bezpochyby bol, by si určite „zaslúžil” dôkladnejšie spracovanie, napríklad následny proces v Izraeli. Trebárs čosi na spôsob legendárneho súdneho filmu-Norimberský proces od Stanleyho Kramera z roku 1960. ()

rt12 

všetky recenzie používateľa

Pomalejší tempo filmu moc nepomáhá, ale jinak je to profesionálně odvedená práce režisérskou židlí začínaje, přes kameru a herecké výkony (které jsou vyrovnané) s třešničkou na dortu Benem Kingsleyem konče. O jedné z největších zrůd tohoto světa Eichmannovi , bylo natočeno mnoho filmů a tento se řadí mezi ty nejlepší. Hajzl a manipulátor, který se držel svého zvráceného přesvědčení do úplného konce. Je dobře, že se tyto filmy stále točí a ukazují jaká hrůza jsou diktátorské vlády a co dokáží napáchat za zvěrstva. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Fakt tazko povedat, co caka clovek dnesneho typu od filmu daneho zanru.. Zijeme divne casy, slopeme redbul a kukame transformerov, takze tato hodne tazka psychologicka drama na zivotopisnom pozadi masoveho vraha asi nedosahuje ocakavne ukojenie po nasilnej podivanej plnej strihov, nadavok a haldy mrtvych. Film bol skvely. Herci, hudba, spanung, psychologia, strih.. Na svoje si zrejme pridu viac klasici nez vyrazkovi gejmeri. Obavam sa doby, ked vyhynu pamatnici, co zatial este dokazu tocit a docenit taketo filmy; co bude potom? Hadam aspon archiv a derava pamat, aby sa dali kukat vzdy nanovo kvalitky s plnym pozitkom ;-). 4* v pohode. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Izraelské lietadlo, ktoré chcú vo filme použiť na prepravu A. Eichmanna je Bristol Type 175 Britannia. (MikaelSVK)
  • Film je spíše dramatizací skutečných událostí, než-li jejich dokumentárně přesným zpracováním. To by ani snad nebylo možné, neboť do dnešních dnů o průběhu událostí Eichmannova únosu existuje několik verzí. Skutečná je ovšem postava agenta Petera Malkina, který vedl s Eichmannem jako jediný psychicky náročné rozhovory. Zemřel v roce 2005. (webhomeless)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Argentíne, predovšetkým v okolí metropoly Buenos Aires. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama