Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Veľká Británia The Last Kingdom
Trailer 1
Veľká Británia, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Predloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrajú:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Recenzie používateľa Flopik k tomuto seriálu (2)

Poslední království (2015) 

Tak prvá séria za mnou a musím povedať že je to skvelá podívaná.Dej odsýpa rýchlo, skoro celý čas sa tam niečo deje, miestami je to príjemne drsné a miestami sa aj zasmejete.Postavy vybraté super aj keď s Uthredom nemám stále také sympatie ako by som chcel.Postavy umierajú jedna radosť a troška aj zamrzí smrť niektorých ktoré zomrú nevýrazne.U mňa zatiaľ za 4 * ale nechýba veľa k plnému.Tak po 2 sérii zvyšujem na plný počet, vynikajúca séria , skvelé postavy veľa som si ich obľúbil.Uhtred konečne sympatický. Za mňa výborné lepšie som si priať nemohol som zvedavý na ďalšiu.Tretia séria splnila očakávanie a je naozaj famózna.Alfréd umiera a scény s ním som si užil najviac , hlavne v 9 časti kde jeho rozhovor s Uhtredom je highlight seriálu.Ja sa skvelo bavím a čakám na ďalšiu sérku.Tak 4 u mňa má rozporuplné pocity, prvé 4 diely obrovská spokojnosť no a 4 diel skvelá bitka ktorá mala všetko. Potom sa však séria preklopila do druhej polky a tá nemôžem si pomôcť bola nudná a hrozne naťahovaná. A čo je najhoršie ničím výnimočná.Posledný diel chuť napravil ale neočaril tak ako by som chcel. To však nemení nič na tom že na Uthtredove dobrodružstvá sa naďalej teším a že to ostáva jeden z najlepších seriálov. K 5 som sa vyjadril osobitne, nedá mi tu len nenapísať, že opäť to bola jazda, ktorú nezabudnem. A ďakujem Uthred za všetko.  PS: Vrchol seriálu je rozhodne 3 séria v podobne vzťahu Alfréda a Uthreda, vždy mám husinu keď to sledujem a je to niečo, čo len tak niekde nenájdete. Do toho prekrásny soundtrack. Nuž Last Kingdom bude chýbať neskutočne. Ešte raz veľká vďaka Uthred son of Uthred.  "Destiny is All". ()

Série 5 (2022) (S05) 

TlK je u konca a Uthred bude neskutočne chýbať, samozrejme máme tu ešte film ale seriál skončil. Posledná séria bola veľkolepá rozlúčka. Intrigy tú vládli možno skôr ako akcia, ale zradzovalo sa tu naozaj kvalitne. Za mňa rozhodne najtemnejšia séria, plná ukončenia  príbehov postáv a neraz som mal na mále. Pri finále a spomienkach najviac. Opäť som mal husinu pri viacerých častiach a na konci ako Uthred burcoval Dánov na pomoc asi najviac. Alexander si túto rolu neskutočne užíval, bolo to vidno a ja mu za jeho Uthreda ďakujem. Jeden z top seriálov, a svojho druhu rozhodne na vrchole. Ďakujem za túto cestu, ktorá priniesla všetko čo od takéhoto seriálu môžem čakať, a dokonca aj niečo viac. Teším sa ako si dám túto jazdu opäť znova. Poďme ešte na celkové rozlúčenie v podobe filmu. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama