Reklama

Reklama

Zakázaná láska

  • Česko Lovingovi (viac)
Trailer 1

Richard Loving (Joel Edgerton), biely stavebný robotník v Caroline County v štáte Virginia, sa zamiluje do čiernej ženy, rodinnej priateľky Mildred Jeterovej (Ruth Neggaová). Po tom, čo Mildred zistí, že je tehotná, Richard sa rozhodne vziať si ju za ženu. Keďže rasovo zmiešané manželstvo by v roku 1958 porušilo zákony štátu Virginia, odcestujú na svadbu do hlavného mesta Washingtonu. Richard plánuje postaviť dom pre Mildred necelú míľu od jej rodinného domu, ale aj tak manželov v roku 1960 zatknú a pošlú do väzenia. Boj manželov Lovingovcov sa skončil až na Najvyššom súde. Jeho prelomové rozhodnutie v kauze Loving vs. Virginia z roku 1967 vošlo do histórie a príbeh zakázanej, rasovo zmiešanej lásky Lovingovcov obletel celý svet. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (57)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale tento film ma nehorázne nudil. Pomalé tempo, kopa hluchých miest a nedostatočné zameranie na ústredný problém - to všetko spravilo z filmu so zaujímavou témou takúto ťažkopádnu záležitosť. Očakával som príbeh plný drámy na súdoch, dialógov s právnikmi, horlivým bojom za spravodlivosť a uznanie tohto zmiešaného manželstva, no namiesto toho to bola len spleť scén zameraných na konštantný vzťah ústrednej dvojice a dokola omielaná krivda, ktorá sa vyriešila napokon viacmenej akoby sama, bez ich osobnej účasti. Celkovo nič extra, ergo veľmi slabučké! ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film Loving prišiel potichu a s pokorou a všetkým tohoročným nominovaným černošským filmom v kategórii naj film vytrel zadok. Nepotrebuje kričať do celého sveta, že TU! hrajú černosi a film je o rasizme... Je to ako s hlavnou dvojicou, ktorá v 50-tych rokoch dlho zvádza boj s predsudkami a úradmi. "My vieme, že to prehráme. Možno prehráme zopár bitiek, ale možno vyhráme vojnu..." Pomalým, ale veľmi príjemným tempom vyrozprávaný film pôsobí veľmi nevtieravo a v tom je jeho najväčšia sila. Joel Edgerton zahral mlčanlivého dobráka úplne fantasticky a Ruth Negga mu bola veľmi dôstojnou partnerkou a prial by som jej toho oscara. Veľmi ma zaujal i šéf policajtov - Marton Csokas, zatiaľ známy skôr z vedľajších rolí, ale verím, že sa ešte stretneme. Ako spomína Malarkey film je veľmi realisticky natočený, nie je v ňom žiadna zbytočná umelá scéna, dokonca ani jediná blbá alebo trápna veta. Na filme by som nemenil nič, keď tak možno emocionálne pritlačil v niektorej scéne a možno by to vyšlo i na plný počet. Tá fotka na konci filmu, to bola krása...Silné štyri hviezdy. 80%. Joel Edgerton 100%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama