Reklama

Reklama

Adela ešte nevečerala

  • Československo Adéla ještě nevečeřela (viac)
Trailer
Československo, 1978, 105 min (Alternatívna 102 min)

Réžia:

Oldřich Lipský

Hudba:

Luboš Fišer

Hrajú:

Michal Dočolomanský, Rudolf Hrušínský, Miloš Kopecký, Václav Lohniský, Ladislav Pešek, Naďa Konvalinková, Květa Fialová, Martin Růžek, Olga Schoberová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Slávny americký súkromný detektív Nick Carter (Michal Dočolomanský) prichádza do Prahy vyriešiť prípad, s ktorým si miestna polícia nevie rady a začal sa zmiznutím dcéry Květušky v rodine vysokopostavenej osobnosti, grófky Thunovej (Květa Fialová). S pomocou českého komisára Ledvinu (Rudolf Hrušínský) sa snaží vypátrať a zatknúť celosvetovo hľadaného zločinca zvaného Záhradník, ktorého najnovším vražedným nástrojom je gigantická mäsožravá rastlina Adéla. Neporaziteľný Carter je vyzbrojený geniálnym mozgom a najnovšími prevratnými vynálezmi. Cestou z New Yorku sa hravo naučil po česky. V pražských krčmách sa vďaka úžasnému pivu zoznámi s českou kultúrou aj mentalitou ľudí a pochopí, že v Čechách to chodí inak než v Amerike. Podarí sa mu aj v sťažených podmienkach prekonať diabolské plány zločinného grófa von Kratzmara (Miloš Kopecký) a zachrániť nevinnosť unesenej dievčiny, ľúbeznej Květušky (Naďa Konvalinková)? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (592)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Nechápu jak se mi tento film může líbit stále dokola. Je v něm nějaké neznámé kouzlo. Z každého záběru jde vůně zvláštní doby. Lehce smíchaná 20-30.léta a lehký postupný zásah "moderní" techniky. Geniální herci své doby Rudolf Hrušinský, Miloš Kopecký, Naďa Konvalinková a další .... Celé pod taktovkou Mistra mistrů Oldřicha Lipského. Úžasné dílo!! ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Hrušínský by za svého Ledvinu zasloužil metál, jako průvodce po pražských památkách bych ho bral všemi deseti (i když zrovna Plzeň by pít nemusel). Dočolomanský jako by byl stvořen pro roli Nicka Cartera. Jeho vnímání středoevropského zeměpisu je prostě pro Američany příznačné. Ti dnešní by však už ani nevěděli, co je to Rakousko, o České republice ani nemluvě. Konvalinková je prostě k sežrání (Adéla jistě souhlasí). Vše mi k sobě sedělo, humor, nadsázka... 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Vždy ve střehu." Nick Carter by měl znovu vyrazit do Prahy - samozřejmě do tý ve Vídni. Tentokrát se sice neztratila žádná doga, ale někdo nám vysává státní rozpočet. Vsadím klidně dar přítele Rentgena, že kdyby měl Carter k dispozici komisaře Ledvinu, všechny pražský výčepy, babočku minerála, létající bicykl a kdyby se vyvaroval nadměrný konzumace pampeliškového vína, tak by nepřizpůsobiví občané brzy museli do práce a politici do pruhovanýho. Nicku, vrať se, Evropu rozkládají olomoucký syrečky a má bránice tě potřebuje. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tohle je naprosto dokonalej film, kterej uz sem videl sice asi desetkrat, ale da se na nej divat porad, tohle se Lipskymu fakt povedlo, ale kterej film se mu nepoved. Jinak pribeh je naprosto skvele napsanej, ale je samostatnej, neni to takovej ten typ, ze clovek musi znat original, aby se zasmal nejaky parodovany scene, tohle je spis pocta zanru. Jinak je tu taky perfektni hudba, na dobu vzniku slusny triky a hlavni trojka Hrusinsky, Kopecky, Docolomansky je naprosto perfektni, cimz ale nechci shazovat vedlejsi postavy, jako Pesek nebo Lohnisky, ty jsou taky skvely. Proste jasnejch 5*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som tejto klasike neprišiel na chuť. Keď si to porovnám napríklad s takým Vrchní, prchni, tak tam je čo situácia to gag. A tu som sa sem tam pousmial, zhodnotil veľkých hercov na jednotku, ale ako paródia mi to teda neprišlo ako šperk, pri ktorom sa budem chytať za brucho. A že by bolo za čo chytiť. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (48)

  • Film se natáčel v Praze a na Konopišti. (M.B)
  • Hlavní postavu měl hrát Robert Redford. Po úspěchu Limonádového Joea v Americe napadlo tvůrce obsadit tuhle hvězdu. Vše zkrachovalo, když si Robertův agent spočetl, kolik by dostal peněz v přepočtu na dolary. (cariada)
  • Mäsožravá rastlina Adela nebola vo filme podopieraná. Bola to skutočná rastlina, avšak samozrejme nie mäsožravá. Jeden odborník z vysokej skoly bol požiadaný, aby sa staral o rastlinu počas filmovania. (Stefan_M)

Súvisiace novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (viac)

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (viac)

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (viac)

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (viac)

Reklama

Reklama