Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deň matiek sa nezadržateľne blíži a matky (a otcovia) ho budú prežívať každý svojím spôsobom. Na každého však čaká množstvo prekvapení.... Sandy (Jennifer Aniston) sa spamätáva z rozvodu s manželom, ktorého ulovila podstatne mladšia. Snaží sa zachovať si nadhľad a nestratiť samú seba. Miranda (Julia Roberts) je známa televízna celebrita, ktorá svojej kariére obetovala rodinu. Stále viac si uvedomuje, že v živote síce dosiahla všetko, ale vlastne sa o to nemá s kým podeliť. Jesse (Kate Hudson) žije v harmonickom vzťahu, ale vďaka predsudkom svojich konzervatívnych rodičov s nimi vôbec nestýka a ich existenciu zatajila aj manželovi. Neohlásená rodinná návšteva jej tak môže spôsobiť isté komplikácie. Bradley (Jason Sudeikis) pred rokom zostal sám s dvoma dcérami v teenagerskom veku a práve sa potýka s problémami, ako im nahradiť matku a zároveň odolávať útokom zo strany množstva dobromyseľných mamičiek, ktoré o neho prejavujú záujem. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (142)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Začátek nestál za nic, ale postupem času se to docela rozjelo, takže jsem se místy celkem slušně bavila. Největší zásluhu na tom měla Jennifer Aniston, ovšem Jason Sudeikis taky nebyl špatný. Je však třeba zohlednit fakt, že v reálném životě nekončí všechno tak sluníčkově jako v téhle milé oddechovce, která svým obsahem osloví spíše ženy než muže. (55%) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Trilógia Garryho Marshalla (nech mu je zem ľahká) bola dokonaná (škoda, že nie aj dokonalá). Pokračovanie v línii Valentine's Day a New Year's Eve bolo zjavne čitateľné, no toto mi prišlo úplne najslabšie z celej Marshallovej trilógie, ktorou sa očividne snažil (neúspešne) vyrovnať vynikajúcemu vianočnému filmu Love Actually (jeden z mojich Naj). Mother's Day mal síce pekný námet a naozaj sme tu videli v podstate väčšinu foriem materských vzťahov, no celé mi to prišlo všetko strašne idealistické a zároveň dokonalo neprirodzené. Postavy sú na začiatku filmu zmietané v osobnostných krízach (čo bol mimochodom dosť dobrý základ pre kvalitu filmu) - no všetky krízy zrazu akoby mávnutím čarovného prútika pominú (čo mi príde teda dosť absurdné). Napokon najkomickejšie z celého filmu vyznieva veta z popisu, ktorým sa nás snaží nalákať distribučná spoločnosť: "Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků". Ja osobne si budem akurát tak pamätať, že to bol mizerný film, v ktorom bol trestuhodne zahodený sľubný potenciál zo začiatku príbehov. No a ten dubákový účes Julie Roberts - to bol vrchol nevkusu (to len tak na medzi rečou). ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ze zečátku mě ten slepičenec málem zabil samou nudou, to byly hrozný kecy. Naštěstí od návštěvy rodičů u svých dcer se podařilo nastartovat i humor a tak nějak se to až do konce prostřídávalo. Přínos filmu následující : Jenn je pořád kočka i komička, Kate je jenom kočka a Julie není ani kočka ani komička. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

V Americe je blaze, tudíž vše pro blaho mamin a jejich dětí. A Svátek scenáristů k tomu. Vypadá to totiž, že by jej scenáristický kvartet potřeboval. Jsou totiž naprosto vyždímaní. Sice jsem očekával přehlídku hysterčení, afektovaných výlevů, slzopudných i močopudných scén, a skutečně se mně toho dostalo měrou vrchovatou, ovšem záhadou je, proč ten scenáristický utrejch musel trvat trýznivé dvě hodiny. Garry Marshall, budiž mu země lehká, dělal vždy nekomplikované sračky, ovšem tohle je ultrasračka. A moc jí nepomáhá ani hvězdné obsazení, nemá totiž jak přijít s něčím, co by nezvládl i herec z telenovely. K mání jsou rozvedené, zadané i bohaté paničky a navrch jeden vdovec. Zpočátku to má vypadat, že mezi postavami není žádná provázanost, ovšem není tomu tak. Osudy postav se postupem času protnou. Ty, co se na začátku neměly rády, se začnou mít rády, ty, co se neznaly, se poznají a tak pořád, až se scenáristický kruh spojí v jeden dokonalý kruh, v němž se rasové a homofobní předsudky hází do koše a lidičky jsou mocinky šťastní, mocinky tolerantní a už je nikdy záchvat hysterie a depresivní stavy nepotkají. A nějak to celé souvisí s blížícím se Svátkem matek. Zdárně jsem nepochopil, proč se film tak jmenuje, když většina děje se odehrává před svátkem a v podstatě s ním ani extra nesouvisí. Film neobsahuje žádný vtip, tedy to, co by se za definici vtipu dalo pokládat. Když se nelze u filmu zabavit, zbývá jen vysoce korektní a naivně vystavěná senilní blbost, kterou neomlouvá ani účast Jennifer Aniston, Julie Roberts a Kate Hudson, ani to, že se jedná o poslední film Garryho Marshalla. Na tomhle počinu vážně není nic zajímavého a zábavného. 2/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

2 hviezdy, aj tie veľmi slabé. Američania sa nás snažia presvedčiť ako to všetko funguje aj po rozvode, všetci si krásne rozumejú, tolerujú sa. Komu by náhodou vadili homosexuálne páry s adoptovaným dieťaťom, ten je staromódny, veď to je predsa úplne normálne! Režisér podobných nevydarených romantických nezmyslov sa na sklonku života snažil do svojho filmu natlačiť pokiaľ možno čo najviac hollywoodskych hviezd, ktorým to ale nefungovalo. Miestami preafektovaná Aniston, hnusne vyzerajúca Roberts, Hudson bez iskry, Olyphant jak nejaký barón z Havany. Scenár slabučký a vtipy často trápne. Jediný príbeh, ktorý stál za to, bol príbeh Britt Robertson a Jacka Whitehalla. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia a trvalo od 18. augusta 2015 do septembra 2015. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené